Слідкуйте за нами

22-06-2021
 День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні  -  80 років
Вечір-реквієм «Свіча пам’яті»
  Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна, що розпочалась у 1941 між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом і стала найтрагічнішим етапом Другої світової війни.
  Цей день наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
  Проходять роки, але ми з глибокою шаною згадуємо в нашій пам’яті тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.
У цей скорботний день громадяни України віддають честь і шану батькам, дідам і прадідам.
З нагоди цієї дати у бібліотеці – філії №3 відбувся вечір – реквієм «Свіча пам’яті». Студенти Університету Третього віку Крюківського району підготували літературний монтаж за творами письменників-фронтовиків, згадали полеглих у боях героїв, під баян виконували пісні повоєнних часів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв однієї з найжахливіших воєн. 
  На знак вшанування пам’яті всіх борців, які загинули в час воєнного лихоліття визволяючи рідну землю від нацистських загарбників, у бібліотеці оформлено виставку-пам’ять «Солдатський трикутник -  жива історія війни». Матеріали виставки розповідають про початок війни, перебіг та наслідки цього трагічного періоду для України, висвітлюють питання про справжні причини війни та історичне значення перемоги над нацизмом. На виставці також представлені видання, до яких увійшли спогади ветеранів про мужню боротьбу з фашистськими загарбниками.

 




Коментарі: Залишити коментар
 
X