Слідкуйте за нами

22-04-2019
      Зовсім скоро Великдень завітає до кожної української родини. Готуймося ж   до нього духовно, та не забуваємо також про створення незмінної святкової атрибутики – писанок!
Напередодні пасхальних свят бібліотека підготувала своїм користувачам справжній великодній подарунок. Ні, це не святковий сувенір. Бібліотекарі бібліотеки – філії № 3 вирішили навчити всіх бажаючих самим оздоблювати великодні писанки! А щоб навчитися робити це як слід, 22 квітня до бібліотеки завітала Олександра  Шатохіна, майстриня  на всі руки, яка, в тому числі ,займається   і розписом пасхальних яєць різними техніками.

 

 
Пані Олександра розповіла присутнім історію виникнення писанки, яка сягає у далеке минуле і пов`язана з ритуалом весняного рівнодення на землі, ознайомила з технікою виготовлення крашанок - дряпанок, крапанок, мальованок, восківки-бісерки.  А  потім,  учасники майстер – класу  виготовили великодні крашанки з допомогою техніки декупаж , а також створили чудові подарункові яйця, оздобивши їх бісером. 

 

 


 Писанка вийшла у кожного, всі отримали естетичне задоволення від творчої  роботи, а потім ознайомилися з тематичною виставкою  - інсталяцією. Матеріали, представлені на виставці знайомлять користувачів із традиціями святкування Великодня, розповідають про походження одного із важливих символів цього свята в Україні – писанки. Господині дізнаються, що потрібно покласти у великодній кошик та віднайдуть смачні рецепти пасок та інших великодніх страв.

 







Коментарі: Залишити коментар
 
X