Слідкуйте за нами

19-06-2020
Конституція – Основний Закон, який вбирає в себе і визначає життя держави та її громадян. Вона – дороговказ, який водночас наділяє нас обовязками і правами.
До цієї знаменної дати відділ читальної зали ЦМБ підготував виставку-акцент «До Конституції з повагою, в майбутнє – з надією».

 


В експозиції представлена література з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

 


Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі книги: «Конституція України», «Пакти і Конституції Української козацької держави», «Конституції і конституційні акти України», «Як приймалась Конституція», «Права і свободи людини і громадянина в Україні», «Конвенція прав людини і основоположних свобод» та інші.

 


Сподіваємося, що запропонована нами підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.

 

 

 


Виконання Конституції має бути під контролем совісті. Боротьба за неї – це боротьба за утвердження державності. І це важливо знати кожному з нас.
Виставка прикрашена тематичною атрибутикою : прапор України, герб,  колосся пшениці, червоні маки.
Запрошуємо переглянути виставку, яка розташована у вітрині вікна читальної зали, що по вулиці Соборній 9/16.

Коментарі: Залишити коментар
 
X