Слідкуйте за нами

22-03-2017

У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-ту річницю Реформації. Важливість цього історичного процесу підкреслює масштаб святкування. Воно відбувається не лише в Німеччині, де почався реформаційний рух, але й в інших країнах Європи, Північної та Південної Америки, Азії та Тихоокеанського регіону, та навіть Африки. На державному рівні Реформацію святкують  і в Україні .


Про причини і  наслідки Реформації, як церковно-релігійної  і політично-соціальної  течії, що  тривала кілька століть у Західній Європі (звідки поширилася й на Україну),  життя та реформаційну діяльність Мартіна Лютера користувачі  бібліотеки  - філії № 8  дізналися  з історичного  екскурсу  біля  виставки « Сенс  історії нового  часу»,  який  відбувся 20 березня .


Особливий  наголос  був  зроблений  на  розумінні життєвих цінностей Реформації, що пробудили  національну свідомість  і спонукає перетворити теперішні можливості на справжній громадський рух,  закли́кати до оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно біблійних принципів, піднесення авторитету рідної мови, утвердження ідей громадянського гуманізму, тобто ідей спільного блага й користі громади.

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X