Слідкуйте за нами

15-07-2024

Гаврильченко А. В. Забутий мотив: детектив / Аліса Гаврильченко. - Київ : Темпора, 2024. - 203 с.

       На шляху Марго Перехрист постійно трапляються нові випробування: спершу — кепський досвід роботи в Національній поліції, потім — невдалий шлюб, а тепер — проблеми з власною агенцією. Інколи так хочеться все покинути й поїхати світ за очі, відволіктися від негараздів, утекти якомога далі, хоч би й на південне прикордоння України, де Дунай впадає в Чорне море. Проте доля підкидає Марго нові й нові розслідування, а з-під льоду забуття проступають таємниці минулого. Марго має розв'язати свою останню справу й не потонути в річищі власних страхів.

      Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.    








     




Булат Т. Г. Вибрані твори у 2-х томах: перлини української душі: Поезія. Том 1 / Тетяна Булат. - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 203 c.

      Тетяна Булат — талановита поетка з Кременчуччини, письменниця, співачка, хормейстерка, художня керівниця народних колективів художньої самодіяльності, режисерка, художниця та народна майстриня.
      Збірку «Перлини української душі» авторка готувала протягом двох років. З початку повномасштабного вторгнення вона почала писати вірші, які й наповнили розділи книги: «Моя Україно!», «Непереможні сталеві крила», «Життєвий коловорот». Вірші, які увійшли у збірку, мають різну тематику та заслуговують на увагу всіх, хто любить поезію. 

     Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ.











Тайлер Е. Блакитне мереживо долі / Енн Тайлер. - Київ: Наш формат, 2016. - 334,[2] с.

     "Блакитне мереживо долі" — розповідь про типову, на перший погляд, американську родину. Ред, Еббі та їхні четверо дітей — дружна й весела сім’я, вони живуть у великому будинку з красивою верандою. Здавалося б, мрія, а не життя. Але диявол ховається в деталях. Авторка дає зрозуміти: не буває простих пересічних родин, у кожної знайдуться сімейні таємниці і неймовірні історії — лише придивіться до мережива їхньої долі. Ця книжка — історія трьох поколінь сім’ї Вітшенків, розповідь про кумедні моменти, зворушливі сімейні традиції і кохання на все життя. Водночас вона про самотність, швидкоплинність, непорозуміння між близькими, про те, що у будь-якої монети — і справжньої, і фальшивої — є зворотний бік. Для поціновувачів якісної художньої літератури, усіх, кого цікавить сучасна американська проза, психологія та сімейні стосунки.

     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.









МакДоналд М. Джуді Муді: книжкова вікторина: [повість] / Меґан МакДоналд. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 174,[1] c.

     У серії книг про Джуді Муді авторка створює яскравий образ дівчинки, яка завжди знаходить рішення для будь-якої несприятливої  ситуації, дивиться на життя з оптимізмом та вміє сміятися над труднощами. Її невимушеність, розкутість і здатність побачити позитив у повсякденних речах роблять її персонажем, який точно не залишить байдужими молодих читачів.
     Цього разу Джуді Муді мріє про перемогу. Разом із командою «Книжкових черв'ячків» зі школи імені Вірджинії Деер вона готується до «Вибухової книжкової вікторини» і мріє здобути Кубок книжківників! До чого тільки не вдається Джуді, аби краще підготуватися до вікторини й перечитати шалено багато книжок. Як-от звисає головою донизу, як Пеппі Довгапанчоха, чи вчиться швидкочитанню. Але чи допоможе їй це вибороти кубок у «Захисників-кровопивць зі штучними вусами» з Академії розумак? Адже у команді противників сильна суперниця-четвертокласниця.
      Книга, яка створена для юних читачів, несе в собі не тільки розважальний сюжет, але й важливі підказки про значущість читання та вивчення нової інформації.Також, важливим аспектом цієї книги є те, що вона підкреслює важливість співпраці в команді та розуміння, що завдання досягнення мети вимагає часу, зусиль та долання перешкод.

      Книга знаходиться у філії №3 КЗК КМПБ.


Іґнатіус Д. Квантовий шпигун. Трилер : [роман] / Девід Іґнатіус. - [Харків]: Фабула, 2022. - 980,[1] с.

      Напрочуд актуальний і неймовірно захопливий шпигунський трилер відомого американського прозаїка і журналіста описує полювання офіцера ЦРУ Гарріса Чанга на китайського крота, що намагається заволодіти таємницями розробки надсекретного квантового комп’ютера. Книжка перегукується з реальністю настільки, що автор був вимушений попередити читачів, що його твір є все ж таки художнім. Динамічний сюжет, який так і проситься на екран, переконливі образи, поважне науково-технологічне підґрунтя, талант оповідача — от секрети майстерності Девіда Іґнатіуса. Можливо, трохи згодом за письменником визнають і талант провидця, бо винаходу квантового комп’ютера чекають усі, хто мріє заволодіти цифровим світом.

      Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.










Зільбер Д. Розмова про ілюстрацію в піжамі та з філіжанкою кави / Денис Зільбер. - [Київ] : ArtHuss, [2023]. - 255 с.

      Що таке ілюстрація? Як відрізнити хорошу ілюстрацію від поганої? Чи потрібен ілюстратору сторітелінг та, як розвивати власний стиль? За що Гарун ар-Рашид відрубав голову Джафару та чому Джеймс Бонд не носить рожевий камзол? Який зв’язок між палітрою старих майстрів та термоядерним синтезом? І кінець кінцем, чому професія ілюстратора — це найкраща професія у світі? На ці та багато інших питань відповість вам книжка «Розмова про ілюстрацію в піжамі та з філіжанкою кави».

     Книга знаходиться у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ.









Клюн Т. Дж. Дім у волошковому морі / Т. Дж. Клюн. - Київ: BOOKCHEF, 2023. - 398,[1] с.

     "Дім у волошковому морі" Т.Дж. Клюн - це величезне літературне досягнення, яке захоплює своєю унікальністю та надзвичайністю. Незбагненний та магічний світ, створений автором, дарує читачеві неймовірний досвід, переносячи його у реальність, де існують дивацтва та непередбачувані явища.
     Управління магічної молоді відстежує усіх дітей із надприродними здібностями та намагається їх контролювати, утримуючи в притулках подалі від пересічного люду. Один із таких притулків причаївся на острові Марсіяс серед неозорого океану. Саме сюди командирують Лайнуса Бейкера з інспекцією найвищого рівня секретності. Інспектор натрапляє на дітей в подобі духа лісу, гномиці, віверна, пса-перевертня… Та попри незвичну зовнішність, яка насторожує, ба навіть відлякує звичайних людей, у душах цих створінь зростають і плекаються людяність, чуйність і доброзичливість, яких так бракує у сьогочасному жорстокому й прагматичному світі. Утім це ще не всі дивацтва цього загадкового притулку. Інспектор Лайнус іще має довідатися, що криється за дверима закинутого підвалу та які таємниці приховує директор притулку Артур Парнас, який хвацько зодягається у строкаті костюми та картаті шкарпетки, що постійно визирають із черевиків.
     Рекомендуємо цю книгу всім, хто бажає зануритися у світ чарівної літератури та доторкнутися до неймовірних таємниць. "Дім у волошковому морі" залишить вас з відчуттям незабутньої пригоди та глибокими думками про життя та природу людства.

     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.



Хей Л. Зціли себе сам / Луїза Хей. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 189, [1] c.

      «Зціли себе сам» – це одна з найпопулярніших книг з психології, написана відомою коучкою Луїзою Хей, яка прославилася своїми вченнями про самовдосконалення та позитивне мислення. Це видання пропонує читачам унікальний підхід до самозцілення та досягнення особистого добробуту, на сторінках книги авторка ділиться своїм власним досвідом перетворення життя та надає корисні інструменти для того, аби кожен міг самостійно зцілити свої тіла, розум та душу. 
      На сторінках видання представлена серія практичних та емоційних вправ для подолання психосоматичних проблем та захворювань, а також афірмацій й медитацій, які допоможуть «очистити» себе від негативних впливів й забезпечити здорове та щасливе життя.
      Книга «Зціли себе сам» пропонує широкому колу читачів новий погляд на концепцію самолікування та самовдосконалення, показуючи, як самосприйняття та віра в себе можуть впливати на нашу здатність до зцілення. 

    Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.






Cкуловатова О. Мілленія.  В 4-х книгах. Кн.1: [містична повість] / Олена Скуловатова. - [Б. м.]: [Б. в.], [2024?]. - [114] с.

      Богдана виходить заміж за Станіслава — власника крупної успішної компанії. Майбутнє обіцяє їй достаток та процвітання, але дівчину обтяжує залежне від заможного чоловіка становище. Щоб молода дружина швидше відчула себе рівноправною господинею, Станіслав пропонує їй очолити будівництво великого заміського будинку: кілька років тому він викупив руїни панського маєтку в селі Китайгород і розпочав там реставраційні роботи. Це мальовниче місце, розташоване на березі річки має власну тисячолітню історію. Богдана поступово стає її частиною, опиняючись на межі божевілля… 
      Книга провокує до роздумів про справжнє щастя, про цінності, які дійсно важливі для кожної людини. Чи зможе Богдана знайти свою істинну долю у світі блиску і багатства, чи ж вона відділиться від залежності та пройде свій власний шлях?

      Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ.






Також рекомендуємо до прочитання:

 1.  Вдовиченко Г. К. 36 і 6 котів: вусато-хвостата історія для дітей / Галина Вдовиченко. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2024. - 133 с.
 2.  Гаврильченко А. В. Нерозважний корольок : детектив / Аліса Гаврильченко. - Київ : Темпора, 2021. - 212 с.
 3.  Коломієць В. П. Калиновий первоквіт : поезії, казки, загадки / Василь Коломієць. - Кременчук : [Про-Графіка ЛТД], 2006. - 46 с.
 4.  МакДоналд М. Джуді Муді навколо світу за 8½ днів: [повість] / Меґан МакДоналд. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 166, [1] с.
 5.  Ми пережили. Техніки відновлення для сімей військових, цивільних та дітей: [книжка-білінгва] / наук. ред. Галини Циганенко. - [Україна]: [Б. в.], [2019]. - 200 с.
 6.  Нестайко В. З. Неймовірні детективи: повісті / Всеволод Нестайко. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, [2024]. - 478 с.
 7.  Скуловатова О. Мілленія.  В 4-х книгах. Кн.2: [містична повість] / Олена Скуловатова. - [Б. м.]: [Б. в.], [2024?]. - [92] с.
 8.  Скуловатова О. Мілленія.  В 4-х книгах. Кн.3: [містична повість] / Олена Скуловатова. - [Б. м.]: [Б. в.], [2024?]. - [116] с.
 9.  Скуловатова О. Мілленія.  В 4-х книгах. Кн. 4: [містична повість] / Олена Скуловатова. - [Б. м.]: [Б. в.], [2024?]. - [62] c.
10. Сонячний світ : літературний альманах. Вип. 1 / Літературне об'єднання "Літо". - [Кременчук] : [Про-Графіка], 2005. - 196 с.
11. Старк У. Маленька книжка про любов: повість / Ульф Старк. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 106,[1] с.
12. Чередник І. Я. Намалюю пісеньку : збірка пісень з розмальовками для дітей дошк. і молодшого шк. віку / Ірина Чередник. - Кременчук : NOVAВООК, 2021. - 34 c.
13. Щербань О. В. Гончарні школи Опішні: збереження й розвиток професійних знань і традицій (1894-2000): монографія / Олена Щербань. - Полтава: АСМІ, 2022. - 311,[1] c.


Коментарі: Залишити коментар
 
X