Слідкуйте за нами

27-05-2021
    Цьогоріч  виповнюється 70 років з дня відкриття музею відомого педагога А.С. Макаренка.
    З нагоди цієї дати працівниками  бібліотеки-філії № 3 була організована пішохідна екскурсія  до музею  для всіх охочих, а їх  виявилося чимало, і серед них – багато молоді, що стало приємною несподіванкою для організаторів.
    Екскурсійний маршрут розпочався біля бібліотеки, а екскурсоводом  став відомий краєзнавець Євген Бергер. 
    Учасники  екскурсії  пройшлися вулицею Республіканською, дізналися історію її виникнення,  та назви, які вулиця носила в різні часи.
    Далі за маршрутом  екскурсії   –   Свято-Успенська церква. Виявляється, вона - найстаріша  у Кременчуці, єдина, що діяла в місті за радянських часів. Зараз входить в перелік пам’яток  архітектури міста.
    Кінцева точка екскурсії  - музей А. С. Макаренка. У затишному  зеленому сквері, який облаштований біля  музею  Євген Бергер розповів про ідею його створення  та  відкриття.  Виявляється, Кременчуцький музей був відкритий першим, і довго залишався єдиним музеєм Антона Макаренка  на території колишнього СРСР.
    У будівлі  музею екскурсантів  гостинно  зустріла  його господиня – директорка Наталія  Кущенко.
    Якою  людиною був Антон Семенович, чому саме в цьому приміщенні  створений музей,  як  Макаренко став видатним педагогом, чому педагогічні ідеї Макаренка  актуальні і сьогодні?  На всі ці питання учасники екскурсії  отримали  від пані Наталії  розгорнуті та змістовні відповіді.  А ще - безліч  маловідомих, цікавих фактів  про  особисте  життя  педагога та письменника.
    Після екскурсії  музеєм  бажаючі  відвідали  могилу батьків  Макаренка, яка знаходиться на Крюківському кладовищі.
    Загалом екскурсія виявилася  змістовною  та цікавою. Незважаючи на  легку втому  присутні отримали  безліч  позитивних емоцій, вражень та яскравих світлин.













 

Коментарі: Залишити коментар
 
X