Слідкуйте за нами

31-05-2017

 

 

Нещодавно в читальній залі бібліотеки-філії №6 відбувся захід, присвячений 215-й річниці з дня утворення Полтавської губернії та 80-річчю утворення Полтавської області.

 

 

 

Почесними гостями і спонсорами заходу стали депутати міської ради Кальченко Олександр, Котляренко Людмила та члени громадської організації «Кременчуцький УКРОП».

Свято було розраховано на студентів КПК ім А.С.Макаренка, школярів та актив користувачів бібліотеки. Всі разом погодилися, що краще рідної землі – немає милішої сторони на всьому білому світі.


 

Тож перевіряли свої знання і з історії Полтавщини, слухаючи розповідь вченого секретаря Кременчуцького музею Коваленко Олену. Вона цікаво і змістовно, оперуючи фактографічною інформацією, розповіла про історію і видатних людей Полтавського краю.

 

 

 

Духом патріотизму був пронизаний виступ Валерія Голуба, Голови міської спілки літераторів «Славутич». Сам національно небайдужий, він вчив молодь любити і знати історію і традиції рідної землі, познайомив присутніх зі своїми патріотичними збірками творів, розповів про решетилівські рушники своєї мами і бабусі.

 

 

 

Далі надали слово молоді. Свій фільм-краудсорсинг «Моя Полтавщина» представив Комар Володя, учень випускного класу гімназії №5 ім.Т.Г.Шевченка.

Надія Купенко, студентка КПК ім. А.С.Макаренка, виступила в ролі Наталки Полтавки (за одноіменним твором Івана Котляревського).

Всі присутні із задоволенням прослухали театралізовану пісню «Варенички».

 


 

Малько Ольга, провідний бібліотекар, познайомила гостей заходу із письменниками та літературою рідного краю. Вона підготувала змістовну книжкову виставку «Колисковий мій краю, ти Полтавська земля» і зробила чудовий огляд цієї виставки. По закінченню її виступу всі пройнялися піснею-кліпом на слова кременчужанина Віктора Баранова «До українців».

 

 

А далі були нагороди від депутатів всім активним учасникам свята. Не забули і про переможницю міського етапу конкурсу «Всесвітня спадщина в руках молодих» - Пересипкіну Дарину, користувачку бібліотеки, ученицю ЗОШ №27. Її картина «Соняшникова земля» за опішнянськими мотивами всіх приємно здивувала.


 

Завершуючи свято, депутати Кальченко Олександр та Котляренко Людмила, дякували завідуючій бібліотеки, натхненниці, організатору і ведучій, за виховання у молоді патріотичного духу.

 


 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X