Слідкуйте за нами

31-07-2024

Чужа Ф.О. В обіймах пам'яті й молитви : [книга малої прози] / Федір Чужа. - Кременчук : NOVAВООК, 2024. - 313 с.

   Книга кременчуцького літератора Федора Олексійовича Чужі  наповнена розповідями, взятими з реального життя. Вона складається із чотирьох різножанрових частин, в яких є повісті, новели та оповідання. Автор пише про любов, війну, їсторію. ЇЇ зміст сповнений ностальгічних відтінків, бо тут є багато розповідей про дитинство та молодість. А ще про пам’ять. Важливо пам’ятати  і молитися за тих, кого вже немає поряд з нами.

    Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих, філії №2, філії №4, філії №5 КЗК КМПБ.


   









Джіо С. Бунгало / Сара Джіо. - Харків : Vivat, 2023. - 254 с.

  1942 рік. Доля Енн Келловей уже чітко окреслена — вона заручена з Джерардом Ґодфрі й упевнена, що буде щасливою. Але за кілька тижнів до весілля Енн вирішує разом зі своєю подругою дитинства Кітті піти на фронт медсестрою. Там, на Бора-Бора, вона зустрічає солдата Вестрі Ґріна, і їхня дружба переростає в справжнє кохання. У покинутому бунгало, де колись творив один знаний митець і яке тубільці вважали за прокляте місце, закохані створюють власний маленький світ посеред кривавих баталій. Війна закінчиться, і цим двом доведеться повернутися до колишнього життя й зробити вибір — якщо їм ніщо не завадить бути разом. 

  Через багато років уже бабусі Енн надходить лист від незнайомки, який повертає її в ті часи. Та чи матиме ця історія щасливий кінець?

  Книга знаходиться у філії №5 КЗК КМПБ.


   







 Національна гвардія України у фотографіях : [образотворче двотомне видання] / [Відділ інформації та комунікації ІВЦ НГУ]. - Київ : [Б. в.], 2024. - 269, [3] c.

    "Національна гвардія України" у фотографіях – образотворче двомовне видання (українською та англійською мовами). Про те, щоб воно побачило світ, подбав відділ інформації та комунікації ІВЦ НГУ. Фотокнигу видано цьогоріч у Києві. Вона візуалізує діяльність і реформи, здобутки і втрати, емоції і символи, те, чим живе сучасна Нацгвардія в умовах протидії російській агресії.

    Якщо вас зацікавила книга - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ.


   



Коваленко Л. М. На вітрилах долі : поезії / Лідія Коваленко. - Кременчук : Про-Графіка, 2021. - 130 с.  

    До книги Лідії Коваленко «На вітрилах долі» включено творчий ужинок, у якому – любов і пам’ять серця, поетичні роздуми про сьогодення і майбутнє, про відродження духовності країни, а також душі прекрасні поривання творчої особистості. Авторка говорить про все, що миле її серцю, чим живе і тішиться кожного дня. А ще книга багато ілюстрована, у ній вміщено чимало фото з домашнього фотоархіву пані Лідії. 

    Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ.


  










Дал Р. ВДВ (Великий Дружній Велетень) : [повість] / Роальд Дал. - [Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2022]. - 265, [1] с.

    «ВДВ» («Великий Дружній Велетень») – це одна з найвідоміших повістей валлійського письменника Роальда Дала. Головна героїня історії – маленька дівчинка Софі, яка живе в притулку. Однієї ночі вона ніяк не могла заснути й визирнула у вікно, в якому побачила гігантського чоловіка з трубою та валізою в руках. Велетень забирає з собою Софі, аби та нікому не розповіла, що вона побачила тієї ночі й разом вони опиняються у вирії смішних, зворушливих, а часом і моторошних пригод…

    Софія та ВДВ вирішили втілити один надзвичайно сміливий план, який має порятувати людей від почварних велетнів-людожерів... Серед героїв книжки — англійська королева, головнокомандувач військово-повітряних сил, велетні — Тілогриз, Костохруст, Угорлоковтач та інші.

     Книга знаходиться у відділі обслуговування дітей та філії №3 КЗК КМПБ .


  






Прус Т.І., Неділя Н.С. Роби так, як серце каже: [збірка] / Прус Тарас, Неділя Наталя - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 202 c.

     У виданні, яке вперше виходить у світ в Україні, читачеві пропонуються рядки, написані душею і серцем Тараса Прус та Наталі Неділі у перші роки повномасштабної війни України з рашистами. Це справжня історія двох душ, двох людей, які зустріли один одного після того, як пройшли певні випробування в своєму житті та підготовку один до одного. Це особиста історія   зародження їхнього кохання.

     Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ.


    










Войцехівська С. Варто спробувати! Роздуми про волонтерство / Саша Войцехівська. - [Харків] : Читаріум, 2023. - 91 с.

      Напевно, тобі траплялися новини про волонтерів. Вони одними з перших вирушають на допомогу в місця воєнних дій, стихійних лих та скупчення біженців, дбають про чистоту лісів і парків, доглядають людей у лікарнях і тварин у притулках. А чи цікаво тобі, що їх спонукає ставати волонтерами? Що вони роблять і чи схожа їхня робота на звичайну працю? Чому вона важлива, і хто всі ті люди, які за неї беруться? А може, тобі теж хотілося спробувати поволонтерити? У цій книжці ти знайдеш відповіді на багато запитань, пов'язаних із волонтерством, прочитаєш про його історію і засади. І, звісно, дізнаєшся, як можна стати волонтером.

      Книга знаходиться у відділі обслуговування дітей та  філії №8 КЗК КМПБ.


     






Андрусяк І. М. Усі пригоди Бурундука: повісті та оповідання / Іван Андрусяк. - Харків : Vivat, 2023. - 173, [1] с.

      Івася Бондарука чомусь усі кличуть Бурундуком, і він дуже хоче це змінити. Намагаючись довести, що й він не пасе задніх, хлопчик повсякчас ускочує в якісь халепи. То хоче завести кишенькового чортика, то з’їсть одразу п’ять пачок морозива, то втікає з уроків, хоча його і вважають одним із найтямковитіших учнів у класі. А ще й повсюди заважає ця капосна сусідка по парті Олена Зайко — і про що вона там із подружками перешіптується, озираючись на нього?

      Це близькі багатьом школярам історії й переживання, які змусять удосталь пореготати над головним героєм і його вдачею. Але все неодмінно закінчиться добре, варто лише залишатися самим собою й вірити у свої сили.

       Книга знаходиться у відділі обслуговування дітей КЗК КМПБ.

 

      







Залюбовська І. В. Гнані вітром: збірка поезій / Ірина Залюбовська. - Кременчук: NOVABOOK, 2024. – 85 с.    

       «Гнані вітром» - друга збірка кременчуцької поетеси, художниці, лялькарки Ірини Залюбовської. 

       До збірки увійшли кращі поезії з першої збірки «Тінь вогню» та вірші, створені протягом двох останніх років, а також переклади й вірші, написані за умовами, та авторська казка.

       Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих, філії №1 та філії №2 КЗК КМПБ.

 











Також пропонуємо вашій увазі:

1.  Білик К. Д. Сучасний український правопис в таблицях і схемах - Харків: Навчальна література, 2021. - 77 c.

2.  Коханим: літературний альманах. Ч. 5 / [упоряд. Л. С. Стасюк]. - Хмельницький: Видавець Стасюк Л. С., 2022. - 197 с.

3.  Лікаренко Н. Любов довжиною в життя: художньо-публіцистична повість / Лікаренко Наталія. - Кременчук : NOVABOOK, 2024. - 82 с.

4.  Неділя Наталя (Nedelesko) Душа назовні: рядки, народжені війною : [збірка] / Неділя Наталя (Nedelesco). - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 103 c.

5.  Огнєва І. О. Наввипередки з грозовими хмарами: вірші / Інелла Огнєва. - Буча: [Б. в.], 2023. - 333 с.

6.  Пантелей О. С. Скелі: поезії / Олександр Пантелей. - Кременчук: ПП Щербатих О. В., 2020. - 137 с.

7.  Перші кроки до відновлення справедливості : посібник для тих, хто долає наслідки сексуального насильства, учиненого  в ході збройної агресії Росії проти України / ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив". - Київ: [ФОП Ямчинський О. В.], 2024. - 238 с.

8.  Похитон. Щось урчить / Похитон. - Одеса: Олді+, 2023. - 225 с.

9.  Прус Наталя (Nedelesko) Кохання, народжене війною : [збірка поезій, проза] / Прус Наталя. - Кременчук : NOVAВООК, 2024. - 55 с. 

10. Шевченко-Василенко В. Є.  Про славного козака Максима Куйбіду зі старовинного міста Потоки: оповідання / Володимир Шевченко-Василенко. - Кременчук: NOVAВООК, 2023. - 39 c.


Коментарі: Залишити коментар
 
X