Слідкуйте за нами

07-04-2017

 

      2 квітня 2017 року відбулася подорож чарівними куточками України – віртуальна, але здалося, що гості присутні в читальній залі бібліотеки- філії №6, пройшли, проїхали, пролетіли Карпатами, Кримом, Батурином, Черніговом, Диканькою. Разом із ведучими Тетяною Сорокіною та Резниченко Оленою поговорили з Михайлом Коцюбинським, посиділи пліч-о-пліч з Тарасом  Шевченком, подивились в очі Олесю Гончару, почули голос Василя Симоненка…

      Захотілося залізти в палатку, розвести вогнище, смажити лисички, пити чай із бринзою. Захотілося босоніж брести густими росяними травами моєї  Країни, вдихати її історію, спілкуватися з її людьми і дякувати Богу, що дав нам таку чудесну землю!

                                                Із відгуку про захід користувачки бібліотеки Ляшенко Л.В.

     Щоб захід  був цікавим і змістовним, на ньому організатори з бібліотеки попросили виступити Коваленко Олену, члена Полтавської гільдії екскурсоводів, найкращого експерта в нашому місті по туризму в Україні, вченого секретаря нашого музею.

 

 Затамувавши подих, користувачі бібліотеки слухали її розповідь про:

-    Солодкий палац (с. Шарівка, Харківщина)

-     Білгород- Дніпровську фортецю (Одещина)

-     Палац-фортецю у Підгірцях (біля Львова)

-     Музей – писанок у Коломиї

-     вежу Острог-Волинські Афіни (біля міста Рівного)

-     духовні скарби Полтавщини

-      підземний ермітаж Приазов’я – кам’яне місто в Мелітопольському районі             

        Запорізька обл.

 -       Підземні печери Тернопільщини

 -       Олешківську пустиню на Херсонщені

 -     диво-яблуню в Кролевці Сумської області

 -     українську «Венецію», що знаходиться в селі Вилкове ( на Одещині). 


    Бібліотекарі здивували гостей заходу своїми виставками «Туристичними маршрутами України» віртуальною та класичною книжковою. Останню вдало доповнили магнітами із домашніх колекцій, картою і прапором України, законодавчими матеріалами про туризм і розвиток туристичної інфраструктури в Україні у 2011-2022р.р. 


   Далі слово надали Єгурновій Валентині, туристці з великої літери, користувачці бібліотеки. Вона з членами місцевого туристичного клубу обійшла всю Україну: і Карпати, і Крим, і Полтавщину.

Розповіді виступаючих супроводжували світлинами тих місць, про які йшла мова.


       Із задоволенням  переглянули презентацію  провідного бібліотекаря  Резниченко  Олени про подорожі:

 гоголівськими містами і шляхами історії Чернігівщини і Черкащини, любувалися тюльпанами міста Кропивницького, захоплювалися петриківським розписом, побували на українському весіллі у селі Великі Будища, Диканьці, Полтаві, Корсунь-Шевченківському! 


     Розмову про подорожі продовжували за чаєм. 

 

 Далі передивлялися путівники з маршрутами, записувалися на них в чергу, планували спільні подорожі цікавими куточками нашої України  на вихідні дні, коли весна знову кликатиме нас у мандри! 

 


          І ми відгукнемося на її поклик, і поклик рідної землі і… помандруємо!

Коментарі: Залишити коментар
 
X