Слідкуйте за нами

10-01-2017

 

Яке ж Різдво без снігу!

У сніговій круговерті 6 січня незадовго до Святвечора біля стін відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького на Соборній творилося щось казкове - зупинялися здивовані перехожі, пригальмовували водії машин.

 

 


То розверталося Вуличне літературно - костюмоване дійство "Ніч перед Різдвом" за повістю М.В. Гоголя. Панувала святкова атмосфера українського села ХІХ століття: яскраві народні костюми, весела музика, українські пісні, колядки у виконанні дорослих і дітей, гадання, які пропонували перехожим герої книги, що ожили завдяки перевтіленню бібліотекарів.

 

 


А тут ще й театральну сценку розіграли: Оксана відправила закоханого козака Вакулу за черевичками, всіх причаровувала незрівнянна Солоха, дияк демонстрував вершини галантності, чорт украв місяц з неба та разом із дияком змушений був ховатися у мішку, Пацюк сумував над засніженими варениками і сметаною, чорт намагався заволодіти Вакуловою душею, та Вакула впіймав його за хвіст і примусив служити - летіти по черевички швидше за вітер.

 

 

 


Ось так весело і незвично бібліотекарі вітали мешканців та гостей міста з прийдешнім святом!

 

 

 

 


 

"Гарно колядуйте і святкуйте нині,

Ми бажаєм щастя вашій всій родині.

Весь наш рід великий нині освятився,

Бог народився!"

 

 

 

 


Висловлюємо щиру подяку кременчужанам, місцевим ЗМІ, які не злякалися снігової віхоли та морозу і відвідали наш захід. Окрема подяка журналісту - фотографу Олександру Грінченку за неперевершене виконання ролі диякона Осипа Никифоровича.

 

 


 

 

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X