Слідкуйте за нами

18-01-2017

 

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День  Соборності України.

 


 

До цього свята відділ читальної зали ЦМБ імені М.Горького провів історичний вечір «Україна. Повернення своєї історії», метою якого є ознайомлення  з історією Дня соборності України, прищеплення поваги до минулого Батьківщини, виховання національної свідомості та почуття гідності громадянина України, любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

 


 

 Працівники бібліотеки підготували тематичний перегляд літератури.  Представлені  видання розкривають значення соборності в політичному житті сучасної України. Ведуча заходу привітала усіх присутніх з цією знаменною датою, ознайомила школярів з історією виникнення свята Соборності України та з цікавими фактами про нашу Батьківщину.

 


Учні переглянули відеофільм про Соборність, а потім декламували патріотичну поезію класиків української літератури. Дуже важливо що молодь усвідомлює що єдність, сила і воля утверджують державність нашої єдиної України. Також приємно, що після історичного вечора до нашої бібліотеки записались нові користувачі, які висловили бажання відвідувати й інші наші цікаві заходи.

 


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X