Слідкуйте за нами

03-10-2023
      Сучасна українська література представлена книгами Юрія Винничука, Андрія Кокотюхи, Володимира Лиса, Дмитра Кешелі, Івана Байдака, Анастасії Левкової, Вікторії Амеліної.
     Від біблійних часів, початку і в перший рік нової ери, через події Другої світової війни й до кінця ХХ століття – такий діапазон роману-триптиху «Вифлеєм» Володимира Лиса. Східних мудреців до цього міста вела Велика зірка. А що допомагає пройти через випробування жорстокої війни й життєвих негараздів мешканцям поліського єврейського містечка Любиня, українського села Лісівці, польської колонії Краковець неподалік від нього, села Сокорівці на східній Великій Волині? Сюжет роману зав’язано у міцний вузол, де є великий вогонь і велика любов серед подій давніх століть і новітнього часу. 

     Для любителів зарубіжної літератури – бестселери Фредеріка Бакмана «Переможці», «Тривожні люди»; Коллін Гувер «Спогади про нього»; Крістін Генна «Чотири вітри», «Велика Глушина»; Рід Т. Дж. «Сім чоловіків Евелін Гюго».

    «Востаннє, коли я збрехала» - детективний трилер Райлі Сейгера. «Дві правди і одна брехня» - гра, в яку повсякчас грали Вів’єн, Наталі, Елісон та Емма у елітному літньому таборі «Соловей». Та однієї ночі ігри та дружба уриваються: Емма крізь сон бачить, як коліжанки вислизають із будиночка у темряву ночі. Дівчат так і не знайшли. Через п’ятнадцять років на запрошення власниці табору Емма повертається у місце свого дитинства. Жінка над усе прагне довідатися, що сталося з дівчатами того літа. І її сподівання не виявляються марними…
     Нові надходження для дітей порадують їх розмаїттям цікавих та неймовірно яскравих книг: Сашко Дерманський «Казки Дракона Омелька» з ілюстраціями Вікторії Пальчун; «Різдво приходить у країну Мумі-Тролів»; Зоряна Живка «Пес Патрон: Маленька історія про велику мрію»; Андрій Кокотюха «Таємниця зниклих зайців».
     Готові до дивовижних пригод? «Легенда про козаків» - книга захопливих оповідок, створених відомою українською письменницею Еліною Заржицькою. Хоробрі січовики, брава козачка Стеша та їхні побратими сміливо йдуть назустріч небезпеці. Перед ними стають нелегкі завдання: захопити неприступну фортецю, подолати ворогів і, навіть, вибратися з потойбічного острова! Чи зуміють наші герої пройти випробування?
    «Різдвозавр» Тома Флетчера  - найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання…
    Автор книги «Космічні пухнастики вчать українську»  Леся Мовчун розповідає про мову так захопливо, що діти неодмінно захочуть дочитати книжку  до кінця. Завдяки цій книжечці, написаній у формі коротких пригодницьких історій про кумедних друзів-інопланетян батьки зуміють  розтлумачити дітям складні мовні поняття, а вчителі зможуть образно й цікаво пояснити учням програмні теми. 

        Зацікавили? Тож приходьте! Ці та інші найновіші, найцікавіші, найяскравіші книги найближчим часом будуть чекати Вас на поличках наших бібліотек.  

        Щоб дізнатись про наявність книги в бібліотеці - скористайтесь пошуком за  електронним каталогом КЗК КМПБ або зверніться за допомогою до бібліографа!



Коментарі: Залишити коментар
 
X