Слідкуйте за нами

01-04-2024

Нестайко В.З. Тореадори з Васюківки [Текст]: трилогія про пригоди двох друзів / Всеволод Нестайко. ─ [35-те вид.]. ─ [Київ]: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2020]. ─ 540 с.

      Ця книга – безперечний шедевр дитячої гумористичної літератури.  Завдяки чудовому вмінню автора створювати гумористичні історії серія веселих оповідань часом доводить читачів до нестримного сміху. Книга Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» хоч і створювалася з розрахунком на дитячу та юнацьку аудиторію, але будь-яка доросла людина, ознайомившись зі змістом пригодницьких історій, прийде у захват і зарядиться відмінним настроєм.

      

  














Стронг Д. Гармидер у школі [Текст]: [повість] / Джеремі Стронг. ─ Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. ─ 186 с. ─ (Читання для реготання)

       Це фантастика якась, а не книжка! Такої комедії ви ще не читали! Знаєте, як звати нову вчительку? Міс Гармидер! З її приходом у школі перестає бути нудно. Будь-який її урок - просто мрія хлопчаків і дівчат, це веселощі, гра, розважання, тарарам, одним словом – суцільний гармидер! Пригоди неймовірної вчительки та її учнів, а також буркотливого і нудного директора, пана Шрапнеля змусять вас реготати дуже голосно.

Книга знаходиться у  філ. №1 КЗК КМПБ
















Ґріффітс Е. 26-поверховий будинок на дереві: [для мол. і серед. шк. в.] / Енді Ґріффітс. - [Київ]: АРТБУКС, [2021]. - 346 с.

      Ця книжка змусить дитину весело сміятися і навіть зачитувати кумедні моменти вголос. А ще це частина дуже великої серії, що стала популярною у всьому світі. Вона гарантовано захопить не лише юних читачів, а й усіх у родині.

      Енді та Террі живуть у будиночку на дереві. Але це не просто якась халупка, а найдивовижніший будиночок на дереві у світі!   Раніше він був 13-поверховим, але вони добудували ще 13 поверхів. Тепер там є ще автодром з електромобільчиками, рампа для катання на скейті, арена для боїв у грязюці, антигравітаційна камера, зала з колекцією морозива на сімдесят вісім сортів, де заправляє робот-офіціант, на ім’я Едвард Руки-ложки, та Лабіринт Приречених — такий складнющий лабіринт, що звідти ще нікому не вдавалося вибратися живим… Принаймні, поки що. Ці двоє друзяк люблять розповідати про свої карколомні пригоди, адже у 26-поверховому будинку не занудьгуєш!    

       Книга знаходиться у  філ. №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ







Беднарек Ю. Неймовірні пригоди Десяток шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих): [для мол. шк. в.] / Юстина Беднарек. - Львів: Урбіно, 2023. - 155 с.

      Книжка містить десять кумедних оповідань, героями яких є різнокольорові шкарпетки. Адже кожна з десяти шкарпеток має власну смішну і життєрадісну історію втечі від пральної машинки. Так, дійсно, - ця книжка дає відповідь дітям на старе, як світ, запитання - куди ж запропадають шкарпетки після прання?! Виявляється, вони просто утікають на волю в пошуках пригод і в погоні за власними мріями. Кожна шкарпетка насправді має якісь таланти та здібності, які на волі вдається реалізувати в повній мірі, і від того шкарпетки стають неймовірно щасливими. Не важливо, хто ти і звідки, з чого зроблена і для чого тебе раніше використовували: якщо пригоди кличуть тебе - вирушай до своєї мети, і ніколи не шкодуй про це! 

      Книга знаходиться у  філ. №1, філ. №2, філ. №4 ім.І.Приходька, філ. №5 та філ. №7 КЗК КМПБ










МакДоналд М.  Джуді Муді: [повість]/ Меґан МакДоналд. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2022. - 135, [1] с.

      Хто така Джуді Муді? Головна героїня серії книжок, які написала американська письменниця Меґан МакДоналд. Кумедну дівчинку полюбили мільйони юних читачів по всьому світу. Вона живе разом із мамою, татом, молодшим братиком Стінком і кішкою, яку звати Миша. Ходить у третій клас, має друзів. У неї частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. А ще у неї є найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Разом вони потрапляють у різноманітні пригоди, вчаться тішитися маленьким і великим радощам. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам усмішку! 

      Книга знаходиться у  філ. №3 КЗК КМПБ









МакДоналд М.  Джуді Муді й Ненудне літо: [повість]/ Меґан МакДоналд. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. - 194, [2] c.

      Перед вами ще одна захоплююча подорож у світ дитячої фантазії  невгамовної руденької дівчинки Джуді Муді, яка не залишить байдужим жодного маленького читача.

      Цього разу Джуді відправляється на літо до кемпінгу разом зі своєю сім'єю, і, як можна було б очікувати, тут також не обійтися без комічних та неймовірних ситуацій. 

      Кожна книга цієї серії - це не лише розважлива історія, але і важливий урок для маленьких читачів. Вони можуть вчитися від Джуді Муді, як бути винахідливими, допитливими та завжди готовими до пригод.

      Книга знаходиться у  філ. №3 КЗК КМПБ










Голубєва О. Безкінечні казки/ Ольга Голубєва. - [Харків]: Ранок, [2020]. - 64 с.

      Чи буває так, що ви не погоджуєтесь із закінченням якоїсь цікавезної прочитаної історії? Письменниця Ольга Голубєва усуває цю прикрість. Її «Безкінечні казки» мають початок і кілька закінчень. Виберіть фінал на свій смак.

      Смішні та трішечки провокативні історії оповідають про те, що станеться, як лев навідається в село, що допоможе злому чарівникові перетворитися на доброго, хто такий Коля Каструлькін, як відучити собаку теревенити по телефону, що робити, коли на твій горóд зазіхає нащадок королівського роду… У книжці є дуже швидка казка, цілковито морська казка, а також трохи малинова казка. Якась із них точно стане вашою улюбленою.

     Книга знаходиться у  філ. №1, та філ. №5 КЗК КМПБ












Гловінська А. Для чого потрібні котлети? / Аніта Гловінська. - [Харків]: Школа, [2017]. - 124, [2] с.

      Ця книжка розповідає про шалені пригоди шкільної компанії хлопчаків, які ніколи не сумують. Та й коли їм сумувати, якщо треба терміново з’ясувати: чи є папуасом їхній новенький учитель англійської? Чи пірнула б учителька природи у воду за перлами? Як зіграти на сцені солоного огірка? Ну і нарешті — для чого потрібні котлети? А коли в голові повно таких цікавих питань та ідей, то легко втрапити у чималенькі клопоти… Але для головного героя Каєтана та його компанії кожна халепа перетворюється на захопливу  та веселу пригоду!

     Книга знаходиться у  філ. №3 КЗК КМПБ 














Гловінська А. Дірка в газеті: [для мол. та серед. шк. в.] / Аніта Гловінська. - [Харків]: Школа, [2018]. - 125, [1] c.

      Коли голова повна шалених ідей, легко потрапити у великі халепи. Каєтан та його друзяки точно це знають. Друга частина захопливої книги «Для чого потрібні котлети?» розповідає про карколомні пригоди шкільної банди шибеників, які ніколи не нудяться. А ще ви дізнаєтеся, чи захищає сирий оселедець від школи? Чому два старі ковпачки можуть призвести до війни? Як за допомогою катапульти навчити людей прибирати після чотириногих? Чи може бабуся стати кулінарною шантажисткою? І що ж таке цікаве можна побачити крізь дірку в газеті?

      Книга легко читається, рясніє гумором та несподіваними подіями, ненав'язливо допомагає дітям не просто розважатися читанням, а й знайти відповіді на ті питання, які, можливо, їх цікавлять.

      Книга знаходиться у  філ. №3 КЗК КМПБ

   







Стронг Д. Розшукується Ракета на чотирьох лапах! [Текст]: [повісті] / Джеремі Стронг; пер. з англ. Віктора Морозова. ─ Львів: Видавництво Старого Лева, 2016 . ─ 236 с.

     Ви ще не знайомі з привабливою таксою на прізвисько Стрілка? Тоді саме час познайомитись й дізнатися, чому її ще називають ракетою на чотирьох лапах. На вас чекають дві кумедні, динамічні історії про невгамовну Стрілку, яка мало того що не піддається жодній дресурі, так ще й носиться всюди зі швидкістю світла, тягає їжу зі столу, товаришує з Котом і має секрет про який ми маємо от-от дізнатися! Пригоди Стрілки, як завжди, цікаві, динамічні та карикатурні! Джеремі Стронг насичує свої книжки таким щирим та гострим гумором, що вони просто не можуть залишити байдужим ані дитину, ані дорослого! Справжнє «читання для реготання», як зазначає видавництво.

     Якщо вас зацікавила книга - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ


Коментарі: Залишити коментар
 
X