Слідкуйте за нами

04-12-2023
Мензатюк З. З.   Ангел Золоте Волосся : [повість] / Зірка Мензатюк. - Київ : Знання, [2023]. - 125 с.
      Чи може в сучасному світі статися диво? Таке, щоб минулися усі Галині нещастя: погані стосунки з учителькою та однокласниками, те, що в неї не “круті” батьки, а головне — хвороба братика, через яку життя перетворилося на геть нестерпне. І що для цього потрібно зробити Галі? На дівчинку чекає багато пригод, цікавих і часом небезпечних, мандрівка в далеку давнину, де Галя побачить княжий Київ, дізнається секрети старовинного мистецтва, а заодно й захопливу історію одного з найзнаменитіших шедеврів Київської Русі — геніального творіння Алимпія Іконописця. А ще в неї з’явиться незвичайний друг — Ангел Золоте Волосся. Він допоможе Галі здобути одне з найважливіших людських умінь — уміння бути щасливою.











Джонсон Б.   Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію / Боріс Джонсон. - Харків : Vivat, 2023. - 396, [1] c.
      Книжка Боріса Джонсона — це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну. Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія — це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина — відважна, геніальна, визначна — може впливати на світовий лад.











Протеро С.   Вісім релігій, що панують у світі : чому їхні відмінності мають значення / Стівен Протеро. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 461, [1] c.
      Це компетентний виклад основних ідей, практик і цінностей основних релігій світу! Автор наводить спільні риси та відмінності світових релігій, розповідає про людські пошуки Бога, розкриває, що обіцяють головні релігії та чого вимагають від вірян.













Віткевич С. І.   Прощання з осінню : роман / Станіслав Ігнацій Віткевич. - Харків : Фоліо, 2023. - 442, [1] с.
      Творчість Станіслава Ігнація Віткевича (1885—1939), відомого польського художника, письменника, філософа, важко класифікувати, але найбільше вона пасує експресіонізму, нерідко зближуючись із сюрреалізмом. Метафізичний роман письменника «Прощання з осінню» (1927) не можна назвати книгою для всіх — це провісник літератури абсурду, позаяк замість людей героями тут виступають ідеї. Оболонкою роману слугує доля «зайвої людини» Атаназія Базакбаля — його життя летить під укіс: сексуальні надмірності, наркотики, дуелі та інші саморуйнації. З одного боку, він хапається за життя, з іншого ж — усіма силами прагне смерті. І смерть таки спіткала його...











Матіос М. В.   Черевички Божої Матері : вирвані сторінки з буковинської саги : [роман] / Марія Матіос. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2023. - 221, [1] с.
       Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою.
Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.
Бездоганне знання народних традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».










Рафєєнко В. В.   Мобільні хвилі буття : [п'єса] / Володимир Рафєєнко. - Львів : Видавництво Анетти Антоненко, [2023]. - 86, [1] c.

      «Мобільні хвилі буття, або Verbum caro factum est» — драматургічний дебют українського письменника Володимира Рафєєнка. Автор був змушений жити в окупації упродовж місяця весною 2022-го на дачному хуторі поміж Бучею і Бородянкою. Ця п’єса — його спроба осмислити за допомогою літератури власний травматичний досвід російсько-української війни.

Герої п’єси — кільканадцять випадкових людей, що у перші дні окупації опинилися поруч у кооперативному поселенні «Ближні сади». Їх об’єднує спільна потреба — впіймати телефоном на віддаленій лісовій галявині блукаючий мобільний сигнал. Але буття у час війни втрачає звичні кордони — і на зв’язок із живими людьми виходять покійні родичі, герої Шекспіра та Едгара По, а над головами хуторян — розчахнувся всіяний колючими зірками український космос.
По-бароковому пишна, жорстока і щемка п’єса Володимира Рафєєнка — про ціну, яку іноді платить людина за право доторкнутися до того, над чим не має влади навіть смерть.








Багряний І.   Огнене коло : Повість про трагедію під Бродами / Іван Багряний. - Харків : Фоліо, 2023. - 157, [1] с.
      «Огненне коло» — книга про трагедію українців, які стали заручниками у протистоянні двох тоталітарних режимів під час Другої світової війни — фашистського і радянського.  Обидва несуть жорстокість і смерть. Проти цих двох тиранів борються герої Багряного, які безмежно люблять і захищають свою землю.
«Огненне коло» має підзаголовок: «Повість про трагедію під Бродами».
      1944 року на Львівщині біля міста Броди в бою з Червоною Армією загинуло близько чотирьох тисяч вояків дивізії СС «Галичина».
До цього часу ми не знаємо всієї правди про військові формування в Україні за часів війни. Більшовицька пропаганда усіх їх називала зрадниками, фашистськими прислужниками. Зараз нам говорять про те, що вони були патріотами, які хотіли звільнити українську землю від усяких окупантів.
      Для Івана Багряного історична основа твору була лишень тлом, за допомогою якого письменник з позицій загальнолюдської моралі намагається пізнати і оцінити такі категорії, як життя і смерть, війна і мир, добро і зло.








Ясіновська Н.   Любов, Америка і світло : [повість] / Наталія Ясіновська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 389, [1] с.
      Минуло два роки, відтоді як Олесина мама повернулася з Америки, а Олесин учитель і друг поїхав туди вчитися. Тепер і Олеся наважилася на пригоду – вона на цілий рік їде у Штати. Як прийме її нова родина? Чи знайде вона друзів, а може, й кохання? Чи побачиться там із Ігорем? Що вона відчуває до учителя – дружні почуття чи щось значно більше? Поки Олеся відкриває для себе Америку і нову себе, в Україні починається війна…












Сунь-дзи.   Мистецтво війни / Сунь-дзи. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 105 с.
       «Мистецтво війни» — стародавній китайський трактат, авторство якого приписується генералу й стратегу Сунь Цзи, що жив у VI-V ст. до н. е. Трактат, окрім китайців,  використовується під час військового навчання в армії США, у тому числі у військово-морських силах.
Кілька десятків століть не применшили мудрості та актуальності книги «Мистецтво війни». Філософський трактат доступною мовою доносить до читачів істини про стратегію, самопізнання, планування життя, мотивацію, методи переконання та захоплення уваги і віру в успіх. У книзі ви не знайдете правил з мистецтва ведення війни, ви зрозумієте, як вигравати власні війни, досягати більшого та ставати кращим.













Кокотюха А. А.   Таймер війни [Довга комендантська година. Кн. 1] : [роман] / Андрій Кокотюха. - [Харків] : Фабула, [2023]. - 364, [1] с.
       Останні дні лютого 2022 року — і перші дні масштабного російського вторгнення в Україну. Офіцер військової розвідки Влад Хмара виконує завдання під прикриттям охоронця житлового комплексу в стратегічно важливому районі Києва. Він змушений приховати правду про себе і від колег по роботі, і від нових товаришів по службі. Проте все міняється, коли Хмара дізнається: в обложеній ворогом столиці з’явився міжнародний терорист, російський диверсант на прізвисько Гюрза.













Маріньйо С. Р.   Легендарні крадіжки : від Великого пограбування поїзда до викрадення "Мони Лізи" / Соледад Ромео Маріньйо. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 71 с.
       Що керувало найпроникливішими злодіями в історії людства? Жага грошей, пригод і викликів чи усе разом, помножене на неабияку винахідливість та зухвалість? Дізнайтеся про найвидатнішу крадіжку в історії мистецтва та гучні пограбування за останні два століття як-от захоплення потягу у Ґлазґо чи грабунок банку в Ніцці.
       У цій книжці відтворено правдиву хроніку подій, подробиці планування, місце пограбувань та тривалі поліцейські розслідування. Кожен розділ — цікава інфографіка, присвячена одному з легендарних пограбувань, оригінально презентована і здизайнована за обкладинками преси того часу.









Також зверніть увагу!

1.   Антисуржик : навч. посіб. / за заг. ред. Олександри Сербенської. - Львів : Апріорі, 2023. - 296 с.
2.   Гокінґ С.  Найкоротша історія часу : класична праця / Стівен Гокінґ. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 159 с.
3.   Грінер Р.  Звідки беруться діти. Інклюзивна розповідь про те, як створюється кожна сім'я / Рейчел Грінер. - Київ : Каламар, 2023. - [30] с.
4.   Джексон Т.  Про що всі говорять? Фейкові новини : [для серед. та ст. шк. віку] / Том Джексон. - Київ : Книголав, 2023. - 96 с.
5.   Кідрук М. І.  Нові темні Віки. Кн.1. Колонія : [роман] / Макс Кідрук. - [Рівне] : Бородатий Тамарин, [2023]. - 877, [1] c.
6.   Кендра А.  Лінива геніальна мама. Як встигати найважливіше й залишати час для себе / Кендра Адачі. - Київ : Наш Формат, 2023. - 201 с.
7.   Койл Д.  Культурний код. Секрети успішної взаємодії в команді / Деніел Койл. - Київ : Наш Формат, 2023. - 201, [1] с.
8.   Купер Б.  Захопливий світ математики : [для дітей дошк. та мол. шк. в.] / Боб Купер. - [Харків] : Ранок, [2023]. - [27] с.
9.   Ланґ М.  Король наш Конвалія з гаю : [повість] / Марія Ланґ. - Львів : Апріорі, 2023. - 189 с.
10. [Лебідь К.]  Містичні казки Катрусі Лебідь / [Каруся Лебідь]. - [Київ] : Cаміт-книга, [2023]. - 109 с.
11. Мавка. Берегиня Лісу : за мотивами мультфільму "Мавка. Лісова пісня". - [Харків] : [Ранок], [2023]. - 189, [2] c.
12. Мартін К.  Велика книга космосу : [для дошк. віку] / Клаудія Мартін. - Харків : Vivat, 2023. - 127 c.
13. Нестайко В. Неймовірні детективи. Таємничий голос за спиною : [повість] / Всеволод Нестайко. - Харків : Vivat, 2023. - 141 с.
14. Овенс Д.  Там, де співають раки / Делія Овенс. - Харків : Vivat, 2023. - 429 c
15. Смаль Ю.  Вибухова історія людства. Як хімія стає зброєю / Юля Смаль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 119, [1] c.
16. Стартапи добра. Люди та проєкти, яких не зламала війна. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 216, [2] с.
17. Тиліщак В.  Отамани : [для мол. та серед. шк. в.] / Володимир Тиліщак. - [Київ] : Наш Формат, [2023]. - 70, [1] с.
18. Тіло людини : дитяча ілюстрована енциклопедія / [уклад.: І. М. С. Жученко]. - Харків : Vivat, 2023. - 62, [1] с.
19. Фріт А.  Політика для початківців / Алекс Фріт. - Київ : Книголав, 2023. - 126 с.
   Харарі Ю. Н.  Нестримні ми. Т.1. Як люди захопили світ / Ювал Ной Харарі. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 363 с.







Коментарі: Залишити коментар
 
X