Слідкуйте за нами

18-01-2017

 

Для українського народу, який впродовж століть був позбавлений власної державності, розділений на частини між сусідніми країнами, проблема соборності завжди була актуальною.

 


 

   Ідея всеукраїнської єдності формувалася ще за часів Київської Русі, Галицько-Волинської держави, в ході визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, гетьманщини. Та втілилася в життя лише на початку ХХ століття (1919 р.).

   22 січня виповнюється 98 років від часу об’єднання двох українських державних утворень УНР та ЗУНР в єдину Соборну незалежну українську державу.

   До цієї дати у відділі абонементу ЦМБ ім. М. Горького підготовлена книжкова виставка «Майбутня доля мислилась Соборно». Користувачі бібліотеки можуть ознайомитися з книгами по історії України, її державності, почитати про видатних людей нашої країни. Наприклад про М. Грушевського, який не тільки писав історичні праці, а й сам робив історію: 1917 року був обраний головою Центральної Ради, яка у 1918 році проголосила Українську Народну Республіку. Завдяки цьому світ дізнався, що на землі існує Українська держава, президентом якої і був М.С.Грушевський.

   Центральне місце на виставці займає мапа України, виконана у стилі петриківського розпису. Авторами цієї картини є бійці ЗСУ, які знаходяться на реабілітації у Кременчуцькому обласному госпіталі.

            Запрошуємо всіх відвідати нашу виставку!

Коментарі: Залишити коментар
 
X