Слідкуйте за нами

28-04-2020
Дорогі друзі! За вікнами весна – прекрасна, довгождана і квітуча. Але…Відірватись по повній на свіжому повітрі - на вулиці, у парку, на стадіоні поки що  не можна. Залишаються дистанційне навчання, соціальні мережі, ігри, де задіяні комп’ютер, смартфон та телевізор.  Дайте їм відпочити, ви їх вкрай заморили! 
       Бібліотека-філія № 10 ЦБС  пропонує вам долучитися до акції «Здивуй батьків – прочитай книгу! ». Зараз з’явилось багато цікавих сучасних книг для підлітків. Ось декілька з них. Приємного вам читання!

 Ірина Мацко. Перехідний вік…моєї мами: повість/ Ірина Мацко. – Київ: Академія, 2016.-128с.

 


     Ніби несподівано до Алі прилетіли її тринадцять. Почуття, думки, кругозір змінюються так швидко, що голова йде кругом. Дівчині не подобається в собі все. Вона гостро переживає непорозуміння в сім’ї. Алю бентежать стосунки з однокласниками, пригоди в таборі, перше кохання, перші поцілунки…
     Аля допитливо приглядається до своєї мами, і найсильніше її вразило відкриття, що перехідний вік переживають не тільки підлітки. Виявляється, у її мами теж є свої таємниці. І щось дуже важливе для дочки відкриває розмова з мамою, її розповідь про себе, про перше кохання. Порозуміння між рідними людьми завжди можливе, якщо його прагнути, - переконують події повісті Ірини Мацко «Перехідний вік…моєї мами».

Ніна Елізабет Грьонтведт. Привіт, це я!: повість./Ніна Грьонтведт; пер. з норв.Наталі Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017.-278с.

 

 Ми знайомимось з героїнею книги – дівчинкою на імя Уда. Їй дуже кортить розповісти про все на  світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє, і її брата Стіана, якого вона вважає телепнем. Але про таке не будеш розбалакувати з першим зустрічним. Тому Уда ділиться цим зі щоденником, який надійно замикає на ключик. Цей щоденник і стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а весь світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько, і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю – всього лиш тонка межа? Ця книга розпочинає тетралогію про пригоди головної героїні (всього 4 книги). І якщо перша книга вам сподобається, ви зможете прочитати продовження.

Анастасія Левкова. Старшокласниця. Першокурсниця:рома/Анастасія Левкова.-Львів:Видавництво Старого Лева, 2017.- 336с. 

 

     У житті Лілії – переломний період: закінчення школи та вибір професії. У цей час відбувається стільки всього: кохання, перипетії взаємин з друзями та вчителями,розчарування…
        Тільки все це відбувалося не сьогодні, а на  початку нашого століття, коли ще не було соцмереж, а мобільні телефони та комп’ютери вважалися розкішшю. Навіть смайликів тоді ще не вигадали! Складно уявити, але тоді все  було по-іншому. Музику слухали з магнітофонів, а скопіювати її було неабиякою проблемою. Фотоапарати були - «мильниці» і щоб зробити фото, треба було здавати у фотосалон всю плівку з 36 кадрами. Дивно, минуло лише якихось два століття, а як змінилося наше життя… Але є речі, які залишаються вічними і не змінюються з плином часу – це любов і вірність, дружба і взаємодопомога. Отже, прочитавши цю книгу, ви дізнаєтесь, як це – бути підлітком на початку 2000-х.

Рейнбоу Ровелл. Елеанор і Парк: роман/ Рейнбоу Ровелл;пер.з англ. – Харків: Віват, 2017. - 424с.

 

    Кохання – найдивовижніша річ у світі, вибух емоцій і почуттів. Та перша любов майже ніколи не триває довго, і закохані підлітки, ці сучасні Ромео і Джульєтта досить розумні, щоб це відчути й передбачити. Але водночас вони хоробрі й відчайдушні, тож обов’язково спробують бути щасливими. Навіть коли перевертається світ, а життя вимагає відмовитись від справжнього почуття.  Роман «Елеанор і Парк» вийшов друком у 43 країнах світу і отримав 20 літературних нагород і відзнак,  серед них, версією деяких авторитетних видань - як краща книга для підлітків.

Джон Грін. Провина зірок: роман/ Джон Грін. – Київ: КМ-БУКС, 2016. – 286 с. 

 

     Що цікавого чекає шістнадцятирічну Гейзел Грейс на не надто веселих зібраннях групи підтримки для онкохворих дітей? Та виявляється, саме там можна зустріти кохання свого життя – кумедного і винахідливого Огастаса Вотерса, який, наче справжній джин, здатен виконати твоє найзаповітніше бажання… Сповнений гіркої радості роман Джона Гріна про життя, смерть і справжню любов завоював серця читачів у всьому світі.

Джон Грін. Паперові міста: роман / Джон Грін пер. з англ.В.Назаренко – Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2017. – 317 с.

 

    Усе життя Квентин був здалеку закоханий у свою сусідку – Марго Рот Шпігельман. Тож коли вона одного дня, відчинивши знадвору вікно в кімнату, прокрадається в його життя, втягуючи в неймовірні пригоди, Квентін не може їй опиратися. Але ніч пригод закінчується, і на другий день у школі Квентін з’ясовує, що загадкова Марго таємниче щезла. А незабаром виявляється, що Марго залишила для нього підказки. І тепер саме він  має відшукати дівчину, яку, як йому здавалося, він так добре знав…Цей  черговий бестселер письменника – переможець Премії Едгара Алана По як найкращий детектив для підлітків - не залишить вас байдужим.



Коментарі: Залишити коментар
 
X