Слідкуйте за нами

19-02-2021
    21 лютого — 100 років від дня народження відомого українського письменника, нашого земляка з Полтавщини — Володимира Малика (справжнє прізвище — Сиченко). Більшу частину свого життя Володимир Кирилович прожив у Лубнах.
    З нагоди ювілею письменника у відділі абонементу організовано книжкову виставку "Володимир Малик. "Горить свіча” (серії "Ювіляри року”), присвячену талановитому авторові, чиї романи та повісті ставлять поруч з творами Александра Дюма та Генріка Сенкевича.
    Тож  на виставці представлені історико—пригодницькі романи Малика: тетралогія «Таємний посол», «Князь Кий», «Черлені щити» та ін.  Читачі будуть у захваті від неймовірних пригод безстрашного розвідника козака-відчайдуха Арсена Звенигори та його побратимів ("Таємний посол”), чиї подвиги й самовідданість у боротьбі за честь, справедливість і людяність роблять їх справжніми лицарями.
    У історичному романі "Горить свіча” письменник зображує трагічні події, які на цілі століття перервали політичний та культурний розвиток давньої України, — погром Батиєвими полчищами Києва та розорення інших давньоруських земель. За цей роман у 1992-му Малику було присуджено міжнародну премію ім. Г. Сковороди. 
     Окремо хочеться звернути увагу на видання, що має назву "Синя книга”. Насправді це щоденник, який автор вів з 1958  по 1998 рік. В ньому була примітка "Записки для себе”, що говорить про те, що частина записів мала особистий характер. При підготовці до видання щоденника це було враховано. В книзі також багато фотографій письменника та близьких йому людей.
     Володимир Малик зажив слави як автор історико-пригодницьких романів.  Завітайте до бібліотеки та переконайтесь у цьому, прочитавши захопливі книги майстра літератури.

Коментарі: Залишити коментар
 
X