Слідкуйте за нами

20-03-2017

 

2017 рік оголошено роком німецької мови в Україні і української мови в Германії. Таке рішення було прийнято на підставі того, що в Україні німецька мова є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської і за статистикою 52% школярів обирають її для вивчення як другу іноземну.


 

 Німеччина посідає друге місце (після Польщі) за кількістю обмінів студентами. Захід «Німецькі бутербродні історії», що пройшов в бібліотеці-філії №4, присвячений саме цій події. На нього були запрошені учні, викладачі та майстри професійно-технічного училища , які з задоволенням продемонстрували майстер-клас по виготовленню бутербродів, а в якості експертів – досвідчені господарки, учасники ансамблю «Журавлина». 

Німецькі бутербродні історії

 

 

А щоб розважитись, ми запропонували запрошеним гостям зосередити увагу на одному , відомому всім нам слову «бутерброд», яке теж походить з німецької мови.

 

 

Cлово «бутерброд» має німецьке корінняі складається із сполучення двох слів: butter – масло и brоd – хлеб. Адже самий простий класичний бутерброд - це хліб з маслом. Готувати їх просто і швидко, а сам процес не вимагає використання спеціальних приладів, тому вони дуже популярні.

 


 

Історія розповідає, що ще в середні віки замість тарілок люди використовували великі шматки хлібу, на який  додавали рыбу, овочі, м’ясо та іншу їжу. Коли з’їдали всі ці продукты, хліб викидали собакам, а коли родина була бідна , то і хліб також з’їдали.

 

 

 

Багато цікавих фактів, пов’язаних з класифікацією, приготуванням та  складом бутербродів дізнались учні. Особливий інтерес викликав майстер-клас по практичному приготуванню бутербродів, продемонстрований майстрами професійно-технічного училища. Озброєні інформацією та професійними  порадами, учні школи старанно змагались в конкурсах: «Парад бутербродів», «Бутерброд для любої матусі», «Самий креативний бутерброд», « Найвищий бутерброд» та ін..

 


 

Щиро сподіваємось, що мета заходу досягнута. Ми змогли  не тільки розповісти про цікаві факти німецької мови,  які відомі не всім, а й розважити учасників, дати їм можливість позмагатись і поспілкуватись, скуштувати бутерброд, приготований своїми руками за допомогою власної фантазії.

 

 


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X