Слідкуйте за нами

17-06-2024

Ось і довгоочікуване літо. І воно неодмінно має містити у собі хоч трошки читання. Влітку хочеться книжок, що легко читаються під смак улюбленого морозива; книжок, які не змушують мозок кипіти, а тільки доповнюють ідеальну картинку, де тільки ви, прохолодний напій, та цікава історія, від якої важко відірватись, та й не хочеться. Бо ви відпочиваєте і не поспішаєте. 

Як, що, де і чому варто читати влітку – розповідає 

Лорен К.  
Випадкові наречені / Крістіна Лорен. - Харків : Vivat, 2021. - 350 с.  

Сестри-близнючки Олів та Емілія мають геть різну вдачу. В Олів ніколи ні з чим не складалося — ані в кар’єрі, ані в коханні. Емілія — щасливиця. Навіть весілля з коханим-красенем вона зуміла оплатити завдяки виграшам в інтернет-конкурсах. Утім, під час весілля щось пішло не так: усі гості разом із молодятами отруїлися. Пригода оминула тільки Олів та Ітана, дружбу нареченого, який страшенно не сподобався невдачливій сестрі. Та хіба варто через таке марнувати оплачений медовий місяць на Гаваях? Замість молодят у мандрівку вирушають Олів з Ітаном. 

Чи вдасться їм забути про взаємну неприязнь і добряче відпочити?

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих.













Джіо, С.  
Я кохатиму тебе завжди : роман / Сара Джіо. - Харків.  : Vivat, 2023. - 284 с. 

У Кейлі ідеальне життя: успішна кар’єра в журналістиці, чудовий будинок в центрі Сіетлу й ідеальний наречений, котрий кохає її до нестями. Але все це відходить на задній план в той день, коли вона зустрічає Кейда — своє перше кохання, чоловіка, котрий покинув її десять років тому, не сказавши ні слова. Колись він завдав їй сильного болю. 

Але найнеймовірнішим видається те, що Кейд жебрак, котрий, здається, навіть не пам’ятає її. І Кейлі за будь-якої ціни вирішує допомогти йому, адже ще десять років тому його знав весь шоу-бізнес, бо Кейд Макаллістер був відомим музичним продюсером. Колись він врятував Кейлі життя. Настала її черга. Але чого це може їй коштувати?

Книга знаходиться у філії №5.






Чайковська, Н.
Порцелянова лялька : роман / Наталія Чайковська. - Київ : Нора-Друк, 2022. - 334 с.

Колись Марта познайомилася з чоловіком. У них стався роман саме тоді, коли вона переживала біль від утрати найважливішої у світі людини – матері. Саме тому, мабуть, Марта не стала вагатися, коли новий обранець запропонував їй шлюб, і погодилася. Марта вважала, що початок нового життя допоможе їй по-новому осягнути речі та взагалі почуватися живою. Однак вийшло все геть навпаки. Життя стало надто незвичним й абсолютно безвихідним, перетворившись на реальне пекло. Тоді Марті здавалося, що вона не може більше жити. Що є лише один вихід. А дні проходили й проходили…

Пройшло 5 років. Чоловіка Марти знайдено мертвим. Вислуховуючи співчуття своїх ближніх, жінка – тим не менш – почуває себе вільною. Та як надалі складатиметься її життя?..

Книга знаходиться у філії №2.









Олекса, М.  

Перші : роман / Марія Олекса. - Київ : Віхола, 2023. - 293 с. 

Це захоплюючий роман, що переносить читача у світ перших почуттів, важливих відкриттів і незабутніх моментів. Ця книга не просто розповідає історію першого кохання, вона переповнена ніжністю, спогадами та реалістичними переживаннями героїв. 

У центрі повісті знаходяться двоє юних людей - Равлик та Влада, які зустрілися у літньому таборі. Їхня дружба швидко переростає у щось більше, ніж просто почуття. Їхнє кохання розквітає серед яскравого сонця, помаранчевих светрів та веселої безтурботності літа. Їхнє літо не мало закінчитись ніколи. Але, звісно ж, так не буває. Герої дорослішають, зазнають невдач і навіть втрат, але водночас вони знаходять в собі силу піти далі та знайти себе. Через всі труднощі та розділення вони зберігають той особливий зв'язок, який виник у їхніх перших днях разом.

Книга знаходиться у філії №2.






Шваб, В. Е.  
Незриме життя Адді Лярю / В. Е. Шваб. - Київ : Книголав, 2022. - 543 с.  

Перед читачем розгортається історія фаустівської угоди в інтерпретації сучасної письменниці.

1714 рік. Молода французька художниця Адді Ларю розчаровується у всьому. Відчайдушно намагаючись уникнути того, що вважає нудним, безглуздим життям, юнка молиться про свободу та безсмертя. І байдуже, які наслідки це матиме. Темний бог Люк виконує необачне бажання. Цей подарунок має жахливий побічний ефект: Ларю не може назвати своє ім’я чи залишити слід у світі. Для доньки художника й мисткині ця частина прокляття є особливо нищівною. Адді живе протягом трьох століть: вільна, але болісно самотня. Протягом багатьох років Люк періодично навідується, щоб запитати, чи готова вона віддати своє життя та душу. Попри труднощі, вона завжди каже «ні».

 Адді зухвала й вперта. Дівчина не бажає поступатись Люку й на зло йому знаходить способи обійти угоду-прокляття. Якщо ця любителька мистецтва не може творити, вона має намір надихнути інших під час їхніх коротких зустрічей. Ларю стає музою і сіє в уми людей насіння великих ідей: вони увійдуть у історію геніальністю дівчини. З безсмертною і самотньою читач блукає країнами й епохами, опиняючись, скажімо, то на маскараді Венеції, то в німецькому полоні за часів Другої світової війни. Але… одного дня в маленькій книжковій крамниці Нью-Йорка вона зустріне Генрі. Він скаже: «Я пам'ятаю тебе».

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих.





Гарріс, Д.  
Ожинове вино : роман / Джоан Гарріс. - Харків : КСД, 2021. - 384 с. 

Добра соковита літня книга з ароматом чародійства і казки, у якій розповідь про невдаху-письменника йде від імені пляшки французького вина «Флері» 1962 р. випуску.

Джей - відомий письменник, що втратив натхнення і життєві орієнтири. Він живе дитячими спогадами, у яких завжди літо і старий Джо з його чарівним вином та фантастичними історіями. Коли ж Джей нарешті зважується відвідати «місце сили» свого дитинства, то замість хати Джо знаходить лише руїну — і кілька пляшок його особливого вина, здатного магічним чином змінювати життя. Тоді чоловік раптово вирішує покинути все і купує старий будинок у французькому містечку Ланскне-су-Танн. Здається, тепер він нарешті здобуде втрачене натхнення, визнання та захмарні гонорари. Однак несподівано для себе Джей опиниться перед вибором: якого життя він хоче насправді? Того, в якому немає місця казці та мріям, але є гонорари й слава? Чи іншого, сповненого буденних радощів, простих речей і любові — солодкої, як особливе вино старого Джо?..

«Ожинове вино» - це подорож, яку варто здійснити кожному читачеві, щоб відкрити для себе новий світ невичерпних емоцій і мудрості.

Книга знаходиться у  філії №1 та філії №4.





Литвин Я. І.  
Вілла у Сан-Фурсиско: роман / Ярослава Литвин. - [Харків: Фабула, [2024]. - 331 с. 

Для чого Оля Синичка придбала стару хату в селі? Щоб ходити вранці босою по росянистій траві, щоб дихати на повні груди і відчувати — ось воно, моє місце, тут моє серденько. Щоб нарешті почати жити, а не дочікуватися кінця війни або чийогось дозволу бути щасливою.

Реальність, щоправда, виявилася не такою безхмарною, як Оля собі уявляла, переглядаючи картинки в інтернеті. Бур’яни доводять до сказу, сусіди пхають носа в чужий город, дорогоцінні родичі кепкують і взагалі мають жахливе почуття гумору, а любі подруги перегинають палицю зі своєю турботою, створюючи геть анекдотичні ситуації.

Щира, добра й весела історія про родину, дружбу й пошуки свого шляху, а можливо, і кохання.

Книга знаходиться у  філії №1 та філії №4.








Осійчук О. 
Абрикосова книгарня: роман / Ореста Осійчук. - Київ: Наш Формат, 2023. - 237 с. 

        Неймовірно тепла, затишна і світла книга. Розповідь ведеться у двох вимірах – від особи 9-річного Міська Фариняка, який жив на початку ХХ століття і від імені нашого сучасника дорослого чоловіка Михайла Фариняка. Батько Міська помер, мама вимушена йти працювати гувернанткою до князя, тому хлопчика беруть на виховання родичі. В гарному будинку вуйка Стефана, власника книгарні, та тітки Касі, суворої жінки, Місько обживається, стає практично за рідного сина, заводить друзів, дорослішає, закохується у внучку місцевого адвоката Іренку, але так і не отримує внутрішнього спокою…

А от уже дорослий Михайло Фариняк намагається через сто років знайти сліди, які лишилися від Міська та його родичів і друзів. Навіщо?  Що поєднує двох чоловіків? Завершення історії абсолютно непередбачуване.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих.








Якуб, М.
Не твоє собаче діло : кримінальний роман / Мартин Якуб. - Харків : Vivat, 2023. - 365 c. 

У детектива Макса Ґедзя нова справа: в автомобільній аварії, повертаючись від клієнта, гине юристка Марина, дружина впливового бізнесмена. Поліція списує все на нещасний випадок, однак чоловік вважає, що це вбивство, і наймає колишнього однокласника для розслідування.

Та чи зможе Макс забути шкільні образи й розплутати цю історію, у якій фігурують убивця-психопат, свідки, яким не можна довіряти, дівчина, до якої вже почуває симпатію, та... собаки. Багато собак.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих.














Моренцова-Шулик, О.  
Смак свободи : [роман] / Олена Моренцова-Шулик. - Харків : Vivat, 2024. - 381 с. 

Варя мріє стати шеф-кухаркою, творити і вийти на новий рівень. Мама каже їй, що можна просто вийти заміж - за хлопця з їхнього містечка. Та Варя так утомилася щось доводити людям, які її не розуміють, що вирішує: настав час шукати власний смак свободи. Дівчина вирушає до Львова з наміром підкорювати вершини ресторанної кухні. Проте досягнути свого виявляється не так легко: невдачі й випробування чекають на кожному кроці. Та коли Варя несподівано знаходить книгу легендарної української кулінарки минулого століття Ольги-Марії Франко, її мрії отримують шанс здійснитися...

Родзинкою видання є збірка рецептів авторських страв самої Ольги-Марії Франко, поданий наприкінці книжки.

Книга знаходиться у філії №4

Приємного читання!


Коментарі: Залишити коментар
 
X