Слідкуйте за нами

07-04-2024

Кузнєцова Є. Коротка історія українського борщу: мальопис/ Євгенія Кузнєцова. - [Київ]: Видавництво мальописів, [2023]. - [72] с.

    Зворушливий та смішний графічний роман з гарними ілюстраціями, сюжет якого закручений навколо рідного борщу!
    Андрій герой нашого часу, вирішив подолати кулінарний виклик та приготувати справжній український борщ, такий, що має здивувати його кохану! 
    В книзі є трохи про історію, трохи про кулінарію і багато про любов та наше сприйняття борщу. У борщовому квесті беруть участь всі, від іноземного друга до випадкових супутників у метро, що дуже зрозуміло, бо як не розповісти свій рецепт. Яким же насправді має бути борщ і чи відкриється ця таємниця Андрію? Ходіть подивіться. 

     Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ.










Джіо С. Фіалки в березні : роман / Сара Джіо. - Харків : Vivat, 2023. - 315 с.

     Успішна молода письменниця Емілі Вілсон вирушає з Нью-Йорка на острів Бейнбридж, щоб відвідати двоюрідну бабусю Бі. Переживши розлучення та творчу кризу, вона сподівається, що за межами мегаполіса зуміє опанувати свої думки й почуття. Однак життя на березі океану вже не таке безтурботне, яким здавалося в дитинстві під час канікул. Дівчина спостерігає прохолодні стосунки між родичами та двоюрідною бабусею Бі, яка веде дещо ексцентричний і відлюдкуватий спосіб життя. А деякі мешканці острова неначе перебувають у мовчазній змові. Емілі подобається її новий знайомий Джек, але бабуся Бі всіляко виказує щодо цього своє невдоволення. До того ж дівчина знаходить дивний щоденник, який 1943 року належав якійсь Естер Джонсон. Поринувши в читання, Емілі вирішує, що мусить розібратися з таємницями минулого, своїми та чужими...
      Дивовижно романтична і таємнича історія, що не залишить байдужим читача. Все продумано до дрібниць. Стиль авторки захоплює. Вона неповторна, а її роман справді – шедевр.

      Книга знаходиться у філ. №5 КЗК КМПБ





Гувер К. Лейла: роман / Коллін Гувер. - Київ: ВИДАВНИЦТВО РМ, 2024. - 330, [1]с.

    Книга вражає з перших рядків, адже сюжет містить елементи фентезі, романтики та ще й детектива. Це історія про красуню Лейлу, яка з легкістю закохує в себе харизматичного музиканта - Лідса Гебріела. Здавалося б нічого не могло зіпсувати ідеальний перебіг подій, але на Лейлу відбувається жахливий замах, вона опиняється на межі життя і смерті. Після довгих тижнів лікування Лейла відновлюється фізично, однак її ментальні шрами не гояться.  Щоб відновити колишні почуття та покращити стан коханої, Лідс привозить Лейлу в мініготель, у якому вони познайомилися. Та не встигають вони переступити поріг, як Лейла починає витворяти щось геть дивне. І це тільки перша несподіванка… Спроба Лідса відновити її пам'ять призводить до несподіваної зустрічі із загадковою красунею Віллов, з якою він має багато спільного. Віллов зацікавлює Лідса все більше, і він вирішує допомогти дівчині знайти відповіді на її питання. Проте ці стосунки шкодять Лейлі і Лідс повинен зробити вибір… Надалі динаміка сюжету захоплює, а фінал історії максимально несподіваний та непередбачуваний.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих  та у філ. №2 КЗК КМПБ.




Флеґґ Ф. Вітаємо в цьому світі, Крихітко!: роман / Фенні Флеґґ. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 506 с.

    У невеличкому затишному містечку Елмвуд-Спринґз жила маленька дівчинка з великими очима та мрійливою посмішкою, що дарувала  радість усім, хто її знав. Дена, або, як її називали, Крихітка, мала особливий талант робити кожен день веселим та цікавим. Але одного дня їй разом з мамою довелось терміново поїхати з міста — про причини їхньої втечі так ніхто й не дізнався.
    Тридцять років по тому красуня Дена будує блискучу кар’єру на телебаченні. Неймовірний успіх та, здавалось, омріяне життя майже у неї в руках… але трагічні таємниці минулого не дають спокою Крихітці. 
    Колоритні персонажі, кумедні ситуації, комічність подій — повний набір для історії, що не відпустить читача до самого фіналу. 

    Книга знаходиться у філ. №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ.









Кідрук М. І.Теорія неймовірності: сімдесят історій про все на світі / Макс Кідрук. - [Б. м.]: Видавництво "Бородатий Тамарин": [Видавець Тетяна Кідрук], [2023]. - 298, [1] с.

    Чому ми старіємо? Чи правда, що більшість бактерій нешкідливі? Яка користь із мертвого восьминога у нічному клубі? Макс Кідрук відповідає на ці та інші запитання у своїй новій книзі.
    «Теорія неймовірності» створена на основі сценаріїв однойменного науково-популярного радіоблогу, випуски якого виходили в ефірі «Українського Радіо» у другій половині 2021-го. Книга містить сімдесят історій, які розвінчують розповсюджені міфи, а також пояснюють різноманітні технології, події та явища з погляду науки. Якими насправді були тиранозаври, чому не варто будувати сонячні електростанції в Сахарі, чи існують додаткові просторові виміри тощо. Всі ці історії прості та лаконічні, й водночас — вони вражають. Кожна відкриває щось нове — неймовірне та захопливе. Щось таке, чим можна похизуватися на побаченні або ж обговорити з друзями.

      Книга знаходиться у філ. №6 КЗК КМПБ





Павлюк І. Білий попіл: [роман] / Ілларіон Павлюк. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2024. - 347, [1] c.

    Автор запрошує читача на таємничий хутір Білий попіл, де сталося убивство доньки сотника Соломії. Розслідування замовляють приватному детективу Тарасу Білому, а обвинувачують такого собі семінариста Хому Брута, тож справа ніби геть зрозуміла... Втім, хутір, де сталося вбивство, приховує таємницю. І ця таємниця — страшніша за всі оповідки про панночку, яка встала з гробу.
    Роман надзвичайно цікавий, атмосферний та водночас динамічний. У ньому повно загадок, що їх до останнього кортить розкрити. І, згідно з законами жанру, найменша деталь свого часу неодмінно отримує блискавичне пояснення. Але особливість в тому, що кожна таємниця врешті-решт матиме не одне, а відразу два трактування — логічне і містичне.
    Тому, залежно від світосприйняття читача, роман стає чи то детективним трилером, чи то містичним. А втім, саме про це і хочеться поміркувати наприкінці книжки...  

    Книга знаходиться у філ. №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ.








Осійчук О. Абрикосова книгарня: роман / Ореста Осійчук. - Київ: Наш Формат, 2023. - 237, [1] с.

    Неймовірно тепла, затишна і світла книга. Розповідь ведеться у двох вимірах – від особи 9-річного Міська Фариняка, який жив на початку ХХ століття і від імені нашого сучасника дорослого чоловіка Михайла Фариняка. Батько Міська помер, мама вимушена йти працювати гувернанткою до князя, тому хлопчика беруть на виховання родичі. В гарному будинку вуйка Стефана, власника книгарні, та тітки Касі, суворої жінки, Місько обживається, стає практично за рідного сина, заводить друзів, дорослішає, закохується у внучку місцевого адвоката Іренку, але так і не отримує внутрішнього спокою…
    А от уже дорослий Михайло Фариняк намагається через сто років знайти сліди, які лишилися від Міська та його родичів і друзів. Навіщо?  Що поєднує двох чоловіків? Завершення історії абсолютно непередбачуване.

   Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ










Горовий Р. В. Жили собі люди: [есеї] / Руслан Горовий. - Київ : [ТаТиШо!], 2023. - 428 с.

    За словами автора: «ця книжка- присвята всім тим,хто вже не може розказати свою історію, тим, кого вбили російські окупанти.У цій книжці немає жодного слова вигадки: все, що тут описане, побачене мною на власні очі…»
    Книга розкриває трагедію деокупованих українських територій, вражає моторошними подробицями виживання в нелюдських умовах. Проте водночас «Жили були люди» – це щемливі і надзвичайно щирі історії взаємодопомоги, витримки, вдячності, любові до ближнього, справжньої людяності, а ще надії, бо попри втрати люди намагаються відбудовувати оселі, навіть в цих обставинах давати собі раду, не втрачають віру в перемогу і головне  - знаходять сили продовжувати жити далі.

     Книга знаходиться у філ. №1 КЗК КМПБ    









Мюссо Ґ. Після...: роман/  Ґійом Мюссо. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 301 с.


     Успішний адвокат Натан живе лише своєю роботою. Він має дружину, але ставить на перше місце свій успіх і кар'єру, забуваючи про важливіші життєві цінності.  Його життя розплановане та прораховане. Та одного разу в кабінеті Натана опиняється незнайомець. Він запевняє, що здатен... передбачати смерть. І йому відома дата останнього дня Натана. Відлік почався... Чи встигне Натан виправити свої помилки за короткий термін? Чи отримає прощення своїх близьких і зробить їх щасливими?

     Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих та у філ. №2 КЗК КМПБ.









Також пропонуємо вашій увазі:
1.    Бекетт С. Хімія смерті. Перше розслідування: роман / Саймон Бекетт. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 383 с.
2.    Волков О. М. Амністія для хакера: роман / Олексій Волков. - Тернопіль: Богдан, [2019]. - 475, [1] с.
3.    Горовий Р. В. Конотоп і всі, всі, всі...: байки / Руслан Горовий. - [Київ]: [ТаТиШо!], [2020]. - 285 c.
4.    Горовий Р. В.1000 і 1 ніч війни / Руслан Горовий. - Київ: ТаТиШо!, 2017. - 125, [1] c.
5.    Джіо С. Я кохатиму тебе завжди: роман / Сара Джіо. - Харків.: Vivat, 2023. - 284, [1] с.
6.    Кеплер Л. Переслідувач / Ларс Кеплер. - [Київ] : КМ-БУКС, [2022]. - 523 с.
7.    Ферранте Е. Моя неймовірна подруга: роман / Елена Ферранте. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 349 с.
8.    Ферранте Е. Історія втраченої дитини : роман / Елена Ферранте. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 475 с.
9.    Чайковська Н. Порцелянова лялька: роман / Наталія Чайковська. - Київ: Нора-Друк, 2022. - 334 с.
10.  Щербань О. Триста шістдесят п'ять борщиків / записала й упорядкувала докторка історичних наук, етнологиня Олена Щербань. - Харків: [Мачулін], 2023. - 407 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X