Слідкуйте за нами

27-05-2021
    До 111-ої  річниці з дня народження Почесного громадянина Кременчука, директора Крюківського   вагонобудівного та Кременчуцького автомобільного заводів, Івана Митрофановича Приходька,   працівники бібліотеки-філії №1 ім. Івана Приходька 25 травня організували краєзнавчу мандрівку   "Головною вулицею Крюкова".  
    Розпочали захід біля мосту через Дніпро, звідки  аж до самісіньких воріт Крюківського   вагонобудівного заводу пролягає головна вулиця Крюкова. 25 років тому, в 1996 році, на її   будинках  з’явилися металеві таблички з написом «вулиця Івана Приходька».
    У XVIII столітті тут пролягав Чумацький шлях, і на самому початку вулиці знаходилась Соляна   площа. На ній чумаки розвантажували сіль, випрягали волів і відпочивали.
 Присутні почули легенду про парубка Андрія, який «проклав» Чумацький шлях до Крюкова. Цікавою   була  інформація про оригінальні за архітектурою будівлі – особняк купця першої гільдії Григорія   Чуркіна, палац культури імені Івана Котлова та інші.
    Завітали безпосередньо і в саму бібліотеку, де звернули увагу на музейний куточок, який   розповідає про життя і діяльність Івана Митрофановича Приходька та історію ПАТ «КВБЗ».
    Бібліотекарі підготували  виставку з книг, раніше подарованих вагонним заводом.  На деяких   світлинах, розміщених в книгах, гості впізнавали своїх родичів та сусідів.



 

Коментарі: Залишити коментар
 
X