Слідкуйте за нами

28-04-2020

 Сергій Бут (справжнє ім’я —Сергій Володимирович Бутинець) -  сучасний український   письменник. Уродженець Галичини, народився у місті Червонограді. Дитинство і шкільні роки   провів в шахтарському регіоні, де залюбки проводив час із друзями, вештаючись залишеними   будівлями і штольнями, піднімаючись на дахи будинків, обстежуючи підвали радянських   «хрущовок». 

     У студентські роки замість економічних наук займався самвидавом студентської газети. Тоді   вперше у дуеті з одногрупником спробував написати роман. Також цікавиться написанням   кіносценаріїв.

     У 2004 році влаштовується на держслужбу, але невдовзі полишає цю справу, вважаючи її   нецікавою та нудною. З цього моменту занурюється у творчість. Активно починає займатися   фотографією і кіносценаріями. У 2010 році робота під назвою «Псих з Аляски» стає   дипломантом всеукраїнського конкурсу «Коронація слова».

     У 2011 році, після відвідин Личаківського кладовища, починає писати свій перший роман —  "Листи з того світу». У 2014 році цей роман отримує відзнаку на «Коронації слова» і   видається.

     На сьогоднішній день у відділі абонементу ЦМБ є дві книги Сергія Бута. Це «Листи з того   світу» та «Аляска». Тож після закінчення карантину чекаємо вас у нашій бібліотеці, що на Соборній, 11.

Коментарі: Залишити коментар
 
X