Слідкуйте за нами

01-06-2021
   Велика і приємна подія відбулася у відділі читальної зали ЦМБ – вечір-портрет «Авторитет імені», що   став справжнім святом для поціновувачів культури та мистецтва. Всі присутні мали нагоду зустрітись з   трьома визначними особистостями нашого міста, які зробили  великий внесок у культурне та   мистецьке життя Кременчука. Ці імена добре відомі  не тільки у нашому місті, але й далеко за його   межами: Сергій Горюнович, Микола Степаненко та Сергій Ситник.  На заході кожен зміг розкрити всі   грані свого таланту, продемонструвати свої здібності, здивувати та викликати у глядача  всю палітру в   відчуттів та емоцій.
    Так Сергій Ситник, директор Кременчуцького міського Палацу культури, актор і режисер   «Кременчуцького  Троїцького театру»  розповів багатого цікавого про театр, у якому він одночасно і   режисер і актор, розкрив нові грані свого письменницького таланту, познайомивши всіх з авторськими   легендами, а наприкінці ще й виконав музичні композиції на колісній лірі, яку він опанував самотужки.
    Микола Іванович Степаненко - письменник-публіцист, автор 11 книг, педагог, дослідник і скульптор,   арт-менеджер, громадський діяч, дипломат і співорганізатор численних міжнародних проєктів. Він розповів про виникнення  ідей створення нових публікацій, про свою роботу директора в Міждержавному  інституті українсько-казахстанських відносин ім. Н.А. Назарбаєва.
    Сергій  Горюнович – знаний в місті та за його межами Член Національної Спілки композиторів України, Національної всеукраїнської музичної спілки, Асоціації естрадних та джазових оркестрів України, Лауреат багатьох Міжнародних фестивалів, Лауреат Міждержавної українсько-казахстанської премії в галузі літератури та мистецтва, почесний професор. Він віртуозно і талановито малював музичні портрети присутніх на вечорі, а окрему музичну оду «Азія» він присвятив своєму другові Миколі Степаненку. Також показав частину своєї колекції венеціанських масок.
    Було дуже цікаво і затишно, атмосфера заходу була  теплою, душевною, майже камерною. Усі присутні були задоволені святом і зробили фото на згадку, а в книзі відгуків залишили приємні слова подяки.








 

Коментарі: Залишити коментар
 
X