Слідкуйте за нами

14-12-2020
       В бібліотеці – філії №5 організовано книжкову виставку, присвячену 180 річниці від дня народження Михайла Петровича Старицького.

 

 
      Михайло Старицький увійшов в українську літературу як поет, прозаїк, драматург, перекладач, актор, режисер і організатор реалістичного професійного театру. Автор написав близько сімдесяти прозових творів. Серед них романи «Богдан Хмельницький», «Руина», «Последние орли», «Разбойник Кармелюк», повісті «Облога Буші», «Первые коршуны», «Червоный дьявол», низку оповідань. Користуються популярністю і його поетичні твори.
    До активу української драматургії належать його п'єси, як «Не судилось», «Маруся Богуславка», «У темряві», «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці» та ін. З авторством Михайла Старицького одразу асоціюється комедійна п'єса «За двома зайцями», яка відома і популярна досі не лише в Україні. А знана пісня «Ніч яка місячна..» - це поезія Михайла Старицького «Виклик».
   Багатогранна діяльність і плідна творчість митця дістали високу оцінку його шанувальників. 
   До останнього подиху Старицький залишився відданим служінню народові,співчутливим до його болю і горя – і за це йому довічна шана. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X