Слідкуйте за нами

26-03-2021
    22 березня  2021 року в Україні стартував Європейський тиждень цифрової грамотності.   
    Європейський тиждень цифрової грамотності All Digital Week 2021 — це щорічна освітня кампанія, що проводиться у країнах Європи. У 2021 році Міністерство цифрової трансформації України вперше  долучилося  до цієї ініціативи.   
    Навички цифрової грамотності сьогодні як ніколи актуальні. За даними 2019 року 42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок. В Україні не  володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян  — цілих 53%. В той час як цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити.    Що ж дає пересіченому громадянину цифрова освіта?
    Цифрова грамотність сьогодні необхідна, щоб ефективно використовувати всі можливості, які надає держава, вирішувати онлайн особисті потреби, такі як оплата комунальних послуг, попередній запис до держустанови або лікарні, створення паролів для захисту персональних  даних тощо. 
    Сьогодні цифрова грамотність – це безпека, можливість захистити себе та своїх близьких від кіберпасткок,  фейкових  новин та «інформаційних бульбашок». 
    Цифрова грамотність – це можливість користування  онлайн послугами.
    Цифрова грамотність –  це комфорт, зручність, економія часу.     21 січня 2020 року Уряд запустив  Національну програму цифрової грамотності. На Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності українці мають можливість   безкоштовно пройти  онлайн-курси для різних верств населення: батьків, пенсіонерів, вчителів, держслужбовців тощо.
    За час роботи програми «Дія. Цифрова освіта» 306  користувачів  Кременчуцької ЦБС пройшли навчання  та отримали  більше ніж 670сертифікатів.   Бібліотеки Кременчуцької ЦБС для дорослих запрошують усіх бажаючих пройти навчання з цифрової грамотності. До ваших послуг  комп’ютери з доступом до мережі Інтернет, можливість проконсультуватися щодо окремих можливостей та послуг платформи «Дія. Цифрова освіта».
Коментарі: Залишити коментар
 
X