Слідкуйте за нами

06-10-2024
     Бахтурова К. О. В тіні магнолій: роман/ Катерина Бахтурова. - Харків: [Мачулін], 2024. - 167 с.
     «В тіні магнолій» – це сучасний роман про кохання, над яким письменниця працювала щонайменше два роки. Головний герой антикризовий адміністратор, який звик все контролювати, потрапляє у вирій непередбачуваних подій.
     В його життя вривається кохання і перевертає все з ніг на голову. Герой відкривається новому почуттю, але в ключовий момент робить хибний крок. І лише щасливий випадок допомагає йому втриматись на краю прірви та почати життя спочатку.
      
      Карпа І. І. Добрі новини з Аральського моря: роман / Ірена Карпа. - Київ: Книголав, 2023. - 386,[1] с.
     «Роман писався три роки, вбираючи в себе реальні історії реальних жінок. Через це в ньому нема ні повністю позитивних, ні повністю негативних героїнь, а є різні психотипи, де кожна читачка знайде себе. Хтось буде бісити, хтось смішити, хтось змусить плакати. Бо в книзі є все: стиль життя, зрада, втеча, пошук себе, вбивство, інтрига, смак вина і багато-багато Парижа. Хтось їздить на Астон Мартині, а хтось краде монетки, залишені офіціантові на чай. В певний момент долі цих моїх жінок переплітаються, і так — не читайте кінець відразу, щоб не спойлити, хто вбивця. Я люблю їх всіх. У кожній із них є часточка мене. І часточка вас. Тому сміливо пірнайте», – коментує Ірена Карпа, письменниця.
     До написання роману Ірену надихнув переїзд до Парижу кілька років тому. В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і почати нове життя.


     Ґармус Б. Уроки хімії: роман / Бонні Ґармус. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 396 с.
     Елізабет — геніальна вчена-хімік. На неї чекала блискуча кар’єра. Якби не один чоловік, Келвін, у якого закохалася. Та довго і щасливо не судилося: Келвін гине. Елізабет залишається з маленькою донькою на руках, однак знаходить в собі сили не здатися і стає зіркою популярного кулінарного шоу «Вечеря о шостій».
     Завдяки телепрограмі жінка поєднує хімію та приготування оладків на сніданок і має купу прихильників. Але життя, як і наука, непередбачуване. Донька Медлін прагне будь-що дізнатися, яким був її батько. Доля готує Елізабет зустріч із минулим. Вона не тільки повернеться до наукових досліджень, а й дізнається приховану правду про коханого Келвіна.
     Те, що впродовж останніх років завдавало нестерпного болю, тепер подарує надію на нове і краще майбутнє.
     Роман став  бестселером та був екранізований.
     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ,  філії №2, філії №6.


     Любка А. С. Війна з тильного боку/ Андрій Любка. - [Чернівці]: Меридіан Черновіц, [2024]. - 273 с.
     Нова книжка Андрія Любки – це щоденник письменника, який раптово для себе стає волонтером і постачає джипи для української армії. Автор майстерно зображує життя в тилу, де війна відчувається не менше, ніж на передовій. Через розповіді пересічних людей, що стикаються з втратами, болем і змінами, він створює глибокий образ країни, що бореться за своє існування. Видання проілюстроване репортажними фотографіями автора, зробленими під час поїздок на прифронтові території.


     Юль Є. Ваша компетентна дитина. Шлях до нових цінностей вашої сім'ї / Єспер Юль. - [Чернівці]: [Книги - ХХІ], 2023. - 327с.
     Книга відомого данського сімейного психотерапевта Єспера Юля «Ваша компетентна дитина. Шлях до нових цінностей вашої сім’ї» навчить батьків завдяки детальним описам і конкретним прикладам брати на себе особисту, рівноцінну й чітку відповідальність за наших дітей, не порушуючи їхній комфорт й не ігноруючи фундаментальних потреб таким чином, щоб з них виросли компетентні, зрілі, відповідальні й дорослі люди. Рекомендується батькам як теперішнім, так і майбутнім, адже завдяки професійним порадам допоможе правильно виховати дитину, що в свою чергу не забиратиме зайвий час і нерви.
     Буде бажаною в допомозі батькам, дідусям й бабусям, а також фахівцям-педагогам.


     Талан С. О. Зігріті сонцем: роман / Світлана Талан. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 316, [1] с.
     Три сестрички народилися в один день, але які ж різні характери мають! Перша сестра вийшла заміж за бізнесмена, який ніколи її не любив, зраджував і в гріш не ставив. А коли вона завагітніла — звинуватив у зраді... Друга сестра всупереч батькам пов'язала своє життя з невиліковно хворим хлопцем. А третя виїхала на заробітки за кордон. Там, далеко від дому, у неї зав'язався пристрасний роман. Повернувшись додому, вона дізналася, що вагітна… Попри попередження лікарів вона народила «сонячну дитину». Але радість материнства тривала не довго, і малюк залишився сиротою... У своєму останньому листі мати просить своїх сестер подбати про найдорожче, про свою дитину. Але чи зможуть вони забути старі чвари, переступити через власну гордість заради маленького серця, якому так потрібна любов і тепло?
     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ, філії №4, філії №6.


     Омер М. Убивчий вплив / Майк Омер. - Київ: BOOKCHEF, 2024. - 458,[1] c.
     Лейтенантка поліції Нью-Йорка Еббі Маллен, як інструктор зі звільнення заручників, щодня має справу з найгіршими сценаріями розвитку подій. Здається, її вже ніщо не може шокувати. Але все змінюється, коли їй несподівано телефонує Іден Флетчер, давня подруга із сумнозвісної секти Вілкокса. Вони не бачилися понад тридцять років, які минули від ночі масової загибелі сектантів у пожежі, коли обидві дівчини дивом вижили. Іден у відчаї: хтось викрав її сина і вимагає викуп у розмірі п’ять мільйонів доларів. Коли Еббі занурюється в справу, вона намагається зрозуміти, чому викрадач вибрав саме Іден. Але Іден відмовляється говорити.    Які мотиви в злочинців? Що ховає у своєму будинку Іден Флетчер? Які таємниці приховує колишня сектантка? Які, зрештою, загрози таїть у собі зловісне минуле, пов’язане із сектою Вілкокса, та на які небезпеки ще доведеться наражатися Еббі Маллен? Де початок цієї історії і який зв’язок минулого з теперішнім та майбутнім? Коли нарешті Еббі дізнається правду, то усвідомить, що її минуле залишилося не так далеко позаду, як вона вважала...


     Джіо С. На добраніч, Джун/ Сара Джіо. - Харків: Vivat, 2023. - 286 c.
     Джун — серйозна й успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що в спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка натрапляє на інакше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року?
     Книга цікава, романтична, з напруженим сюжетом, наповнена таємницями та загадками, читається на одному диханні, як і всі романи Сари Джіо.
     Книга знаходиться у філії №1 та у філії №2.

     Мак Ю. Толіки. Про тих, хто перемотував касету олівцем: [роман]/ Юлія Мак. - Київ: Лабораторія, 2024. - 230 c.
     Кінець 90-х — початок нульових. Головна героїня Ірка, неначе перемотуючи касету олівцем, повертається в час, коли по мобільному розмовляли перші три безкоштовні секунди, слухали молодого Вакарчука та безсмертний хіт «Вона». А ще зачитувалися підлітковими журналами «Cool girl» та «Oops», що ставали першими психологами юних дівчат. А як смачно  було попоїсти в бабусі, податися з друзями в кукурудзяну мафію і сходити на першу сільську дискотеку… 
     Класна, легка історія про спогади і дитинство в селі з братами і друзями. Історія, яка точно переконає вас, що щастя в простих речах.
     Книга знаходиться у філії №2.


     Кір'ян О. А. Барвінок хрещатий: роман / [Оксана Кір'ян]. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 317 с.
     Колись Тетяна мріяла стати лікаркою, жити з коханим та ростити діточок. Але доля склалася інакше. Проте Тетяна не впала у відчай і, слідуючи давній меті, влаштувалася працювати медсестрою у рідному селі, щоб хоч так бути ближче до бажаної професії. Наче життя налагоджується, тільки жіноче щастя її оминає...
     Несподівано в селі з’являється новий лікар - Денис. Тетяна відчуває, що її тягне до нього, та чоловік значно молодший за неї… Чи дозволить вона собі таке омріяне кохання?


     Також пропонуємо вашій увазі:
1.    Асєєв С. В. Мельхіоровий слон, або Людина, яка думала : роман-автобіографія/ Станіслав Асєєв. - [Київ] : [Книжкове видавництво Чорна гора], 2024. - 361 с.
2.    Белімова Т. В.Чужа провина: роман/ Тетяна Белімова. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 268 с.
3.    Джан Д. Т. Чотири скарби неба : [роман]/ Дженні Тінхвей Джан. - Київ : Лабораторія, 2023. - 352 с.
4.    Дністровий А. Битва за життя: щоденник 2022 року/ Анатолій Дністровий. - Харків: Vivat, 2024. - 477 
5.    Дністровий А. Пацики: роман/ [Анатолій Дністровий]. - [Київ] : Видавництво Жупанського, 2024. - 310 с.
6.    Єгорушкіна К. В. Скриня : [для дошк. та мол. шк. віку]/ Катерина Єгорушкіна. - Київ : Портал, 2020. - 33 с.
7.    Корнієнко Н. А. Слова і кулі: збірка інтерв'ю/ Наталя Корнієнко. - Харків: Vivat, 2024. - 396 c.
8.    Логвиненко Б. А. Деокупація. Історії опору українців. 2022 / Богдан Литвиненко. - Київ : Українер, 2023. - 276,[1] c.
9.    Макаров Ю. В. Та невже? Книга особистих відкриттів/ Юрій Макаров. - [Київ]: ДУХ І ЛІТЕРА, [2024]. - 310 с.
10.    Натт-о-Даґ  Н. 1795: роман/ Ніклас Натт-о-Даґ. - [Харків]: Фабула, [2023]. - 396, [1] c.
11.    Рацебуржинська Ю. Як створюють монстронароди? Книжка про пропаганду, дурнероб і Чухлера: [фантастична повість] / Юлія Рацебуржинська. - [Чернівці]: [Книги-ХХІ], [2023]. - 143, [1] с.
12.    Чех А. О. Район "Д"/ Артем Чех. - [Чернівці]: Meridian Czernowits, 2023. - 317,[1] с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X