Слідкуйте за нами

27-08-2019

23 серпня на вулиці Соборній біля відділу абонементу ЦМБ відбувся загальносистемний захід до Дня Незалежності України – стріт-акція «Вергун з узваром – солоденька пара».

 В цьому році була перегорнута ще одна сторінка «Кулінарної книги України», і кременчужани та гості міста  мали нагоду  дізнатися про історію виникнення в Україні вергунів та узвару.

 Гості заходу прийняли активну участь у бліц-турнірі «Переможець-молодець», кулінарній вікторині «Вергун автентичний, узвар традиційний» та аукціоні «Остання страва». Також  бібліотекарі створили цікаву виставку-інсталяцію «Кулінарне розмаїття» та фотозону в українському стилі, біля якої залюбки фотографувалися всі бажаючі.

 

  Доки дорослі змагалися за звання кращого знавця українських кулінарних традицій, маленькі гості свята теж не нудьгували:  замальовували розфарбовку «Маленький кулінар» та з великим задоволення вчилися ліпити вергуни з солоного тіста за допомогою майстер-класу «Мій улюблений вергун», який провели для них працівники організаційно-методичного відділу бібліотеки.

 Вергунець-Молодець веселив присутніх гумористичними віршами про вергуни й роздавав переможцям ігор візитівки-запрошення до столика «Смакота». Саме так можна було поласувати головним призом свята – смачним вергуном з узваром.

 Особливий святковий настрій на заході створювали гарні українські пісні, які звучали у виконанні провідної солістки ансамблю пісні і танцю «Славутич» Наталії Царенко та вокального ансамблю 3-ї музичної школи.

 

 

 

 Свято пройшло весело і смачно!

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X