Слідкуйте за нами

02-05-2024
Петришин І. С. 
Полюбити порожнечу: [повість] / Ірина Петришин. - Київ: Фенікс, 2023. - 263 с.

Історія Єви Камінської зовсім не унікальна і далеко не рідкісна у нашому неспокійному XXI столітті. Це історія про амбітну жінку, яка нарощувала кар’єру, розвивалася, йшла вперед, а на порозі свого 35-річчя усвідомила, що все, що вона придбала і заради чого працювала у своєму житті, не робить її щасливою. Її переслідують нездійснені мрії, а всередині - порожнеча, яка дуже лякає. Хочеться її чимось заповнити, але поки страшно навіть думати про те, що все попереднє життя робила щось не так. Єва любить і ненавидить, помиляється, радіє і страждає, наважується бути собою і пробує довести, що шлях до щастя у кожного свій. У неї є вибір – схилити голову перед очікуваннями інших або ж боротися за «своє». Та спершу вона мусить розгледіти його у світі, котрий невпинно застеляє її власна порожнеча.

Якщо вас зацікавила книга - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ.













Девід С. 
Емоційна спритність. Як почати радіти змінам і отримувати задоволення від роботи та життя / Сьюзен Девід. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 284, [1] с.


    Вивчаючи емоції протягом 20 років, психологиня, докторка філософських наук Сьюзен Девід дійшла висновку: ні розум, ні тип особистості не визначають успіх. Його визначають наші емоції, а точніше - вміння їх контролювати. Саме це авторка називає "емоційною гнучкістю". Внутрішній спокій, вміння розуміти себе дозволяє не тільки почуватися впевнено у будь-якій ситуації, а й досягати успіху на роботі, в особистому житті, творчості. Авторка впевнена, що емоційна гнучкість, вміння підлаштовуватися під мінливий та швидкозмінний світ подій дозволяє уникнути стресів, негативних думок та почуттів і впевнено рухатися вперед. 

    У книзі багато добре підібраних реальних прикладів із життя. Вони допоможуть вам зрозуміти природу своїх емоцій, навчитися приймати їх і жити з ними у злагоді. Ви нарешті знайдете підхід до опанування своїх переживань, будете отримувати задоволення від спілкування і досягати своїх амбітних цілей.

  Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.







Гувер К. 
Покинь, якщо кохаєш...: [роман] / Коллін Гувер. - Харків: Vivat, 2023. - 348,[1] с.

В головної героїні Лілі Блум, прототипом якої частково постає сама авторка, було непросте дитинство. Будинок її батьків, шанованих і пристойних громадян, ніколи не був затишним сімейним гніздечком, адже Лілі з мамою жили в постійному напруженні через агресивний характер батька. 

Тільки після його смерті 23-річна Лілі їде у Бостон, щоб розпочати життя з чистого аркуша. У Бостоні доля зіштовхує її з Райлом Кінкейлом — впевненим, успішним та вродливим нейрохірургом, в обіймах якого Лілі почувається, наче у казці. Він розумний, дотепний, харизматичний і здатний захистити. Він — її ідеал. 

Лілі не помічає червоних прапорців, які починають майоріти один за одним на тлі п’янкого туману щастя… Ідеал поступово перетворюється на чудовисько, а щасливий всесвіт руйнується. Чи вистоїть Лілі, чи стане їй сил розірвати зв’язок попри шалену пристрасть і всеосяжну ніжність, яку так вміло викликають до себе аб’юзери?   

Книга знаходиться у філії №6.









Діккер Ж.
Загадка 662 номера: роман / Жоель Діккер. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2023. - 705,[1] с.

Одного грудневого ранку у розкішному готелю у швейцарських  Альпах відбулась трагедія: на підлозі  номеру  622  знаходять труп. Поліції так і не вдається розкрити справу.  З часом, люди  забули про цю страшну подію.

 Через багато років письменник Жоель Діккер приїжджає в той самий готель, щоб оговтатися від розриву стосунків. Він, навіть, не уявляє, що закінчить розслідувати давній злочин, та ще й не сам: Скарлетт, прекрасна гостя й письменниця-початківка, що зупинилась у сусідньому номері, буде супроводжувати його в пошуку, а також намагатиметься збагнути, як написати хорошу книжку.

 Що сталося тієї ночі? Відповідь на це питання знайдемо в цьому диявольському детективі, побудованому з точністю швейцарського годинника. Жоель Діккер нарешті приводить нас до рідної країни, щоб розповісти про розслідування, яке поєднує любовний трикутник, ігри з владою, зради і заздрість у не такій вже спокійній Швейцарії, де правда сильно відрізняється від усього, що ми собі уявляли.

Книга знаходиться у філії №2 та філії №5.








Веа Р.
Поворот ключа: роман / Рут Веа. - Київ: ВИДАВНИЦТВО РМ, 2024. - 349,[1] с.

«Поворот ключа» – блискучий психологічний детектив від популярної сучасної британської авторки. Головна героїня Ровен пройшла співбесіду й буде працювати нянею у «розумному будинку», повністю облаштованому новітніми технологіями, які голосовими командами вмикають світло, музику чи кавомашину, регулюють опалення. Але не все так добре, як здається на перший погляд. Діти, за якими має наглядати Ровен, її не люблять, будинок ніби живе своїм життям: вночі чути якісь кроки, може несподівано гучно залунати музика, а залишивши двері зачиненими, потім знаходиш їх відчиненими. І вже наступного дня замість спокійної роботи у затишному домі Ровен опиняється у в’язниці за вбивство дитини. Жінка намагається довести свою невинність. Проте разом із тим виявляється, що вона має свої таємниці і брехала своїм працедавцям. Що ж насправді сталось в будинку і які секрети приховує героїня роману?

 Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих та філії№ 2.









Волок Л. Б.
Дівчина без сукні: романтична фантазія / Людмила Волок. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 237 с.

«Дівчина без сукні» – це легка атмосферна історія про любов і дива, які мають траплятися напередодні Різдва й Нового року. 

Всі дівчата знають, як складно підібрати відповідний одяг до важливої події. Героїня цього роману, Яна, працює секретаркою в успішній компанії, яка саме готується до новорічного корпоративу. Проте саме в цей час дівчина дізнається про підлий план одного з її начальників… Але оскільки це новорічна історія, без дива тут не обійдеться. У Яни є справжня казкова сукня, вдягнувши яку можна досягти здійснення будь-яких мрій.

Книга знаходиться у філії №6.













Дашвар Л. 
Спадок: роман / Люко Дашвар. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 493 с

Відомий архітектор Гнат Куроган мешкає в розкішному маєтку під Києвом. Незабаром він святкує своє 88-річчя, тож до нього приїдуть сини та онука — нібито щоб привітати. Проте гості сподіваються лише на одне: отримати якомога більшу частину спадку старого. Кожен із Гнатових родичів змушений шукати чималі гроші — через пристрасть до алкоголю чи ігроманію, власні амбіції чи лінощі.

Та несподівано напередодні святкування одного із синів Гната Курогана знаходять зарізаним у бібліотеці замку.

Хто скоїв страшний злочин? Невже спадок вартий життя рідної людини? Всі секрети будуть розкриті, а страшна правда вразить кожного.

Книга знаходиться у філії №1 та філії №2.














Пономаренко С. А.
Чорне весілля: роман / Сергій Пономаренко. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 350 с. 

Велика Тиша - назва, яка більше пасувала б кладовищу, ніж мальовничому волинському селу.

Саме так думає киянин Олексій, збираючись із другом Федором у похід по цій загадковій місцевості напередодні свята Купала. Олексію цікаво подивитись на купальські обряди, тож він переконує Федора ще на кілька днів затриматись у селі - і з подивом дізнається, що тутешній люд по-справжньому боїться мавок, одмінків, перелесників та інших міфічних створінь, а особливо - привида Білої Панночки, яку зґвалтували багато років тому під час селянського повстання. Тоді бідолашна одягла весільне вбрання і втопилася в озері, а нині - мститься нащадкам своїх кривдників. Страх виявляється небезпідставним: напередодні свята у лісі знаходять зґвалтованою і вбитою красуню Улиту. Ні Федір, ні Олексій не мають алібі. Проте батьків покійної лякає не те, що вбивця може бути зовсім поруч і шукати нових жертв, а те, що їхня дитина, за місцевим повір’ям, перетвориться на мавку, адже померла незаміжньою. 

Книга знаходиться у філії №7.









Зелена С.
Мікробам не читати! Книжка про вакцини: для молод. шк. в. / Соня Зелена. - Київ: Yakaboo Publishing, 2022. - 63 с.

Тссс! Жодному мікробу не можна знати про цю книжку! Адже тут усе-усе про них: хто такі мікроби, якими бувають, чому спричиняють хвороби і як від них захиститися.

Разом з допитливою Марічкою і її кошеням ти опинишся у справжній лабораторії, де зможеш роздивитися мікробів під мікроскопом і побачити, як саме наше тіло дає їм відсіч. Ти побуваєш на заводі, де виготовляють вакцини, і познайомишся зі вченими, які їх розробляють. А наприкінці книжки зможеш допомогти героям створити власну вакцину проти досі невідомих інфекцій. У книжці на тебе чекає купа інтерактивних завдань, ігри та наліпки! Та пам’ятай — мікробам про неї анічичирк!

Однак чому ця книга така важлива? Бо в ній детально і просто пояснюється, як організм захищає нас від інфекцій, а також розказується про історію винайдення та принцип роботи вакцин. Окрім того, книжка містить корисні поради, як підготуватись до щеплення і не боятись уколів; як не втрапити на гачок антивакцинаторів і як дізнатися, коли робити щеплення. Вона допоможе читачам будь-якого віку зрозуміти, як працюють імунітет і вакцини, а також дізнатись, яку роль в їх розробці зіграли українські вчені.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дітей КЗК КМПБ


Також рекомендуємо прочитати:

1.    Бондар Т. О. Навчання без стресу, або Як не плакати над домашнім завданням / Тетяна Бондар. - Харків : ВГ "Основа", 2022. - 176 с.
2.    Вайт К. Будинок на вулиці Пританія : роман / Карен Вайт. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 492, [1] с.
3.    Ґалбрейт Р.Убивчий білий : роман / Роберт Ґалбрейт. - [Київ] : КМ-БУКС, [2023]. - 696,[1] с.
4.    Гармон Е. Що знає вітер / Емі Гармон. - Харків : Vivat, 2023. - 461 с.
5.    Ґеррітсен Т. Я знаю секрет : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 330,[1] с.
6.    Гувер К.  9 листопада : роман / Коллін Гувер. - Київ : ВИДАВНИЦТВО РМ, 2024. - 360 с.
7.    Діккер Ж. Зникнення Стефані Мейлер : роман / Жоель Діккер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 775,[1] с.
8.    Занічковська Л. Крильця метелика / Любов Занічковська. - Вінниця : Твори, 2023. - 444 с.
9.    Левкова А. За Перекопом є земля. Кримський роман / Анастасія Левкова. - Київ: Лабораторія, 2023. - 387 с.
10.    Мартен-Люган А. Закохані в книжки не сплять на самоті : роман / Аньєс Мартен-Люган. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 236,[1] с.
11.    Мастєрова В. М. Осіннє танго : роман / Валентина Мастєрова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 286 c.
12.    Осіпов А. О. Продана правда : роман / Андрій Осіпов. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 349 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X