Слідкуйте за нами

14-05-2021
     Василь Стефаник — прозаїк світового рівня. Його творчість — одне з найвищих досягнень української літератури   кінця XIX - початку XX ст., що стрімко розширювала естетичні обрії українського письменства, утверджувала нові   стильові напрями. Він увійшов в історію світової літератури як неперевершений майстер психологічної новели. Його   називали «володарем дум селянських» і «поетом мужицької розпуки» за глибоке знання селянської душі й суворої   правди життя. Оригінальність творчої манери письменника виявлялася в глибокому розкритті внутрішнього світу   особистості, динамізмі відтворення її переживань.
     До 150-річного ювілею письменника у бібліотеці – філії № 3 організована книжкова виставка «Славетний новеліст». З   видань, представлених на виставці користувачі бібліотеки  дізнаються про життєвий  шлях  Василя Стефаника, його   літературну  та громадську діяльність, ознайомляться з творчим доробком новеліста.
     Особливої уваги заслуговує  роман Степана Процюка про Василя Стефаника «Троянда ритуального болю».   Письменник відтворив біографію  письменника пропустивши сухі історичні відомості крізь призму психоаналізу. Такий   підхід дозволив уникнути створення хрестоматійного образу митця.
          

 


  
Коментарі: Залишити коментар
 
X