Слідкуйте за нами

31-01-2024
  Кокотюха А. А. Життя на карту. [Київська сищиця. Кн.1] : [роман] / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 299, [1] c.
     «Життя на карту» - детективний роман, події якого відбуваються на початку 20 століття. Анна та Іван Вольські, молоде подружжя, ведуть тихе та гармонійне життя в Києві. Він працює слідчим, вона вчителькою в школі. Одного вечора, коли вони повертаються з театру додому, на Івана нападають і вбивають. Анна в цей момент втрачає свідомість. Поліція переконана, що це був напад з метою пограбування. Однак Анна розуміє, що це вбивство. Іван саме розслідував серію загадкових самогубств, але хтось намагався прикрити справу і знищити свідків. Анна вирішує продовжити розслідування чоловіка. Їй допомагають віддана покоївка Христина, авантюристка Роза і репортер Гліб Коваленко. Вони виявляють картярський клуб, де гравці ставлять на кін власні життя, а отже, впритул наближаються до викриття таємного товариства вбивць. Однак раптом виявляється: сліди ведуть у протилежний бік…







Стрелекі Д. П. Третій візит до кафе на краю світу / Джон П. Стрелекі. - Харків : Vivat, 2023. - 123 c.
    Кафе на краю світу допоможе тим, хто заблукав. Гроза й буря зводять двох таких подорожніх — Джона і Ханну. Востаннє Джон був у цьому закладі десять років тому. Тепер він уже не наївний юнак, а людина, якій доводиться миритися з плином часу. Ханна ж тут уперше; їй п’ятнадцять, і вона поки що боїться відповідати на запитання в незвичному меню: «Чому ви тут?», «Чи боїтеся ви смерті?», «Чи вдоволені ви?». І Джонові, і Ханні, і читачам випаде нагода замислитися й переглянути свої відповіді на них. Віднайти себе, зрозуміти, що з часом пріоритети змінюються, прийняти все, що підносить нам життя, та мати сили зіткнутися з найболючішими темами — ось що дарує своїм відвідувачам кафе. Сподіваємося, ви ознайомилися з меню і вже готові замовити смачну відповідь на те, що давно вас турбує…













Джіо С. На добраніч, Джун / Сара Джіо. - Харків : Vivat, 2023. - 286 c.
    Джун — затята кар'єристка, яка всі попередні роки свого життя присвятила роботі. Але одного дня все круто змінюється, жінка отримує у спадок крамничку дитячих книжок «Синя пташка», що належала її двоюрідній бабці Рубі. Джун відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона приїздить, щоб уладнати всі справи з документами, на неї чекає безліч випробувань. Джун знайомиться з новими людьми, спілкується з родичами та дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року? Чи зможе  вона зрозуміти, де її справжній дім?











Міллер Л. Кондитерка-втікачка : [роман] / Луїз Міллер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 405, [1] с.
    «Кондитерка-втікачка» — роман Луїз Міллер про любов, відчуття дому, пошуки себе і свого місця в житті.
    Олівія Ролінґз — віртуозна шеф-кухарка, її роботу високо оцінюють ресторанні критики. Професійна кухня для неї — місце спокою і балансу: там порядок, передбачуваність, все знайоме і завжди на своїх місцях. Та коли Олівія підпалює не лише фламбований десерт, а й ресторанну залу, вона не вигадує нічого кращого, як просто втекти. Адже ясним полум’ям загорілася не тільки робота, а й не надто вдала любовна пригода. Олівія переїжджає з Бостона в тихе містечко Гатрі, що у Вермонті, до своєї подруги Ханни та починає працювати у старенькому готелі «Цукровий клен». Кухня, що пахне корицею і свіжим хлібом, звуки банджо і скрипки, мальовничі краєвиди, привабливий син фермера, нові друзі, конкурс на найкращий яблучний пиріг — дівчина захоплюється життям у сільській місцевості. Однак стати частиною спільноти Гатрі з його старими й новими таємницями не так вже і просто. Дівчині доведеться подорослішати й усвідомити: якщо не тікатиме від стосунків, дружби, проблем, зможе нарешті проживати життя своєї мрії. 







Майклідіс А. Мовчазна пацієнка / Алекс Майклідіс. - Харків : Vivat, 2023. - 286 c.
    Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона. Але одного вечора Алісія скоїла злочин - убила власного чоловіка, і з того часу настільки глибоко поринула у себе, що перестала спілкуватися з оточенням. За шість років вона не вимовила ані слова. Тривале мовчання жінки і її таємничий автопортрет перетворили це вбивство на загадку для суспільства. Мовчазну пацієнтку переховують від уваги ЗМІ у «Ґроу» — судово-медичній установі в Північному Лондоні. Досвідчений психотерапевт Тео Фабер переконаний, що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить — чи захоче лікар почути правду?














Каспарова Ю. В. Динозаври та інші доісторичні тварини : [для дітей дошк. в.] / [Ю. В. Каспарова]. - [Харків] : Ранок, [2023]. - 32 с.
    Хто такі динозаври, звідки вони взялися та чому вимерли? Які з динозаврів були хижаками, а які травоїдними,  які динозаври жили у воді, а які літали в повітрі? Як виглядала Земля у ті часи? Як вивчають динозаврів та де їх можна побачити?
    Багато цікавої, пізнавальної та корисної інформації, яка точно сподобається юним любителям динозаврів у книзі «Динозаври та інші доісторичні жителі» із серії «Енциклопедія дошкільника». Книга допоможе маленькому читачеві отримати загальне уявлення про стародавніх тварин, вивчити назви доісторичних рептилій і дізнатися місця їх проживання.










Павлюк І. С.  Я бачу, вас цікавить пітьма : [роман] / Ілларіон Павлюк. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 659, [1] с.
    Роман вийшов у фінал «Книги року ВВС-2020». 
    Андрія Гайстера, кримінального психолога з Києва, відправляють консультантом у віддалене село Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати... У цьому дивному селищі, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно.
    «Я бачу, вас цікавить пітьма» — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність із собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій.











Горовий Р. В. Поіменник : [повісті та оповідання] / Руслан Горовий. - Київ : Люта справа, 2022. - 240 c.
     «Поіменник» – це сім оповідань ловко припасованих, які  складаються в цілісну історію про людське життя, горе, відданість і самопожертву. Історії, що торкають душу. Історії про випадкове вбивство, помилки юності, Донбас, зустрічі у потязі, друзів, інтернат, втрату дитини. Руслан Горовий зображує життя таким, як воно є насправді. Без прикрас і карикатур. Він  пише про чужі життя пропускаючи їх через себе.









МакДоналд М.  Джуді Муді : [повість] /  Меґан МакДоналд. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 135, [1] с.
    На вас чекає знайомство з кумедною дівчинкою на ім’я Джуді Муді. Це така собі звичайна третьокласниця, як усі діти вона не дуже хоче повертатися до школи після літніх канікул, тим паче під час канікул не відбулося нічого цікавого, про що можна було б розповісти однокласникам. У неї частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. А ще у неї є молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, вчаться тішитися маленьким і великим радощам. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам усмішку!
 







   



  Також зверніть увагу!
1.  Берн Е. Вступ до психіатрії та психоаналізу. Просто про складне / Ерік Берн. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 414 с.
2.  Берн Е. Секс у людському коханні. Ігри, в які грають люди у ліжку / Ерік Берн. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 253 с.
3.  Велика книжка. Мікросвіт : для допитливих дітей і дорослих. - [Київ] : [КРИСТАЛ БУК], [2023]. - 16, [1] с.
4.  Вовк Я. Не плач, моя красуне : роман / Ярина Вовк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 383 с.
5.  Ґеррітсен Т.  Клуб "Мефісто" : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 378, [1] с.
6.  Горова Л. В. Сію тобі в очі : вірші / Людмила Горова. - Київ : Люта справа, 2022. - 108, [1] с.
7.  Горовий Р. В. Про людей / Руслан Горовий. - Київ : ТаТиШо, 2023. - 158, [1] с.
8.  Дашвар Л. Село не люди. Добити свідка : роман / Люко Дашвар. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 445 с.
9.  Ішіґуро К. Не відпускай мене : [роман] / Кадзуо Ішіґуро. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 328, [1] с.
10. Кокотюха А. А. Натурниця з Латинського кварталу : [роман] / Андрій Кокотюха. - Харків : Фоліо, 2023. - 273, [1] c.
11. Нестайко В. З. Тореадори з Васюківки : нова авторська редакція з новими епізодами : трилогія про пригоди двох друзів / Всеволод Нестайко. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2022]. - 539, [1] с.
12. Стрелекі Д. П. Повернення до кафе на краю світу / Джон П. Стрелекі. - Харків : Vivat, 2023. - 300 с.
13. Україна непереможна : [громадська лірика] / Літературно-мистецький кіш "Ріднокрай". Вип. 10. - Лубни : Інтер Парк, 2022. - 399 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X