Слідкуйте за нами

12-03-2024
Мітчелл Д. С. Загадкова кімната: роман / Дреда Сей Мітчелл. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 285, [1] с.
      Коли Ліза Кендал винайняла кімнату у вікторіанському маєтку в Північному Лондоні, то й гадки не мала, що на неї чекає. У приліжковій шафці вона знаходить передсмертну записку, вочевидь залишену попереднім власником її кімнати. Стривожена відкриттям, дівчина вирішує довідатися, ким був чоловік і що привело його до самогубства. Власники квартири стверджують, що до Лізи інших орендарів не було. Та їм нема віри — особливо після чергової знахідки: записів небіжчика на стінах винайнятої кімнати. Пошуки відповідей доводять дівчину до межі божевілля. Чи вистачить їй  сміливості розплутати клубок таємниць і брехні та дізнатися правду?
 
      Книга знаходиться у  філії №2 та філії №5 КЗК КМПБ
    











Пагутяк Г. В. Перстень воєводи: для дітей від 11 до 14 років / Галина Пагутяк. - Львів: Література та мистецтво, 2023. - 45, [2] с.
     У часи Київської Русі, в давньому Плісненську сталися дивовижні події - сам воєвода потрапив у залежність від казкових істот. Вони зажадали, щоб воєвода привів до них свого сина - спадкоємця, але... сина у воєводи не було, тобто вже не було. От халепа! Добре розмисливши він знайшов вихід зі скрутного становища знайти хлопчину-сироту, взяти його в прийми та оголосити своїм сином. Що й зробив... Що з того вийшло описано в захопливій історії про часи, коли на Русі правили князі, а допомагали їм захищати край воєводи.
     Книга однаково цікава для дітей і дорослих, бо її історичне наповнення засноване на маловідомих, але доведених наукових фактах.

     Книга знаходиться у філії №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ










Лис В. С. Максим Гонтар: роман / Володимир Лис. - Харків: Орбіта, 2023. - 413 с.
     У новому романі відомого українського прозаїка, драматурга та журналіста Володимира Лиса укотре переплітаються історичне минуле й сучасність, індивідуальні людські долі представників різних поколінь та суспільно значущі процеси, вічні цінності та новітні технології. Головний герой — молодий історик, науковець і публіцист, справжній патріот, який не лише на словах відстоює свої принципи, а й власними вчинками доводить вірність прадавнім героїчним традиціям свого народу. Відносини батьків та дітей, пошук свого місця в житті, розділене та нерозділене кохання, щира дружба й підступна зрада, пам’ять і забуття — ось далеко не повний перелік проблем і ситуацій, розв’язання яких розгортається на сторінках роману. Складні перипетії взаємостосунків, роздуми, почуття й переживання персонажів твору, наших сучасників, проходять випробування часом і суворою реальністю подій в Україні XXI століття, коли їм урешті-решт самим доводиться творити історію та ставати її часткою…


    Якщо вас зацікавила книга - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ







Роздобудько І. В. Райські яблучка : збірка оповідань / Ірен Роздобудько. - Київ : Нора-Друк, 2023. - 174,[1] c.


      Перша частина збірки — це «щоденник» перших десяти днів облоги Києва, які перевернули свідомість мирних мешканців, котрі опинилися в ситуації повномасштабного нападу. 
      Друга частина збірки розповідає про ментальність і побут мешканців Донеччини. Адже сама авторка народилась і виросла в Донецьку. Його «топографія» тісно пов’язана зі спогадами дитинства і юності письменниці.
      Третя частина складається з новел, написаних у 2014-2017 роках, коли пересічні громадяни ставали героями «видимого і невидимого фронту», а показові «герої» — зрадниками. Картатий печворк розмаїтих зрізів суспільства складається з новел, у яких переважає психологія «різних людей», їхніх вчинків, бажань і пошуків сенсу життя.


      Книга знаходиться у філії №1 КЗК КМПБ





#Голоси: антологія військових письменників / упоряд.: Тетяна Пилипець. - Київ: ФОП Степурін Ігор Миколайович, 2023. - 257, [1] с.

     «#Голоси – це не просто книга, це родинний альбом, який створили, без перебільшення, найкращі люди України, котрі сьогодні захищають Батьківщину», – Ігор Степурін, видавець.
      До збірки увійшли прозові твори, вірші, щоденникові записи та роздуми воїнів пера та автомата, що пишуть на війні і про війну.
     «В цьому альманаху Форуму військових письменників наші воїни та воячки говорять. Говорять волонтери. Говорять влучно і правдиво. До мурах у серці. Почуйте їхні голоси. Вони про мертвих і живих, вцілілих та зранених, про героїв та зрадників, про велич та ницість, про кохання на війні та коханих з розтерзаними ранами, про нескорених духом синів та дочок рідної землі», – Дара Корній, українська сучасна письменниця, мати воїна, дружина воїна.
      Загалом у книзі представлено тексти 30 авторів – учасників Всеукраїнського форуму військових письменників, що починаючи з 2019 року з успіхом проходить на базі Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука. 

      Книга знаходиться у філії №1 КЗК КМПБ

 


       



Діденко Н. Мої друзі емоції: казки про почуття / Наталя Діденко. - Київ: Агенція "ІРІО", 2023. - 63 с.
      Ця книга – мандрівка у світ емоцій і почуттів. Кожен з нас – унікальна істота із власними почуттями та емоціями. Важливо навчити дітей розрізняти, розуміти та висловлювати свої емоції. У книзі представлено 8 оповідань, в яких дитина знайомиться з основними емоціями: смутком, радістю, злістю, заздрістю, спокоєм, страхом, любов’ю та вдячністю. Кожна емоція стає важливим героєм, який допомагає маленькому читачеві розібратися у своїх власних почуттях.

      Книга знаходиться у філії №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ    









Борта Р. В. Люди стають думками: повість з елементами містики / Руслан Борта. - Київ: Ліра-К, 2023. - 223 с.

      24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України.
      Ця війна назавжди вписана в історію нашої держави.
      Але ж історія пам‘ятає події, а не думки. А наші думки про цю війну залишаться з нами.
      Ця книга – збірка міркувань чотирьох персонажів, кожен із яких по різному зустрічає війну.

      Книга знаходиться у філ. №4 ім. І.Приходька КЗК КМПБ













Кирилова В. Балет. Перший пірует Стефанії / Валентина Кирилова. - Київ: Моя книжкова полиця, 2023. - 175 с.

      З чого починається балет? Які асоціації викликає? Як готуються балерини до вистав? Розгорнувши цю книжку, ти пірнаєш за лаштунки балетного мистецтва, щоб разом зі Стефою пройти шлях до першого піруету на сцені. Дізнатися, як обирати та готувати пуанти, як українка долучилася до створення пачки, які українські композитори стали творцями світових вистав. Стефанія напевно знає, що хоче стати примою театрів, а для цього потрібно стільки всього опанувати. Батмани, па-де-де, фуете, адажіо, пліє — це лише маленька частинка знань. То як, підіймаємо завісу?    
      Книга буде корисною для дітей, які займаються  балетом, люблять танцювати або дивитись танцювальні виступи інших. Книжка створена для діток від 10 років, які шукають своє хобі та захоплюються різними видами мистецтва.

       Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.





Подобна Є. В. Форпост Охтирка / Євгенія Подобна. - Харків: Орбіта, 2023. - 220, [1] с.

      Прорвавши державний кордон на Сумщині на світанку 24 лютого 2022 року, росіяни розраховували швидко взяти під контроль Охтирку та просуватися далі в бік Києва. Але місто прийняло бій, вже в перший день зупинило ворога й стало щитом для багатьох українських міст та сіл. Бої за Охтирку тривали близько місяця. Втративши надію захопити місто, росіяни почали нещадно обстрілювати та бомбардувати його. Але Охтирка відчайдушно захищалась і ані дня не була в окупації.
       Ця книга — мозаїка історій про оборону міста. Про тих, хто захищав, допомагав, рятував. Та про тих, чиє життя відібрали російські окупанти протягом кінця лютого-березня 2022 року.

       Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ.












Також пропонуємо вашій увазі:
 1.  Береза Р. П. В акордах вічності і слави / Роман Береза. - Львів : Апріорі, 2023. - 403 с.
 2.  Бобирьова Л. Є.Ожиріння і надмінна вага : [монографія] / Бобирьова Л. Є., Шпетний О. А.. - Полтава : ФОП Говоров С. В., 2023. - 77 с.
 3.  Бобирьова Л. Є. Цукровий діабет : хронічні ускладння - діагностика, лікування, профілактика : [монографія] / Л. Є. Бобирьова. - Полтава : ФОП Говоров С. В., 2023. - 62 с. 
 4.  Бура Д. М. Місто-герой Харків. 28 історій незламності/ Дар'я Бура. - Харків : Орбіта, 2023. - 346, [1] с.
 5.  Бушуєв Д. Історія нескорених. Україна на захисті європейської цивілізації / Дмитро Бушуєв. - Київ : Кліо, 2023. - 244,[1] с.
 6.  Венгринюк Х. Ловці світла : історії українських художників / Христя Венгринюк. - Чернівці : [Книги - ХХІ], [2023]. - 39 с.
 7.  Воробйова О. Рани землі Бучанської. Місто-герой Буча / Ольга Воробйова. - [Київ] : АртЕк, [2023]. - 383 с.
 8.  Гадз П. І. Хлібний капітан України / Петро Гадз. - Чернівці: Букрек, 2023. - 397 с.
 9.  Говоруха І. О.Митець повинен мати долю / Ірина Говоруха. - Київ: Артіль, [2023]. - 417,[1] с.
10.  Горбатюк В. І. Листи забутого життя / Василь Горбатюк. - Київ : Український пріоритет, 2023. - 654 с.
11.  Григоренко К. О. Ізюм. Зруйнований, але не скорений / К. Григоренко. - Харків : Фоліо, 2023. - 219, [1] с.
12.  Диво над Дніпром. Історія Андріївської церкви крізь призму реставрації 2009-2020 рр. / [Неля Куковальська. - Київ: Мистецтво, 2023. - 223 с.
13.  Зима В. О. Війна і ми / Василь Зима. - Львів : Піраміда, 2023. - 301 с.
14.  Іваницька Я. Війна очима киянки. Рік перший. Лютий / Яна Іваницька. - Київ : Саміт-Книга, 2023. - 404 с.        
15.  Максименко О. С. Пряма мова. Хроніки захисту / Олена Максименко. - Харків: Vivat, 2023. - 294 c.
16.  Мицик Ю. А. Сподвижники Богдана Хмельницького / Юрій Мицик. - Київ: Кліо, 2023. - 245,[1] c.
17.  Наливайко І. М. Через літа, через віки... : історико-публіцистичні нариси / Іван Наливайко. - Полтава : Дивосвіт, 2008. - 381 с.
18.  Нечитайло І. Я. Вічно молода Марія: віршована повість / Іван Нечитайло. - Полтава: Дивосвіт, 2008. - 151 с.
19.  Ольховська О. М.  Основи мінної безпеки / Олена Ольховська. - [Харків]: Ранок, [2023]. - 63 с.
20.  Розуменко В. Вільні Полонянки / Валентина Розуменко. - Київ: Ваш Автограф, 2023. - 359 с.
21.  Стефак М. П. Ключ Горгона: фантастична повість / Мар'янаСтефак. - [Тернопіль]: [Богдан], [2023]. - 247 с.
22.  Телипська О. Б.Один на один з ворогом: логіка виживання в окупації / Ольга Телипська. - Харків: Орбіта, 2023. - 219, [1] с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X