Слідкуйте за нами

21-02-2018
   21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. З нагоди, 18 лютого школярі зібрались у бібліотеці-філії № 10 ЦБС на мовознавчий квест «Грамотність панує навіть над королями».

 

 

Програма заходу включала безліч  цікавих завдань: конкурси - розваги, загадки - жарти, мовні вузлики, ланцюжок синонімів та антонімів,  конкурс поліглотів  і навіть таємничу чорну скриньку. Дві команди  з азартом боролися за перемогу. Інтриги  додавало те, що захід проходив у формі квесту, тому спочатку треба було відшукати зашифроване завдання. А потім, в пошуках вірної відповіді, діти могли  скористатися енциклопедіями та словниками. Адже  це не  урок, а весела і захоплююча  гра.

 

        В народі кажуть: «Добре тому жити, хто вміє гарно говорити».

Грамотність – це фундамент, на якому будується подальший розвиток людини. А закладається він зі шкільних років – камінець за камінцем. Тих, хто нехтує навчанням, легко виявити – адже сьогодні є Фейсбук! Виклав свій безграмотний пост з граматичними помилками – і відразу осоромився перед всією комп’ютерною спільнотою.

 

        Українська мова – прекрасна і барвиста, наче веселка. А ще – багата, адже нею можна навіть скласти оповідання, де всі слова починаються з однієї букви. А ще – вона наша рідна мова. А  мова – як група крові – вона незмінна.

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X