Слідкуйте за нами

12-12-2023
Саварина  К.   Не вагітна : [роман] / Каріна Саварина. - Київ : Лабораторія, 2023. - 209 с.
     Відверта, місцями смішна, трагічна, болюча і трішки вигадана історія про молоду дівчину, яка намагається стати мамою. П’ять років планування вагітності перетворюються на суцільний жах.
     Роман «Не вагітна» створений на особистому досвіді авторки. Понад п'ять років невдалого планування вагітності стають болісною, місцями смішною, але відвертою історією про молоду жінку, яка мріє про материнство.
     Написана від першої особи розповідь про соціальний тиск і візити до лікарів, знахарів, ворожок та екстрасенсів; подвійне життя у соціальних мережах; операції та штучне запліднення; думки про усиновлення; еміграцію в Чорногорію та повернення в Україну. Цей автобіографічний роман порушує чимало непростих тем. Але найголовніше питання — чи треба народжувати, щоб стати мамою? І авторка знайшла цю відповідь: і у житті, і у романі «Не вагітна».








Фіалко, Н. І.  Нерівний шлюб : [повісті, оповідання, новели] / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Богдан, [2023]. - 333 с.
     До збірки входять як соціально побутові («Обмануті надії», «Журавлиний клич», «Свекруха - не родина, невістка - не дитина», «Підозра», «Гіркий хліб», «Американська мрія» та ін.) так й містичні новели та оповідання («Антикварний годинник», «Кума», «Маги і ворожки», «Новорічний привид» та ін.). Ці людські історії правдиві та захопливі, вони взяті з нашого життя, тому нікого не залишать байдужим. Книжка розрахована на широке коло читачів.













Пресс Ю.  Знайди злочинця. Злодій у парку динозаврів : збірка детективних історій / Юліан Пресс. - [Тернопіль] : Богдан, [2023]. - 124, [2] с.
     «Знайди Злочинця. Злодій у парку динозаврів» – одна з частин підліткової детективної серії, що пропонує читачам емоційну подорож у світ пригод та розслідувань. Головні персонажі, Філіп, Фло та Кароліна, що за звичкою рано вранці заходять до місцевої цукерні по солодощі, в один момент вимушені перетворитися на справжніх юних детективів.
     Зустріч головних героїв із комісаром карної поліції Ларсом в цій цукерні не випадкова, адже згодом вони беруться за розслідування разом. Із розгортанням сюжету читачі отримають нагоду завітати до чарівного офісу команди "Локриця", який знаходиться в голуб'ятні під дахом цукерні Лео. Це місце, де юні детективи обговорюють свої плани та розкривають найбільші таємниці міста.
     "Знайди Злочинця. Злодій у парку динозаврів" Юліана Пресса обіцяє захопливі пригоди, заплутані загадки і, найголовніше, важливі уроки дружби та уміння працювати в команді. 








Сілз Д.   Убивство за етикетом : роман / Джулія Сілз. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 379 с.
     В епоху Регентства порядній жінці для вдалого заміжжя достатньо було вміти небагато: мати ідеальні манери, гарно вишивати, співати й малювати. Однак жодна з цих речей не вдається Беатрісі, старшій доньці родини Стілів. Найкраще дівчина вміє… розплутувати злочини.
Родина от-от може втратити дах над головою. Мати в розпачі, а батько-жартівник вважає ситуацію кумедною. Тим паче, що скоро на бал прибуде найбажаніший холостяк Свомпширу. І яке ж розчарування спіткало родину, коли в розпал танцю парубок упав замертво. Але для Беатріси це шанс застосувати свої навички на практиці та спіймати вбивцю. Тож вона на один вечір стає напарницею мовчазного й не дуже галантного детектива, котрий несподівано з’являється на місці злочину.
     Урешті всі таємниці буде розгадано, фальшиві особистості викрито і навіть знайдено безвісти зниклих! Адже головний талант Беатріси — помічати найменші деталі. Але чи буде цього достатньо, щоб упіймати злочинця до того, як він скоїть нове вбивство?






Ґілберт Е.   Я  (не) згодна : як одна жінка, яка не вірила у шлюб, таки вийшла заміж : [роман] / Елізабет Ґілберт. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 333, [1] c.
     Це вражаюча розповідь про те, як автор знайшла своє щастя в шлюбі, хоча раніше вона ніколи не вірила в цей інститут.
     Головною героїнею книги є сама авторка, яка після розлучення з чоловіком вирішила подорожувати світом та писати про свої пригоди. Авторка не вірила в шлюб та вважала, що він є застарілим інститутом, який не має місця в сучасному світі. Але після знайомства зі своїм майбутнім чоловіком, жінка змінила своє ставлення до шлюбу та зрозуміла, що він може бути джерелом щастя та підтримки в житті.
Другим героєм книги є чоловік авторки, Філіп, який є її другом, подорожнім партнером та майбутнім чоловіком. Письменниця описує своє відношення до нього та процес їхнього знайомства, яке перетворилося на романтичні стосунки.
     Крім того, книга містить історії різних жінок, які також знайшли своє щастя у шлюбі, або навпаки, знайшли його поза шлюбом. Авторка досліджує тему сучасного фемінізму та відношення до шлюбу.






Кур'ята Н.   Дзвінка. Українка, народжена в СРСР / Ніна Кур'ята. - Київ : Лабораторія, 2023. - 357 с.
     Ця книга про те, як це — народитися українкою в СРСР, відчути на собі спочатку радянську пропаганду і мовну дискримінацію, а потім – упередженість земляків з інших регіонів. Створити та втримати власну ідентичність Дзвінці допомагає сім’я – саме родинні історії та сімейне виховання сіють в ній зерна сумніву стосовно того, а чи варто вірити тому, що говорять у школі, пишуть в газетах і «брешуть» по телевізору.
Дитинство головної героїні припадає на добу пізнього Брєжнєва і початку «Перестройки», юність — на розвал Радянського Союзу та сумнозвісні дев’яності, а доросле життя — на остаточне становлення Незалежності. Переїхавши до Одеси, Дзвінка має відстоювати свою інакшість в зросійщеному середовищі, а згодом в Києві та на Заході України має доводити, що вона – така сама українка, як і ті, хто народилися по інший бік Збруча, її рідна мова – українська, і на Одещині живуть українці.






Фітцек С.  Терапія / Себастіян Фітцек. - Харків : Vivat, 2023. - 236 с.
     У головного героя драматичного детективу психіатра Віктора Ларенца за загадкових обставин зникла дванадцятирічна дочка. За чотири роки, втративши надію її повернути, він усамітнюється на невеличкому острові. Але його спокій порушує хвора на шизофренію незнайомка, яка бачить дивні видіння: їй з’являється дівчинка, схожа на Вікторову доньку. Ларенц хоче дізнатися, що сталося з його маленькою Йозефіною, тому розпочинає курс терапії, який поступово перетворюється на драматичне розслідування…










Степаненко Є.   Абетка війни / Євген Степаненко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - [140] с.
     Ця книжка - одна з найсильніших історій про нашу війну. Це повість у листах, які написали один одному воїн Євген Степаненко та його донька Соломійка. Коли писалися листи, тато воював на Донбасі, а донечка чекала його в мирному Києві. Тепер він формує іноземні легіони і повертається з ними у воєнний Київ, у боротьбу, яка набула нових масштабів. А Соля знову чекає на тата.
     «Щоб листи не загубилися, і тато прочитав їх усі, я вигадала, що кожен має починатися з літери абетки, за порядком. Так цікавіше, ніж просто ставити номери на кожному листі», - каже Соля. Тож у цій аудіокнижці 33 розділи. Кожен із них — маленька історія, яка траплялася майже одночасно у Солі та її друзів у мирному Києві й у її тата на війні. Але це не просто особисті сімейні історії. Це щось дуже близьке всім українцям, те, що торкається серця кожного.







Вайт К.   Крамниця на вулиці Роял : роман / Карен Вайт. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 492, [1] с.
     Нола Тренхольм готується розпочати життя з чистого аркуша. Але придбаний нею креольський котедж приховує безліч сюрпризів. І найбільший — це примарні сусіди, які зовсім не збираються полишати будинок. Нола не може спілкуватися з привидами так, як це робила її мачуха, тож єдиний вихід — звернутися по допомогу до Раяна. Цей чоловік із темним минулим колись розбив їй серце, тож вона зовсім не готова до нової зустрічі з ним.
     Однак, щоб вигнати примар із дому, Нола і Раян мають спочатку розібратися з привидами власного минулого. Бо несподівано це минуле стукає у двері...











Ґеррітсен, Т.  Померти знову : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 346, [1] с.
     Найнебезпечніший хижак савани розпочинає полювання в Бостоні.
     Відомий мисливець знайдений убитим. Тіло настільки понівечене, що, схоже, його розірвав дикий звір. Але судмедекспертка Мора Айлз упевнена: це було полювання монстра в людській подобі — й далеко не перше.
     Шість років тому група туристів вирушила до Ботсвани на екстремальне сафарі, але так і не повернулася. Хтось влаштував на мисливців смертельні лови, вбиваючи їх одного за одним. І тепер Ріццолі пропонує єдиній вцілілій у тому жахливому сафарі людині знову ризикнути життям — стати приманкою. Адже хижак не зможе пройти повз таку жадану здобич…








Стус Т.   Таємні історії маленьких і великих перемог : оповідання та казкові історії з терапевтичним ефектом / Таня Стус. - Київ : Книголав, 2023. - 86, [1] c.
     Це десять оповідань із терапевтичним ефектом про досвід проживання дітьми подій російсько-української війни. Кожна історія складається з двох частин: реалістичної та казкової, – що дозволяє показати певну ситуацію та знайти спосіб подивитися на неї крізь призму казкового сприйняття. В оповіданнях обережно та делікатно зображуються теми втрати дому, переїзду, адаптації, емоційних переживань, агресії, суму за рідними речами, мінної безпеки, сприйняття інвалідності або загибелі воїнів, очікування на перемогу. 
     Проєкт покликаний у художній формі пояснити дітям складні питання, що виникають під час нашого досвіду проживання війни, віднайти втрачену силу та опору, а також відчути серцем любов і підтримку одне одного та переконатися, що разом ми сильні!





Юкімура М.  Ательє чаклунських капелюхів. Т.1 : [повість] / Макото Юкімура. - [Дніпро] : [Наша Ідея], [2023]. - 213, [5] c.
     Події розгортаються у альтернативному світі, сповненому магії. Головною героїнею манги є 12-річна дівчинка Коко. Вона змалку мріяла стати чарівницею, однак у цьому світі вважається, що хист до магії — це вроджений дар, Коко ж, на жаль, вродилась звичайним дитям. Проте дівчинка не переставала сподіватись на здійснення мрії і згодом випадково дізналася справжню таємницю магічного хисту. Доволі швидко необдумане застосування дівчам новоопанованої магії призвело до жахливої катастрофи, та разом з тим її магічний талант запримітив перехожий чарівник і взяв в учениці. Відтоді Коко разом зі співученицями постійно потрапляє в пригоди і халепи, підстроєні Крислатими Капелюхами, чаклунами-ренегатами.




Представлені книги знаходяться на абонементі філії №2 КЗК КМПБ


Також зверніть увагу!

1.   Берн Е.   Секс у людському коханні. Ігри, в які грають люди у ліжку [Текст] / Ерік Берн. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 253 с.
2.   Вайт Е.   Універсальна теорія котиків в інтернеті : як культура впливає на технології і навпаки [Текст] / Еліз Вайт. - Київ : Наш Формат, 2023. - 111 с.
3.   Гантер Е.   Доля Небесного Клану [Текст] : [для серед. шк. віку] / Ерін Гантер. - [Харків] : АССА, 2023. - 493, [1] c.
4.   Гантер Е.   Небезпечний шлях [Текст] : [для серед. шк. віку] / Ерін Гантер. - [Харків] : АССА, 2023. - 332, [1] с.
5.   Гусєв М. Деравія: квантовий стрибок [Текст]: повість-антиутопія / Михайло Гусєв. – Київ:[Артіль], 2023.- 99 с.
6.   Джіо С.   Усі квіти Парижа [Текст] / Сара Джіо. - Харків : Vivat, 2023. - 318 c.
7.   Дідьє А.   Еміль і Марго. Світ навиворіт [Текст] / Анн Дідьє. - [Харків] : Читаріум, 2023. - 92 с.
8.   Дугельна Т.   Україна. Відроджена у вогні. Хроніки Перемоги [Текст] / Тетяна Дугельна. - [Київ] : [Саміт-книга], [2023]. - 235 с.
9.   Ільченко О.   Дівчинка в саду. Казкові історії для тих, у кому живе дитинство[Текст] / Олена Ільченко. - [Київ] : [Саміт-книга], [2023]. - 90 с.
10. Карплюк В. Люди невсеодно. Розвиток міст[Текст] / Володимир Карплюк. – [Київ]: [Саміт-книга], 2023. – 141 с.
11. Лім Б.   Внутрішня історія. У ритмі здорового серця [Текст] / Бум Лім. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 250, [1] c.
12. Мартен П.   Загадки на кожному поверсі. Т.1. Злочинець та його спільники [Текст] / Поль Мартен. - [Дніпро] : Наша Ідея, [2023]. - 80 с.
13. Менсон М.   Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем [Текст] / Марк Менсон. - Київ : Наш Формат, 2023. - 157, [1] с.
14. Містер Т.   День страждань. Т. ІХ [Текст] : [ дітям від 8 років] / Містер Тан. - Дніпро : Nasha idea, 2023. - 78, [1] с.
15. Мортка М.   Подорож Таппі шумливими морями [Текст] : [дошк. та мол. шк. в.] / Марцин Мортка. - [Харків] : Ранок, [2023]. - 158, [1] с.
16. Ріс Л.   Аушвіц. "Остаточне рішення" нацистів [Текст] / Лоренс Ріс. - Київ : Лабораторія, 2023. - 355 с.
17. Ротман Д.   Анатомія океану. Неймовірні місця та частини світу, сховані під водою [Текст] / Джулія Ротман. - [Харків] : Читаріум, 2023. - 200 с.
18. Стрід Я.М. Неймовірна книжка з грушево-цікавезними завданнями [Текст] / Якоб Мартін Стрід. – [Харків]: Читаріум, [2023]. – 31 с.
19. Тулґен Б.  Бути босом - легко : покрокова інструкція, як керувати ефективно [Текст] / Брюс Тулґен. - Київ : Наш Формат, 2023. - 174 с.
20. Фінч Г. Звички : щоденник, який допоможе вам змінитися на краще і стати щасливим за 12 тижнів[Текст] / Гайден Фінч. - Харків : Vivat, 2023. - 151 с.
21. Флемінґ К. Говорити легко та невимушено : як стати приємним співрозмовником[Текст] / Керол Флемінґ. - Харків : КСД, 2023. - 235 с.
22. Форсайт М.   Коротка історія пияцтва[Текст] / Марк Форсайт. - Харків : Фоліо, 2023. - 204 с.
23. Хей Л.   Життя любить тебе : 7 духовних практик для зцілення[Текст] / Луїза Хей, Роберт Холден. - Харків : КСД, 2023. - 270 с.
24. Шефер Б.   Шлях до фінансової свободи. Ваш перший мільйон за шість років[Текст] / Бодо Шефер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 339 с.






Коментарі: Залишити коментар
 
X