Слідкуйте за нами

20-05-2021
    День вишиванки – свято національної єдності, свято, яке покликане зберегти  споконвічні   народні традиції створення та носіння етнічного  вишитого одягу. 
    Загалом  це свято – флешмоб, коли українці вбираються у вишиванки не тільки заради краси, а   ще й для того, щоб зберегти свій рід, показати всьому світові, що є така країна – Україна, яка має   свої традиції, національну культуру, історію. 
     День вишиванки – надзвичайно красиве, яскраве свято, яке наша країна  відзначає вже 15   років, і жодного разу бібліотека не залишалася осторонь. Так і цього річ з нагоди свята   працівники  бібліотеки – філії № 3 підготували  вуличну книжкову виставку – експозицію   «Вишиванка – одяг вільних». З видань, представлених на виставці мешканці мікрорайону   дізналися  багато цікавих фактів про вишиванку. 
      Із захватом присутні роздивлялися  вишиті рушники та серветки, які для виставки принесла   користувачка бібліотеки Віра Долинська. 
      Жінки, які цікавляться рукоділлям та вміють вишивати, жваво обговорювали техніки та   символіки вишивок, притаманні Полтавщині та іншим регіонам України. 
      Всі з задоволенням  робили світлини біля  фотозони, а малеча не приховувала захоплення від   фото з котом, зробленим з соломи. 
      Загалом, виставка створила  святковий настрій та залишила по собі яскраві спогади та світлини. 


 



Коментарі: Залишити коментар
 
X