Слідкуйте за нами

06-03-2024

Cаліпа О. І. Облудниця: роман / Ольга Саліпа. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 316 с.
      Майбутнє Корнелії батьки розпланували наперед. Після закінчення медінституту вони хотіли прилаштувати доньку на гарну роботу, щоб жила щасливо й горя не знала. Але один необачний крок перекреслив усе…
      У селі Корнелію поважають. Вона ходить до церкви й ніколи не скаржиться на випробування, що посилає Бог. І щодня молиться за свої гріхи. Найбільше боїться, щоб діти правду про матір не дізналися. Тож коли почула від сусідської дівчинки-юродивої: «Облудниця!» — ледь розум не втратила. А дівчинка на картину у своїй хаті показала: там Корнелію та її гріхи намальовано.
      Сто років тому через цю картину вже сталася трагедія. І тепер жінка бачить у ній силу, здатну зруйнувати її життя.

       Книга знаходиться у  філ. №1, філ. №2, філ. №4, відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ











Лапена Ш. Нещаслива родина: роман / Шарі Лапена. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 349 с.
       Фреда Мертона та його дружину Шейлу знайшли мертвими в їхньому розкішному маєтку після родинної вечері. Отож детективам треба визначити, хто з-поміж підозрюваних скоїв подвійне вбивство. А це нелегке завдання, адже чи не кожен з родичів та близьких убитої пари має мотив…
       Кетрін, найстарша дочка з успішною кар’єрою, розлютилася, дізнавшись, що батьки збираються продати маєток. Ден - син загиблих - постійно піддавався критиці батька через проблеми у власному бізнесі. А Дженна - наймолодша - вважалася ганьбою сім’ї через легковажний богемний спосіб життя. Сестра Фреда також має претензії на багатомільйонний спадок, а ще детективи виходять на двох жінок, які певним чином пов’язані з Фредом Мертоном. Та і як бути з покоївкою, яка - свідомо чи ні - знищила значну частку речових доказів?
       Справа, яка здавалася очевидною, ускладнюється з кожною хвилиною, і що сильніше детективи тягнуть за нитку, то більше заплутується клубок. Кожен у сім’ї підозрює іншого, та навіть партнери не довіряють своїм половинкам. Тож детективи виявлять ще не один скелет у шафі, перш ніж доберуться до правди. Адже щасливою цю родину точно не назвеш…

       Книга знаходиться у філ. №2, відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ






Винник Т. А. Моя мама схожа на Саскію: повість / Тетяна Винник. - Чернівці: Букрек, 2023. - 126, [1] с.

      Марійка – головна героїня нової психологічної повісті Тетяни Винник «Моя мама схожа на Саскію»-  звичайна дівчинка, що переживає непрості часи: втрата батька, який загинув на війні, нова школа, складні стосунки з однолітками, що постійно виставляють її на посміховисько та цькують, перше кохання до Богдана, непорозуміння з матір’ю, яка зайнята проблемами дорослого життя та виживання у цьому складному світі.           Перехід з дитинства в дорослішання важкий та болючий етап. Як розібратися та дати раду собі, коли тобі всього лише 13?
      У своїй книзі авторка висвітлює складні психологічні проблеми підліткового життя, підкреслює, що тільки повіривши в себе та свої сили, не тікаючи від проблем, можна змінити будь-яку ситуацію на краще.
     

     Якщо вас зацікавила книга  - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ

   











Подобна Є. В. Її війна. 25 історій про сміливість, силу і любов / Євгенія Подобна. - Харків: Vivat, 2023. - 285 с.
      Збірка правдивих свідчень про війну в Україні від воєнної журналістки, документалістки та науковиці Євгенії Подобної.
Це історії жінок – волонтерок, військових, журналісток, медикинь та переселенок, які бачили зблизька війну задовго до 24 лютого. Спогади про наболіле та пережите протягом 2014–2022-го років без замовчувань та недомовок. Про біль та втрату, світло і надію, добро та любов. Кожен розказаний епізод сповнений щирих людських емоцій, переживань, відчуттів. Це крик зранених душ жителів різних міст і сіл України, що пережили окупацію, геноцид, полон чи зазнали непоправних втрат. Але не зважаючи на всі страждання мають надію на краще майбутнє і віру в перемогу.

       Якщо вас зацікавила книга  - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ












Яценко П. О. Прес, чорнило, три гармати. Пригоди славного мандрівного друкаря Івана Федоровича: [для старш. шк. в.] / Петро Яценко. - Київ: Портал, 2023. - 198, [1] с.
      Як Іван Федоров став Федоровичем? Відповідь знайдеться в цій художній повісті, заснованій на історичних джерелах, де
в захопливій формі розповідається про славетного українського друкаря. Іван Федоров оживає і постає цікавою особистістю, адже він мандрує, засновує декілька друкарень й дарує світові першодруки, оповідаючи про цікаві моменти зі свого життя та праці. Видання розраховане на підлітків і може зацікавити також дорослих читачів як викладеною в книзі інформацією, так і блискучим стилем автора і його гумористичною манерою оповіді. 

 Якщо вас зацікавила книга  - звертайтесь до відділів обслуговування бібліотеки за адресою: вул Європейська, 66/13









Положій О. В.Фінальний епізод війни, що триває 400 років : роман / Євген Положій. - Харків : Vivat, 2023. - 569,[1] c.
      Війна, як гігантська анаконда, повільно і  тихо наближається. Пастор-євангеліст, військовий капелан і багатодітний батько Григорій Мотуз як ніхто гостро відчуває її ядучий подих. Мало хто вірить, що Росія піде в атаку. Але їхні ілюзії розбиваються вщент, коли перші російські снаряди та міни вбивають людей, а за кілька днів місто перетворюється на руїну і стихійний цвинтар.
     Російські війська оточують Маріуполь, тож пастор евакуює родину, родини парафіян і військових, дитячий притулок. 
     Його волонтерський капеланський батальйон працює в «сірих» зонах по всій лінії фронту, а сини воюють і рятують людей пліч-о-пліч із батьком.
     В одній з експедицій Григорій, осліплений вибухом, потрапляє в полон. Прикутий до підлоги у «столипінському» вагоні, він пригадує власне життя: дитинство, службу в радянській армії, боротьбу з наркомафією за безпритульних підлітків, пошук свого коріння і правди у мареві російської пропаганди…
     Він розуміє: це війна між Світлом і Темрявою триває значно довше. І настав час для фінального епізоду.

     Якщо вас зацікавила книга  - звертайтесь до відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ





Іванцова М. Мир і війна / Міла Іванцова. - Київ: Ваш автограф, 2023. - 308, [1] с.
     Міла Іванцова має титул «Золотий письменник України», а її прозу читачі називають «терапевтичною».
Авторка не пише «солодких» історій, зазвичай її сюжети – це наше з вами життя, правдиве, як воно є – з радощами й печалями. Але навіть пишучи про важке, Міла Іванцова не депресує читача, а навпаки – ніби підставляє йому плече.
     Ця збірка оповідань цілком відповідає кредо авторки, хоча в ній перетасувалися дуже різні історії – і про мирне життя, і про війну. Проте всі вони добрі й людяні. Про нас із вами.

     Книга знаходиться у філ. №2 КЗК КМПБ













Задорожна М. За ким правда: [роман] / Маріанна Задорожна. - Дискурсус: Брустури, 2023. - 185, [3] c.


     Щойно закінчилася Друга світова війна. Випускниця з маленького містечка Аліна — спочатку захоплена учениця, що попри труднощі не втрачає оптимізму та приймає на віру радянську пропаганду. Далі — замріяна абітурієнтка, мрії якої про освіту постійно натикаються на перешкоди. Врешті — вчителька у чужому селі, де переживає зміни і набуває досвіду. Багато речей доводиться переосмислити у вирі звичних і незвичайних подій.
      Особливий вплив на Аліну мають зустрічі із воїнами УПА, які сіють сумнів у тому, в що вона вірила дотепер. Та чи вдасться дівчині остаточно збагнути за ким правда?

      Книга знаходиться у філ. №5 КЗК КМПБ

  









Я тебе... Війна. 100 історій про кохання / уклад.: Христина Біляковська. - Харків: Vivat, 2023. - 220 c.

      Війна безсила перед коханням. Воно з'являється попри все і дає силу заради. Тоді можна пережити будь-що: полон, травмування, сотні кілометрів відстані, безсонні ночі... Вік, стать, страх стають просто словами, що не мають ніякого значення. І навіть тоді, коли помножене на два кохання доводиться нести крізь життя самотою разом із болем втрати, воно не щезає.
      До цієї книжки увійшли 25 історій проєкту: "Я тебе... Війна. 100 історій кохання" про реальних українок та українців, які зустріли або втратили одне одного під час війни... Історії про весілля після третього побачення, про розпис у лікарні без білої сукні та гостей, про очі - море, у які більше ніколи не зазирнути… Про силу кохання, яке допомагає здолати темряву. 
      Історії кохання в цій книжці - це сила і віра в переможність життя, в потугу людини, хай якою слабкою і маленькою вона здається сама собі на порозі випробувань.

      Книга знаходиться у філ. №6 КЗК КМПБ







Також пропонуємо вашій увазі:

1.   Бекетт С. Шепіт мертвих. Третє розслідування: роман / Саймон Бекетт. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2024. - 365 с. 
2.   В. І. Вернадський і Україна : діяльність, оточення, зв'язки, пам'ять : довідник / [авт.-упоряд. : С. М. Кіржаєв. - Київ : [Б.в.], 2023. - 428 c.  
3.   Волосков В. Ф. Координати часу. Краєзнавчі етюди полтавського краю / Валерій Волосков. - Полтава: Дивосвіт, 2010. - 280, [1] c. 
4.   Гузар Любомир Спогади / Любомир Гузар. - Київ : Портал, 2023. - 413 с. 
5.   Гуржій О. І. У лабіринтах української дипломатії. Від князівської доби до початку ХХ століття / Олександр Гуржій. - Київ: Арій, [2023]. - 347 c. 
6.   Даниленко В. М. Степан Смаль-Стоцький. "Заслужений перед усією Україною" / Віктор Даниленко. - Київ : Парламентське видавництво, 2023. - 329 с. 
7.   Ізарський О. Віктор і Ляля : повість / Олекса Ізарський. - Полтава : Дивосвіт, 2010. - 134,[1] с. 
8.   Імена України: 100 митців ХХ століття / [авт. вступ. ст., уклад., комент. С. І. Побожій]. - [Суми]: Університетська книга, [2023]. - 243,[1] с. 
9.   Киридон А. М. Українська пастка для російського Левіафана / Алла Киридон. - Київ : Ніка-Центр, 2023. - 399 с. 
10.  Кисіль Г. О. Українська вишивка. Вип.1: орнаменти, шрифти, тематичні композиції / Григорій Кисіль. - [Полтава]: [Дивосвіт, [2005]. - [42] с. 
11.  Леопольд Ященко і його славетний хор "Гомін" - велична епоха відродження традицій національного співу: збірка спогадів і матеріалів / упоряд. : Лідія Орел. - Київ: Міжнародний інститут українознавчих студій, 2023. - 511 с. 
12.  Коляда І. А. Блаженніший Любомир Гузар : "Мудрець сердець нашої нації" / Ігор Коляда. - Київ : Парламентське видавництво, 2023. - 433 с.(ф4)
13.  Макаревич М.  Хто тримає культурний фронт України / Мирослава Макаревич. - Київ: Агенція "ІРІО", 2023. -106,[1] с. (ф2)
14.  Марія Примаченко. Строката доля: меморіальна збірка. - [Київ]: Видавничий дім журналу "Пам'ятки України", 2023. - 430 с. (ВНОЗБФ)
15.  Наливайко І. М. Перегортаючи сторінки життя / Іван Наливайко. - Полтава: Дивосвіт, 2010. - 205, [1] с. 
16.  Проща В. Nominka. Українські імена світової історії / Варка Проща. - Київ: Моя книжкова полиця, 2023. - 154,[1] с.      
17.  Рогожа В. Добрий вечір. Ми з України. Нескорений Миколаїв: [роман] / Віталій Рогожа. - Київ: Ваш автограф, 2023. - 357 с.     



























Коментарі: Залишити коментар
 
X