Слідкуйте за нами

05-11-2023
Лис В. С.  
Вифлеєм[Текст] : [роман-триптих] / Володимир Лис. - Харків : Фоліо, 2023. - 651 с.

Від біблійних часів, перед початком і в перший рік нової ери, через події Другої світової війни й до кінця XX ст. — такий діапазон роману-триптиху «Вифлеєм». Його сюжет зав’язано у міцний вузол, у ньому діють і сумнозвісний цар Юдеї Ірод, і римський намісник, відомий зі сторінок Біблії Квіріній, і його раб-нишпорка, далекий предок українців Скитій, який шукатиме новонародженого «царя світу». Німецький офіцер Генріх фон Заукель двічі опиниться в охопленій вогнем Україні. А ще новітні Ромео і Джульєтта драматичних воєнних літ: українка Яринка і поляк Збишек. А ще: чи зможуть селяни з Великої Волині Юхим і Люба поселитися в омріяному домі та чи врятується донька українки Марії та єврея Давида Бетті…

Що змінилося з часу відомих трагічних подій у Вифлеємі та в людських душах і світі взагалі, як відбилися і повторилися ці події вже у бурхливому XX ст. з його Голодоморами й Голокостом?

Книга знаходиться у філії №1 КЗК КМПБ








Мішо А. 
Пограниччя[Текст] : роман / Андре Мішо. - Київ : Нора-Друк, 2023. - 331 с.

Дія роману відбувається в мальовничій місцевості на кордоні між Канадою і США. Це місцина у лісі, з великим озером, куди на літо з’їжджаються дачники. Атмосфера романтична, майже ідилічна. Молодь вечорами розважається у кемпінґу на озері. В центрі уваги завжди перебувають двоє яскравих дівчат-тінейджерок Заза і Сіссі — одна руда, друга — блондинка. 

Оповідь ведеться від імені молодшої за них 12-річної дівчинки, яка захоплюється двома старшими. І ось в один із днів Заза зникає. Все місцеве населення задіяне в пошуках, врешті її знаходять мертвою: вона потрапила в стару мисливську пастку. Смерть дівчини згуртовує громаду, чоловіки розчищають ліс від пасток, щоб зробити його безпечним для дітей, жінки влаштовують спільні обіди, кожен намагається виявити симпатію до сусідів. Але коли знаходять мертвою другу дівчину, атмосфера в селищі стає гнітючою. Тоді як смерть Зази могла бути нещасним випадком, смерть Сіссі — безсумнівне вбивство. Загострюється і конфлікт на мовному ґрунті — між франкомовними й англомовними жителями, всі підозрюють усіх. Розв’язка цієї драми стає повною несподіванкою як для поліції, так і для членів громади Пограниччя.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ







Морріс Г.
Татуювальник Аушвіцу [Текст]/ Гізер Морріс. - Київ : КНИГОЛАВ, 2023. - 235 с.

У 1942 році Лалі Соколова привезли в один із найбільших таборів смерті - Аушвіц. Він знав багато мов, тож йому доручили таврувати в'язнів - дряпати цифри на їхніх руках. Сьогодні ці номери - один із головних символів антилюдяних злочинів Голокосту.

У черзі на татуювання стояла молода дівчина Ґіта, налякана й розгублена. Для Лалі це було кохання з першого погляду. Він заповзявся не тільки вижити, але й будь-якою ціною захистити її. Так почалася одна з найбільших життєствердних, відважних, зворушливих історій про Голокост: історія кохання татуювальника Аушвіцу.

Книга знаходиться у філії №5 КЗК КМПБ

















Рід Т. Д. 
Сім чоловіків Евелін Г'юґо[Текст] / Тейлор Дженкінс Рід. - [Київ] : АРТБУКС, [2023]. - 642 с.

Уже літня та замкнута в собі голлівудська ікона кіно Евелін Хьюго нарешті готова розповісти правду про своє гламурне та скандальне життя. Але коли вона обирає на цю роботу невідому журналістку Монік Грант, дивуються всі. Незалежно від того, чому Евелін вибрала її для написання своєї біографії, Монік рішуче використовує цю можливість, аби розпочати свою кар’єру. Вона захоплено слухає, як акторка розповідає свою історію про сімох чоловіків, нещадні амбіції, темні сторони старого Голлівуду та велике заборонене кохання. Монік починає відчувати цілком реальний зв’язок із легендарною зіркою, але коли історія Евелін наближається до свого завершення, стає зрозуміло, що їхнє життя перетинається трагічними та незворотними шляхами.

Книга знаходиться у філії №2 КЗК КМПБ





Сейґер Р.
Востаннє, коли я збрехала[Текст] : [роман] / Райлі Сейґер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 294 с.

«Дві правди і одна брехня» — гра, в яку повсякчас грали Вів’єн, Наталі, Елісон та Емма в елітному літньому таборі «Соловей». Та однієї ночі ігри та дружба уриваються: Емма крізь сон бачить, як коліжанки вислизають із будиночка у темряву ночі. Дівчат так і не знайшли, вони зникли назавжди. Розчинилися в густих хащах лісу, чи потонули у моторошному Північному озері?

Хоч і минуло вже п'ятнадцять років, Емму не відпускає цей загадковий трагічний випадок. Вона малює дивовижні монументальні полотна, на яких темне листя і покручене гілля ховає ледь помітні силуети дівчат у білих сукнях. На запрошення власниці табору Емма повертається у місце свого дитинства уже як викладачка художньої творчості. Жінка над усе прагне довідатися, що сталося з дівчатами того літа. І її сподівання не виявляються марними: Вів’єн залишила їй підказки. Однак що ближче Емма наближається до розгадки таємниці, то глибше усвідомлює, що правда і брехня з минулого — не завжди такі, якими вона сприймала їх в дитинстві.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дорослих КЗК КМПБ









Штанко К.
Дракони, вперед! [Текст]: пригодницько-детективна казкова повість / Катя Штанко. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2023]. - 269 с.

Головний герой книги 'Дракони, вперед!' Звичайний пересічний київський школяр-відмінник. Він не відрізняється жорстким характером і запальною вдачею. Замість гулянь з друзями він воліє навчатись. Найбільше на світі хлопець любить ботаніку, і в його будинку все говорить про це. Ключові події книги починаються під час поїздки хлопчика з батьками в Крим. Там вони відвідують знаменитий Нікітський ботанічний сад. Під час прогулянки хлопчик відстає від своєї сім'ї, і з волі випадку потрапляє у дивовижне місце.

Там він знаходить казкові рослини – драконові дерева, з насіння яких виростають справжні дракони. Зрозуміло, юний ботанік, побачивши небачену досі рослину, вирішує прихопити його насіннячко з собою, щоб посадити у будинку. Яке ж було здивування хлопця, коли замість зелених паростків він виростив справжнісіньку казкову рептилію. Тепер на хлопця покладається дуже відповідальна місія – він повинен очолити зграю драконів! Але чи вийде це в нього?

Книга знаходиться у філії 1 КЗК КМПБ

Також пропонуємо:

1.    Андієвська Е.   Казки про яян. Говорюща риба[Текст] : казки / Емма Андієвська. - Київ : Знання, [2023]. - 142 с.
2.    Барвисті мелодії літа[Текст] : збірка поезій / Спілка літераторів "Славутич". - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 130 с.
3.    Бакман Ф.   Ведмеже місто[Текст] : роман / Фредрік Бакман. - Київ : Книголав, 2023. - 427 c.
4.    Бакман Ф.   Ми проти вас[Текст] : роман / Фредрік Бакман. - Київ : Книголав, 2023. - 485 с.
5.    Бакман Ф.   Переможці[Текст] : роман / Фредрік Бакман. - Київ : КНИГОЛАВ, 2023. - 697 с.
6.    Бахман І.   Тридцятий рік : [збірка оповідань][Текст] / Інґеборґ Бахман. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2023. - 189 с.
7.    Гальворсен А. Ґ.   Спадкоємець. Кн.1 [Текст]/ Анне Ґюнн Гальворсен. - [Харків] : Ранок, [2023]. - 301 с.
8.    Генна К.   Велика глушина[Текст] : роман / Крістін Генна. - Київ : ВИДАВНИЦТВО РМ, 2023. - 622 с.
9.    Ґеррітсен Т.   Хранителі смерті[Текст] : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 331 с.
10.    Ґеррітсен Т.   Хірург[Текст] : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 350 с.
11.    Гунель Л.   І знайдеш ти скарб у собі [Текст]: роман / Лорен Гунель. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 284 с.
12.    Данчук Ю. В.   Українська, що надихає. Говоримо й пишемо правильно[Текст] / Юлія Данчук. - Харків : Видавнича група "Основа", 2023. - 127 с.
13.    Донцов Д. І.   Геополітика : Шевченко і патріоти. Нарід-бастард. Що таке "українізація" України? Рік 1918, Київ[Текст] / Дмитро Донцов. - Харків : Фоліо, 2023. - 602 с.
14.    Донцов Д. І.   Підстави нашої політики та інші праці[Текст] / Дмитро Донцов. - Тернопіль : Крила, 2023. - 283 с.
15.    Жадан С. В.   Тамплієри[Текст] : вірші 2015-2016 / Сергій Жадан. - [Чернівці] : [Видавець Померанцев Святослав], 2023. - 117 с.
16.    Живка З.   Пес Патрон : Маленька історія про велику мрію[Текст] : [для молод. шк. в.] / Зоряна Живка. - Львів : Свічадо, 2023. - 59 с.
17.    Захиснику України[Текст] : збірка поезій / Спілка літераторів "Славутич". - Кременчук : [Б. в.], 2023. - 30 с.
18.    Кеплер Л.   Мисливець на кролів[Текст] / Ларс Кеплер. - [Київ] : КМ-БУКС, [2023]. - 531 с.
19.    Кінг С.   Біллі Саммерс[Текст] : роман / Стівен Кінг. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 585 с.
20.    Лікаренко Н.   Бавовнятко[Текст] : казка з розмальовками / Лікаренко Наталія. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 24 с.
21.    Лоґуш М. О.   14-та гренадерська дивізія Ваффен-СС "Галичина". 1943-1945[Текст] / Михайло Лоґуш. - [Львів] : Астролябія, [2023]. - 877 с.
22.    Мовчун Л.   Космічні пухнастики вчать українську[Текст] : [повість] / Леся Мовчун. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 113 с.
23.    Нестайко В. З.   Найновіші пригоди їжачка Колька Колючки та зайчика Косі Вуханя[Текст] : з іл. для дітей / Всеволод Нестайко. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2023]. - 158 с.
24.    Олефір Юлія.   Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників[Текст] / Юлія Олефір. - [Чернівці] : [Книги - ХХІ], [2023]. - 97 с.
25.    Парамонов А. Ф.   Григорій Квітка-Основ'яненко : від Основи до Харкова[Текст] / Андрій Парамонов. - [Харків] : Видавець Андрій Парамонов, 2023. - 126 с.
26.    Протеро С.   Вісім релігій, що панують у світі : чому їхні відмінності мають значення[Текст] / Стівен Протеро. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 464 c
27.    Ран Ю.   Пес Патрон і Шкарпетковий Монстр [Текст]: [для дошк. і молод. шк. в.] / Юліта Ран. - [Харків] : Ранок, [2023]. - 32 с.
28.    Феррацці  К.   Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств[Текст] / Кейт Феррацці за участі Тала Реза. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 351 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X