Слідкуйте за нами

21-04-2017

 

Коли у місті розквітла сакура  у відділі абонементу відбулася тематична вечірка «Поетична сакура ». Гості прослухали цікаву розповідь про історію японської поезії та літератури.

 

   Книги віршів для будь-якого японця необхідні, як повітря і сонце. Один із кращих поетів, що працювали в жанрі хокку, -  Мацуо Басьо. Поет перетворив хайку на серйозний жанр пейзажної лірики. Його поезія наповнена глибоким філософським змістом.

 

    Хокку -  Мацуо   Басьо  не можна пробігати очима. Потрібна робота думки. Вони містять в собі багато символіки, передають почуття, враження, стан природи, звуки, аромати…

    Тому на вечері саме його вірші припали до душі нашим гостям. Ця поезія  по особливому прозвучала з вуст Олесі Міфтахової,  керівника  Арт- групи «Творчий Кременчук».

    Дуже зворушливо читала рядки наймолодша учасниця зустрічі -  Валерія Каплін. Дівчина творчо підготувалася до японської вечірки – написала вірша про весну в Японії.

 

   Майстриня по виготовленню оригамі  -  Шкода Світлана Володимирівна провела з нами майстер – клас. Який пройшов жваво та весело, навіть дорослі на деякий час стали знову дітьми.

 

 

   А родзинкою нашого заходу була театральна гра. Приємно було, що гості виявили бажання грати в імпровізованому театрі. І зробили це креативно, та внесли в образ персонажу свій колорит та індивідуальність. Цікаво було спостерігати, як на очах оживають: Сакура, Самураї, Трава, маленький Горобчик, японські Скакуни.

 

   Побачити прекрасне й не залишитися байдужим – от до чого закликає нас японська поезія. А в кінці заходу ми робили екібану, але не просту, а поетичну. Тож на завершення  заходу  заквітувала гілка Сакури, як символ Пробудження, Весни, та  Життя.

 

     Р.S.  Захід закінчився. Гості не хотіли розходитися, обговорювали захід, та фотографувалися з предметами японського побуту.

Коментарі: Залишити коментар
 
X