Слідкуйте за нами

15-11-2019

 

14 листопада у бібліотеці-філії №3 пройшов незвичайний захід до Міжнародного дня толерантності ,який був присвячений інклюзії. Все частіше ми стикаємось із таким поняттям як інклюзія. Наші загальноосвітні школи відкрили двері класів, що будуть спільними для усіх дітей, включаючи дітей з особливими освітніми потребами.

 На захід були запрошені найменші користувачі бібліотеки – діти.  Школярів познайомили зі значенням терміну «толерантність», та презентували збірку інклюзивних оповідань «TERRA інклюзія» . Оповідання цієї збірки – абсолютно різні за літературним відтворенням, але вони об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі. Життєві обставини у всіх літературних героїв різні, але всі вони прагнуть жити гідним повноцінним життям. Сила людини попри обставини та можливості, незалежно від віку та статі. Серед оповідань збірки читачі різного віку та літературних уподобань знайдуть собі «свій» твір.

 

 На зустріч була запрошена кременчуцька літераторка Людмила Снітко, оповідання якої було опубліковане в цій збірці. Пані Снітко в дружньому спілкуванні з дітьми піднімала важливі питання терпимості, людяності між відносинами дітей , пояснювала, що саме означає інклюзія.  Вона наголосила,що кожна людина має право побачити себе у книзі. У фокусі творів можуть бути люди з інвалідністю, з особливостями розвитку, з особливими освітніми потребами, люди, які є вразливими у суспільстві через фізичний стан, стать, колір шкіри, національність, особисті уподобання та ін.

Інклюзивна література – це література не про інвалідність, а про особистість.

 У ході зустрічі діти також обговорили різні ситуації щодо проявлення толерантності та булінгу на прикладах літературних героїв. Наприкінці заходу усі присутні разом склали «Дерево побажань».

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X