Слідкуйте за нами

03-06-2024
Шибка О. 
   Астрономія для допитливих малюків: [для дошк., мол. та серед. шк. в.]  / Ольга Шибка. - [Київ]: [Букшеф], [2023]. - 140 с.

Захоплива книга, що відправляє маленьких дослідників у дивовижну подорож Всесвітом. Вона відповість на незліченні запитання малюків про космос. Чому день змінює ніч? Скільки зірочок на небі й куди вони зникають зранку? Чи можна побачити в телескоп сузірʼя? А скільки летіти до Марсу?

Цікаві пояснення, доповнені пізнавальними малюнками, додатковими завданнями й чудовими загадками, не дадуть занудьгувати та зберігатимуть інтерес дітлахів.

«Астрономія для допитливих малюків» – легко і зрозуміло для малечі про космонавтів, Сонячну систему, зорі та галактики. Розрахована на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Пропонується для сімейного читання та додаткових занять з природничої тематики.

Книга знаходиться у філії №2 та філії №3.












Веа Р. 
  Гра в брехню: роман / Рут Веа. - Київ: Видавництво РМ, 2024. - 419,[1] с.

Четверо дівчат вперше зустрілися в школі-інтернаті Салтен-гауз і швидко зблизилися завдяки придуманій ними грі в брехню - ризикованій розвазі, що передбачала брехню однокурсникам і викладачам. Це не могло закінчитися добром, тож врешті-решт дівчат виключили зі школи після того, як тато Кейт, їхній улюблений викладач мистецтва, загадково зник. Назавжди зв’язані своєю брехнею, але прагнучи забути минуле, вони розійшлися: Кейт залишилася в Солтені, а інші троє виїхали, щоб почати нове життя в Лондоні.

Що ж звело їх разом в дорослому житті? Подруги з’ясовують, що їхня гра в брехню зайшла занадто далеко – тепер з її наслідками їм доведеться зустрітися віч-на-віч… Щоб захистити свою репутацію та дружбу, вони повинні розкрити, що насправді сталося багато років тому.

Атмосферний та непередбачуваний роман триматиме у напрузі аж до останньої сторінки. А ви здогадаєтеся, кому можна довіряти в цій заплутаній мережі брехні?

Книга знаходиться у філії №1.








Авіт К. 
   Я тут : роман / Клелі Авіт. - [Харків : Фабула, [2024]. - 238 с.

Роман Клелі Авіт - це сучасна версія «Сплячої красуні»: про кохання та надію. Ельза, гляціолог й альпіністка, після нещасного випадку в горах уже п’ять місяців перебуває в комі. Перед її сім’єю та лікарями постає питання про відключення жінки від систем життєзабезпечення… Тібо опиняється в тій самій лікарні і випадково потрап¬ляє в палату Ельзи. Йому важко повірити, що вона не просто спить, і поступово в нього виникає переконання, що вона чує і розуміє кожне його слово. Тібо починає регулярно відвіду¬вати хвору, і для Ельзи його візити стають ковтком свіжого повітря, надією на порятунок…

Так починає розгортатись історія кохання, що здатне врятувати обох головних героїв.

Книга знаходиться у філії №1.













Андрухович С. Ю. 
   Жінки їхніх чоловіків. Старі люди: [коротка проза; повість] / Софія Андрухович. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2023. - 283, [1] c.

Софія Андрухович - авторка, яка вміє заглядати в душу до своїх персонажів. Вона створює їх такими глибокими, неочевидними, переконливими, що, познайомившись з ними вперше, не забудеш їх та й навряд чи відпустиш, а може, то вони не відпускатимуть тебе. 

Тож перевидання двох ранніх книжок Софії Андрухович: збірки оповідань «Жінки їхніх чоловіків» та повісті «Старі люди» з ілюстраціями Олени Стельмах — це повернення до історій непересічних і водночас буденних жінок і чоловіків, частіше все-таки жінок. Це історії про тілесність та ідентичність, про межі та їхню відсутність, про любов і проживання, злиття й відокремлення, пошук себе та в собі, спокусу, спокушання і відторгнення. Це калейдоскоп жінок, яких мрієш зустріти і хочеш уникати, а також історія однієї пари, у якої були роки за плечима, та не було старості, лиш велика любов і вміння бути тут і зараз, проживаючи кожну мить разом.

Книга знаходиться у філії №4.








Саліпа О. І.
   Брошка гімназистки / Ольга Саліпа. - Харків : Фоліо, 2024. - 312,[1] с.

Події роману розгортаються в 1905 році в місті Проскурові. Наталія Харюзова, директорка приватного жіночого пансіонату, понад усе мріє, щоб заклад отримав статус гімназії. Бездоганна репутація — запорука успіху в цій справі.    

Але скандали й провокації ворогів, що виливаються в кримінальні злочини, зводять усі спроби нанівець. До того ж, із-під опіки Наталії тікає разом з коханим її сестра. І, зрештою, сама Харюзова потрапляє під слідство, і її арештовують. Чи зможе Наталія вистояти і здійснити свою мрію? І головне — хто ж у цій історії справді на її боці?

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.












Ґеррітсен Т. 
   Послухай мене: роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 330,[1] с.

Софія Суарез, вдова і чудова медсестра, знайдена вбитою у власному будинку. Сусіди шоковані безглуздістю злочину: здавалося б, цю працьовиту і щиру жінку любили всі. Та за кожними зачиненими дверима є свої таємниці, тож Джейн Ріццолі та Мора Айлс укотре беруться за розслідування.

Вони з’ясовують, що останніми днями Софія не раз телефонувала на номери, які неможливо відстежити. У які ж саме справи була втягнута Софія? І чому Анджела Ріццолі, донька якої вже так довго працює детективом, цього разу так переймається не лише за безпеку Джейн, а й за власне життя?

Книга знаходиться у філії №1.















Литвин Я. І.
   Вілла у Сан-Фурсиско: роман / Ярослава Литвин. - [Харків: Фабула, [2024]. - 331,[1] с.

Для чого Оля Синичка придбала стару хату в селі? Щоб ходити вранці босою по росянистій траві, щоб дихати на повні груди і відчувати — ось воно, моє місце, тут моє серденько. Щоб нарешті почати жити, а не дочікуватися кінця війни або чийогось дозволу бути щасливою.

Реальність, щоправда, виявилася не такою безхмарною, як Оля собі уявляла, переглядаючи картинки в інтернеті. Бур’яни доводять до сказу, сусіди пхають носа в чужий город, дорогоцінні родичі кепкують і взагалі мають жахливе почуття гумору, а любі подруги перегинають палицю зі своєю турботою, створюючи геть анекдотичні ситуації.

Щира, добра й весела історія про родину, дружбу й пошуки свого шляху, а можливо, і кохання.

Книга знаходиться у філії №4.











Тартт Д. 
   Маленький друг: роман / Донна Тартт. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 634 с.

Александрія, штат Міссісіпі. На День матері маленького хлопчика на ім’я Робін знайшли повішеним на власному подвір’ї.

Дванадцять років по тому це вбивство досі не розкрито, а сім’я так і не оговталася від трагедії. Мати впала в депресію, батько втік до іншого міста. Тож, подорослішавши, Гаррієт - нервово яскрава, нестерпно рішуча сестра Робіна - вирішує знайти його вбивцю.

Спираючись на допомогу відданого друга Гела, Гаррієт починає пошуки винного. Дуже скоро розслідування перестає бути грою...

Книга знаходиться у філії №1.
















Якуб М. 
   Не твоє собаче діло : кримінальний роман / Мартин Якуб. - Харків: Vivat, 2023. - 365, [1] c.

У детектива Макса Ґедзя нова справа: в автомобільній аварії, повертаючись від клієнта, гине юристка Марина, дружина впливового бізнесмена. Поліція списує все на нещасний випадок, однак чоловік вважає, що це вбивство, і наймає колишнього однокласника для розслідування. Та чи зможе Макс забути шкільні образи й розплутати цю історію, у якій фігурують убивця-психопат, свідки, яким не можна довіряти, дівчина, до якої вже почуває симпатію, та... собаки. Багато собак.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.















Також рекомендуємо до прочитання:

1. Бойко О. О. Кременчуцький розпис. Каталог мальовок українських взорів: [художній альбом] / Оксана Бойко. - Кременчук: NOVAВООК, 2023. - 79 с.

2.  Ілюстрований каталог фонду мистецтвознавця Віталія Ханка у Полтаві / упоряд.: Віталій і Остап Ханки. - Харків - Полтава: Видавець Олександр Савчук, 2023. - 315 с.   

3. Маєвська Н. А. Паляничка: проза, поезія для дітей / Наталія Маєвська. - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 27 c.    

4. Олександрійський маяк. [Поезія та проза]: літературно-мистецький альманах. Вип. №3 (5), 2023 / [засновниця і голов. ред. Аліна Шевченко]. - [Олександрія - Харків]: [Б. в.], [2023]. - 232 с.

5. Олійник Т. Б. Формула української перемоги / Олійник Тетяна. - [Київ]: [Видавничий дім "Артек"], 2024. - 176 c.    

6. Поліщук Г. В.  Епізоди з історії села / Григорій Поліщук. - [Лубни]: Лубни, 2023. - 269 с.

7. Потрясова Т. В. Краплинка болю у морі горя: [поезія, проза] / Тетяна Потрясова. - Кременчук: [Б. в.], 2024. - 31 с.

8. Пустовойт О. В. Що на землі залишив після себе?: поезія / Ольга Пустовойт. - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 75 с.

9. Русалчин сон: літературно-мистецький альманах. [Весна -2024]. - Харків: [Укр-Паблишер], 2024. - [167] c.    

10. Сурмило В. І. Подорож крізь час: [збірка оповідань] / Василь Сурмило. - Онуфріївка: [Б. в.], 2023. - 111 с.

11. Шаповал О. В. Дім на долоньках. Ми скоро повернемося: [комікс]  / Олександра Шаповал. - Київ: АУП ЦВП, 2023. - 29 с.

12. Шевченко-Василенко В. Є. Про славного козака Максима Куйбіду зі старовинного міста Потоки: оповідання / Володимир Шевченко-Василенко. - Кременчук: NOVAВООК, 2023. - 39 c.    

13. Шевченко-Василенко В. Є. Казки і легенди козацького роду. Кн. 2: записані наприкінці ХІХ- на початку ХХІ століття / Володимир Шевченко-Василенко. - Кременчук: NOVAВООК, 2024. - 243 с.

14. [Шевченко Т. Г.] [Мій перший "Кобзар"]: [збірка віршів для дітей] / [Тарас Шевченко]. - [Харків]: Школа, [2024]. - 16 с.    

15. Цибульськ, Т. В. Барвиста торбинка : вірші / Таїсія Цибульська. - Кременчук : NOVAВООК, 2024. - 39 c.    



Коментарі: Залишити коментар
 
X