Слідкуйте за нами

01-11-2016
    31 жовтня в світі відзначають Хелловін. Це свято і в Україні стає популярним. Та на відміну від традицій народів англо - американських країн, для українців цей день не має важливого значення, а лише привід цікаво провести час і розважитись.
     Як відомо, гарбуз із вирізаними в ньому очима, зловісною (найчастіше) посмішкою і ліхтарем або запаленою свічкою в середині - один із символів Хелловіну. 
    Але ж і для наших традицій гарбуз - то не просто так. Він герой багатьох приказок, народних пісень. А вже отримати гарбуза, тобто, дістати відмову при сватанні, то був найстрашніший сон для парубків! (Не один слав їй старостів, Та з гарбузом остався (П. Грабовський).) 

 

     Ось тому нам, бібліотекарям відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького, захотілося показати саме наш, український гарбуз: веселий, яскравий. А для цього організували виставку - інсталяцію під назвою "Ходить гарбуз по городу" (як у відомій пісні). 
     Стали прикрашати гарбузи. І це виявилось так захоплююче, що кожному захотілося власноруч розмалювати і прикрасити гарбуза: і господаря, і його дружину - красуню, і діточок - гарбузят, яких чималенько. Ще й читачі до цього процесу залучилися. А потім всі фотографувалися на згадку.

 

 

    От і вийшла така собі весела українська гарбузова родина, яка розмістилася на вишитому рушнику на підвіконні. Себе показати і на людей подивитися. А поряд - предмети побуту: прялка, козацька люлька, бриль. І, звичайно ж, книги та цитати про гарбуз, а ще уривок з відомого твору Г. Квітки - Основ'яненка "Сватання на Гончарівці". 
     Вийшло дуже позитивно. 
     Якщо хочете покращити свій настрій, а ще й гарну книгу почитати, приходьте до нашої бібліотеки. Будем раді Вам.







Коментарі: Залишити коментар
 
X