Слідкуйте за нами

13-05-2021
 День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. Це свято, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок. Свято Дня вишиванки хоч і відзначається не так давно, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Українську вишиванку називають «Молитвою без слів», а сорочка-вишиванка є головним оберегом людини. Адже у вишиванці, як і в народній пісні, відображалися заповітні мрії на краще майбутнє, прагнення до краси.
       До Дня вишиванки, який відзначається 20 травня, читальна зала бібліотеки-філії №4 експонує книжкову виставку у вітрині «Це моя Україна одяглась мов калина», на якій представлені видання про мистецтво вишивки українського орнаменту. Книги ознайомлять читачів з історією національної вишивки від Х до ХХ століття.
    Ця книжкова виставка для тих хто вміє вишивати, хто закоханий в українську  вишивку, шанує її традиції, бажає їх продовжувати й розвивати, хоче зробити власний внесок у скарбницю народного вишивального мистецтва.

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X