Слідкуйте за нами

19-05-2021
    Щорічно 18 травня музейні працівники різних країн відзначають своє професійне свято - Міжнародний день музеїв   (International Museum Day). І, звичайно, всі ті, хто з нетерпінням очікують чергового походу в краєзнавчий музей свого   міста або зустрічі з раритетними експонатами Лувру, також причетні до сьогоднішнього свята. Музеї виступають   хранителями пам'яті, місцями, де оживає минуле. Познайомитися з побутом різних народів, історичними особливостями   життя в інших країнах, дізнатися, чим жили люди в минулих століттях - все це можна зробити в музеї.
    Свято з'явилося в 1977 році, коли на 11-й генеральній конференції Міжнародної ради музеїв (ICOM) запропонували   внести подібну культурну дату в календар. Уже з наступного, 1978 року, Міжнародний день музеїв стали відзначати   більш ніж в 150 країнах.
    Починаючи з 1992 року щорічний День музеїв має свою тему. Наприклад, в останнє десятиліття темами цього   всесвітнього свята були: Музеї та туризм; Музеї в мінливому світі; Нові виклики, нове натхнення; Музеї (Пам'ять +   Креативність) = Соціальні зміни; Музеї та сталий розвиток суспільства; Музеї в епоху гіперкомунікаціі: нові підходи, нові   аудиторії; Музей як простір рівних можливостей: різноманітність і інклюзія. Після пандемічного 2020-го, який виявився   кризовим для музейної галузі, в 2021 році темою Міжнародного дня музеїв стала - Майбутнє музеїв: відновлення і   оновлення. У цей день багато музеїв світу відкривають свої двері для всіх відвідувачів, показують нові експозиції,   проводять спеціальні лекції або екскурсії.
    Ось і наш улюблений Кременчуцький краєзнавчій музей люб’язно приймав користувачів відділу абонемента ЦМБ.     Присутні  дізналися багато цікавого про історію нашого міста, помилувались на експонати з персональних виставок Тетяни Зацеркляної та Оксани Бондаренко, на яких були представлені писанки в традиційній та сучасній манерах, побачили виставку подарованих експонатів, та старовинних вишиванок. Також  відвідали експозицію, присвячену художнику Анісімову Миколі Тихоновичу та помилувалися на його картини.
    Дякуємо співробітникам музею за цікаву і змістовну екскурсію!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X