Слідкуйте за нами

11-07-2024

 Львів. Шоколад. Кам'яниці : збірка / [укл. Н.Нікалео]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 251 с.  

      Це підбірка оповідань про неймовірний Львів, запашну каву, солодкий шоколад з корицею. Чарівне місто завжди приваблює своєю неймовірною красою давніх споруд - палаців, замків, кам'яниць; містичними легендами про кохання та історію старого міста левів. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні, шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом - дзеленчав старий трамвай.
      Сучасне місто тут переплітається з давнім, часом упізнаваним, а часом і не дуже, але таким же цікавим і звабливим, як і колись. Каплиця Боїмів і Чорна кам’яниця, вілла на Хресті й будинок на площі Ринок… Усі вони поволі розкриватимуть вам свої таємниці, про які, найімовірніше, ви ніколи не чули й навіть не здогадувалися. 
      Оповідання наповнені містичним ореолом: в дусі легенд, привидів, духів, історичних таємниць. Вони немов огортають тебе теплою ковдрою почуттів, ароматом гарячого шоколаду з шафраном та корицею, відчуттям спокою, любові та приємних спогадів.
     Автори збірки: Тала Владмирова, Світлана Горбань, Наталя Лапіна, Любов Долик, Алла Рогашко, Наталка Ліщинська, Анна Хома, Тетяна Белімова, Олена Чернінька, Ніка Нікалео.

Книжка знаходиться у філії:  №1 (пр-т Лесі Українки,13), філії №2 (вул. Соборна, 11)




Гарріс Д.   Шоколад : роман / Джоан Гарріс. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 316 с.  

       Одного дня в невеличкому французькому містечку під час проведення карнавалу з’являється чарівна красуня Віанна Роше та її дочка Анук. Невдовзі вона відкриває шоколадний магазин і спокушає благочестивих мешканців небаченими досі ласощами з шоколаду. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором - церква або шоколад. Віанна, немов чарівниця, уміє вгадувати сподівання і бажання людей. І їхні мрії починають збуватися! Але тільки коли в містечку з’явилися річкові мандрівники на чолі з гонористим Ру, Віанна врешті зрозуміла власні мрії.
      Відкрийте для себе рецепти щастя від Джоан Гарріс. Пориньте у світ шоколадної магії, і ви зрозумієте, що навіть за допомогою солодощів можна змінити життя - звісно, якщо ви маєте добре серце та гарні наміри.


   Книга знаходиться у філії: №1 (пр-т Лесі Українки,13), філії №2 (вул. Соборна, 11), філії №5 (вул. Республіканська,65),  відділі обслуговування дорослих (вул. Європейська, 66/13)






  Гербіш Н.   Теплі історії до шоколаду : [збірка] / Надійка Гербіш. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2017. - 139 с.  

      Ця книжка - збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Видання стало чудовим продовженням «Теплих історій до кави».  Тут містяться оповіді про звичайних, перехожих людей, кожна з яких здатна підтримати у важку хвилину, розрадити, втішити та зігріти. А  «Музика кольорових снів» та «Дива посеред буднів» - це історії з листів вдячних читачів, натхненних «Теплими історіями до кави».
      Книга розділена на 3 тематичні розділи: Перший – «Подорожні замальовки із шоколадних міст», де авторка ділиться своїми враженнями від міст у яких побувала та розказує їх коротку історію. Другий – «Теплі історії до шоколаду» - це власне серце збірки, тут і захопливі історії кохання, і спогади з дитинства, і звідки береться натхнення, і натхнення подорожей, і кольорова казка про осінь, лікувальна сила шоколаду та дружніх посиденьок та багато іншого. Третій – «101 щаслива намистина» - це ціла повість про жінку, яка змогла надихнути не лише себе, а й своїх подруг змінити життя на краще. Серед розділів повісті є і сам список способів, надихаючих до змін у житті, який при бажанні можна виконати й самому.       Тут зібрані дуже корисні поради.


     Книга знаходиться у філії: №1 (пр-т Лесі Українки,13), філії №2 (вул. Соборна, 11), відділі обслуговування дорослих (вул. Європейська, 66/13)


  Ягелло Й.   Шоколад із чилі : роман / Йоанна Ягелло. - Львів : Урбіно, 2015. - 288 с.

      Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Проте вони впевнені, що здатні зберегти свою закоханість, не дивлячись ні на що.  Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. З кожним днем листи Адріана стають коротшими, а Лінка відчуває, що вони віддаляються один від одного. Але вона ще не знає, через що це сталось... На Лінку чекає ще багато неприємностей, нових відкриттів, життєвих обставин та творчих шляхів. Вона неодмінно знайде собі друга, але ніколи не розлюбить Адріана. Купуючи на заправці шоколад, вона ненароком відчуває незвичайний для себе смак, роздивившись обгортку вона розуміє, що він з чилі. Але цей присмак ще довго нагадуватиме їй, що кохання не завжди має смак молочного шоколаду. Може, воно нагадує шоколад із чилі?

      Книга знаходиться у філії: №1 (пр-т Лесі Українки,13), філії № №2 (вул. Соборна, 11), філії №6 (вул. Кострова, 73), філії  №8 (вул. О. Древаля, 101), відділі обслуговування дорослих (вул. Європейська, 66/13)




Дочинець М.І.   Хліб і шоколад : новели тонкого литва і холодної чеканки / Мирослав Дочинець. - Мукачево : [Карпатська вежа], 2017. - 259 с.  

     Як стверджує автор: «одним у цьому житті потрібен шоколад, другим – хліб, а третім – і хліб, і шоколад. Тому я так і назвав цю книжку - «Хліб і шоколад».
     Це «легка» і «світла» проза про нас і наше життя. Коли сите, а коли пісне. Коли солодке, а коли не дуже… 
     Фактично у книзі є два розділи: назва першого – «Хліб і шоколад», назва другого – «Окришини». У першому маємо різноманітні бувальщини, побутові, психологічні сценки, замальовки, штрихи, портрети тощо. Вони цікаві, змістовні, повчальні, іронічні…Настроєвий діапазон контрастний – від трагічного до комічного. Назви цих творів прості, конкретні, змістовні («Старий полковник», «Аромат жінки», «Силует жінки», «Ловець ласк», «Тітка Морія»,«Тверезість», «Слава» та інші). Особливе місце в них відведено жінці. Героїні новел «заново» створюють мужчин, у яких закохані, причому велика любов двох душ переслідує їх і в інших світах. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.
     «Окришини» – це короткі прозові фрагментики настроєво-сюжетного характеру, наповнені афоризмами, які так і просяться до цитування.     
        

     Книга знаходиться у філії: №4 (вул. І.Приходька,32),  відділі обслуговування дорослих (вул. Європейська, 66/13)




 Дал Р.   Чарлі і шоколадна фабрика : [повість] / Роальд Дал. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. - 238 с.  

      "Чарлі і шоколадна фабрика" - найпопулярніша книга Р. Дала. Головний персонаж Чарлі Бакет – це чуйна й добра дитина, який мріє про плитку шоколаду на день народження, адже його сім’я живе бідно і шоколадка для них величезна розкіш. Ексцентричний Віллі Вонка, що є власником шоколадної фабрики, яка є закритою для сторонніх, дивує всіх, зробивши ексклюзивну лотерею: в 4 упаковках ласощів він ховає золоті квитки, що дадуть змогу побувати на екскурсії на фабриці. За щасливим збігом обставин Чарлі стає щасливим власником одного з квитків. Він просто в захваті від цього. Як там всередині? Які дивовижі він побачить на фабриці? Зможе запитати про щось у самого містера Вонки? Про це все ви дізнаєтеся з книги Роальда Дала. 

     

     Книга знаходиться у філії: №1 (пр-т Лесі Українки,13), філії № №2 (вул.Соборна, 11), філії №5 (вул. Республіканська), філії №6 (вул. Кострова, 73), філії  №8 (вул. О.Древаля,101), відділі обслуговування дорослих (вул. Європейська, 66/13)

 







 Мосіна Л.І.   Шоколадне королiвство : Казки. Пер. з рос. - Кременчук: Пiрамiда, 2002. - 26 с.

     В казці розповідається про незвичайні, цікаві, захоплюючі пригоди маленької дівчинки Лариси в Шоколадному королівстві. До збірки кременчуцької письменниці Людмили Мосіної також увійшли і такі казки: «Козак Дмитро», «Материнська спадщина», «Чарівні сірники», «Довгоносий, Довгорукий і Довговолосий». Вони вчать нас, що не потрібно боятися труднощів: справедливість рано чи пізно візьме верх над кривдою. Головне -  бути добрими і щирими.

     Книга знаходиться у  філії № №2 (вул.Соборна, 9/16),  філії  №8 (вул.О. Древаля,101), відділі обслуговування дорослих (вул.Європейська, 66/13)












 Петчет Ф.   Шоколад : кулінарна школа. - Київ : Країна Мрій, 2013. - 64 с.  

     Що можна приготувати із шоколадом? Торти, тістечка, кексики, рулетики і навіть... яловичину. До складу кожного рецепта, що міститься у цій книзі, входить шоколад – навіть до м'ясного рагу! Незвично? Так, але ж як смачно! 
     Розшир своє уявлення про шоколад, познайомившись із захопливими фактами, поринувши в історію створення цього смаколика, дізнавшись про технологію його виготовлення і, нарешті, здивувавши своїх близьких вишуканою випічкою та ніжними десертами! Шоколадні кекси, солодкі трюфері, смачне морозиво і ще багато вишуканих страв чекають на тебе.


Книга знаходиться у філії: №2 (вул. Соборна, 11)




Отже можете смiливо відзначати Всесвітній день шоколаду, поїдаючи  шоколад і читаючи гарні книжки.
  І нехай все у Вас буде в шоколаді!


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram
Коментарі: Залишити коментар
 
X