Слідкуйте за нами

01-06-2017
      Ретро-година спілкування «Ностальгія – прикмета часу»  відбулась у бібліотеці -філії  №10. Була оформлена  книжкова виставка-інсталяція «На історичних віражах 80-х» з багатьма цікавинками, характерними для тієї епохи. Дорослі з усмішкою впізнавали уже призабуті речі, а діти із захопленням знайомилися з тогочасними «гаджетами». Хтось із подивом роздивлявся вінілові платівки, магнітофонні бобіни та касети, хтось намагався розібратися в тонкощах користування фотоапаратом, а от випробувати друкарську машинку хотіли всі! 

 

       На виставці було представлено літературу часів перебудови 80-х – так звані «повернуті» книги, які раніше були заборонені тоталітарним режимом: «Життя і доля» В.Гроссмана, «Білі шати» В.Дудінцева, «Майстер і Маргарита»  М.Булгакова, «Собор»  О.Гончара та ін..

 

       Перебираючи платівки, люди були єдині в думці, що ці пісні залишаються з нами і сьогодні, адже музична палітра 80-х дуже яскрава і різнобарвна. Крім супермегапопулярних хітів  італійських співаків, котрі лунали з кожного вікна, з кожного  магнітофона, у ті часи великої потужності набрали рок,  диско, популярна естрадна та авторська  музика. Згадали і моду тих часів:  часом романтичну, а часом кумедну і навіть карикатурну, але тоді це вважалося вершиною стилю. 
       Чому наші серця іноді проймає ностальгія за минулим? Вона навіює нам  згадку  про ті часи, коли ми були молодими, веселими і енергійними. Пам’ять ретушує минуле і дарує нам  найприємніші моменти, коли нам було добре. Тож цінуймо хвилини  нашого сьогодення  – адже з плином часу  вони теж залишаться лише світлими спогадами… 



Коментарі: Залишити коментар
 
X