Слідкуйте за нами

02-10-2023
Бойн Д. Хлопчик у смугастій піжамі [Текст]: роман / Джон Бойн. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 185 с.
Дев’ятирічний Бруно разом із сім’єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт.
До чого може призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку? Про це і навіть більше розповідає дивовижна книжка «Хлопчик у смугастій піжамі».











Бакман Ф. Чоловік на ім'я Уве [Текст]: роман / Фредрік Бакман. - Київ : Книголав, 2023. - 352 с.
Роман «Чоловік на ім’я Уве» — смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. Твір про щоденну мужність жити і бути собою.
Уве — добрий буркотун, якого неодноразово випробовувала доля. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. Та чи хоче цього Уве? Яким би сумним не був його вибір, на чоловіка чекає ще багато любові, дружби і пригод.
У Швеції книжку було екранізовано, фільм за романом Бакмана входить до списку найпопулярніших стрічок країни всіх часів. Роман став бестселером за версією New York Times, отримавши схвальні відгуки як літературних оглядачів, так і читачів.









Матолінець Н. Я. Керамічні серця [Текст] / Наталія Матолінець. - Харків : Vivat, 2023. - 586 с.
Їхня зустріч випадкова. Канре — служка без надзвичайних вмінь, Жаррак — спадкоємець одного з наймогутніших родів чаротворців. Країною шириться смертельна хвороба, із південного кордону погрожують війною, на півночі снують змови — і саме на тлі цього їхні долі переплетуться.
Цей роман — сповнена магії історія, яка розгортається на тлі епохи раннього модерну. Але на перше місце тут стає людяність, яка дається героям важкою ціною. Чи повстануть вони проти жорстокої соціальної нерівності, адже у Франі пригноблюють усіх, хто не володіє чарами? Ризикнуть вступити у битву з часом чи вимушені будуть йому підкоритися?











Мойєс Д. До зустрічі з тобою [Текст]: роман / Джоджо Мойєс. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 282 с.
Зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам. Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя… Вілл розумів, що після жахливої аварії він не зможе жити на повну силу і хотів припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що за кілька хвилин у його життя увірвуться радість і кохання, ім’я яким – Лу…
















Омер М. Густіше за кров [Текст] / Майк Омер. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 431 с.
У власній квартирі знайдено мертвою молоду жінку, доньку пастора, яку перед смертю знекровили. Убивця, який живиться кров'ю своєї жертви? Це не перший збочинець у практиці психолога-криміналіста ФБР Зої Бентлі й спеціального агента Татума Ґрея. Але навіть таким досвідченим фахівцям важко уявити потвору у людській подобі, яка здатна скоїти такий жахливий злочин.
Висновки судового експерта свідчать про те, що злочинців двоє. Одним із них є Род Ґловер – серійний убивця, який переслідує Зої з дитинства. Цього разу він знайшов такого самого схибленого партнера, і їхні спільні вбивства стають дедалі моторошнішими. Зої намагається зупинити низку кривавих злочинів, але відчуває, що за задумом Ґловера, кульмінацією має стати її смерть.












Осман Р. Людина, яка померла двічі [Текст]: роман / Річард Осман. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 429 с.

Успішно розкривши попередню справу, невгамовний «Клуб убивств по четвергах» не планує спочивати на лаврах. Та їм би й не вдалося, адже Елізабет отримує листа — не дуже бажаний привіт із минулого. Ексцентричні пенсіонери незчулися, як їх втягнули в нову таємницю. Тут і пограбований злочинець, вельми закоханий у свій садочок, і британська контррозвідка, і класично суворий колумбійський картель... а ще браслети дружби, маргаритки й вівсяні батончики. Та головне — зниклі діаманти вартістю двадцять мільйонів фунтів. Як тут встояти і не поринути в розслідування з головою?
Але цього разу ігри можуть швидко скінчитися, адже таємницю супроводжують цинічні вбивства. Елізабет, Джойс, Ібрагім і Рон, із допомогою своїх друзів у поліції, мусять в усьому розібратися — аби тільки не було запізно.













Сухорукова Н. #Маріуполь. #Надія [Текст] / Надія Сухорукова. - Київ : Лабораторія, 2023. - 221 с.
Здавалося, що це неможливо. Проте місяцями весь світ у прямому ефірі спостерігав, як російська армія знищує Маріуполь. Холод, голод, страх, зруйновані будинки і близькість смерті — усе це стало реальністю мешканців міста після початку блокади. Серед тих, кому довелося пережити цей жах, була і авторка цієї книжки Надія Сухорукова.
Не впасти у відчай Надії вдалося лише завдяки власному щоденнику. День за днем вона фіксувала події у місті, яке повільно перетворювалося на попіл та руїни. Відверто і до болю емоційно, вона показує Маріуполь очима його мешканки. Але насамперед — демонструє силу надії, яку неможливо знищити навіть найпотужнішими бомбами.
Ілюстрації у книжці створені іншим мешканцем Маріуполя — художником-графіком Даніілом Немировським. Це його власна візуальна рефлексія пережитого в Маріуполі.











Торн С. Мій коханий ворог [Текст]: роман / Саллі Торн. - Харків : Vivat, 2023. - 398 с.
Люсі Гаттон ділить тісний робочий простір з Джошуа Темплменом, бридким типом, якого вона щиро ненавидить. Можливо, тому що він копіює кожен її рух, сидячи за столом навпроти, а може, тому що він посіпака, який обожнює правила й алгоритми.
Джошуа теж не в захваті від чарівної Люсі, яка має хронічну потребу в обожнюванні, тому вони ніяк не можуть спрацюватися. Та одного дня їхній офісний конфлікт виходить на новий рівень — тепер вони удвох претендують на посаду виконавчого директора. Якщо Люсі виграє, то стане Джошевою начальницею, а якщо програє, то звільниться. Тож вона стрімголов кидається у бій… Але враз усе летить шкереберть. Спочатку цей мерзотник проникає в її сни, а потім у порожньому ліфті Джошуа Темплмен її цілує…
Невже за взаємною ненавистю ховалася закоханість? І чи вдасться Люсі після всього обійняти посаду мрії?










 1.    Волок Л. Б. Не сумуй:) [Текст]: романтична комедія / Людмила Волок. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 238 с.
 2.    Жадан С. В. Інтернат [Текст]: роман / Сергій Жадан. - Чернівці : Видавець Померанцев Святослав, 2023. - 335 с.
 3.    Кідрук М. І. Де немає Бога [Текст]: роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 476 с.
 4.    Кокотюха А. А. Зцілення невинністю. Київська сищиця. Книга третя [Текст]: роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 348 с.
 5.    Кокотюха А. А. Чорна мітка [Текст]: роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 300 с.
 6.    Кузнєцова Є. Мова-меч. Як говорила радянська імперія [Текст] / Євгенія Кузнєцова. - Глибока : Твоя підпільна гуманітарка, 2023. - 369 с.
 7.    Мойєс Д. Червоні лубутени [Текст]: романи / Джоджо Мойєс. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 446 с.
 8.    Олекса М.  Перші [Текст]: роман / Марія Олекса. - Київ : Віхола, 2023. - 293 с.
 9.    Пірс С. Ретрит [Текст]: роман / Сара Пірс. - Київ : АРТБУКС, 2023. - 447 с.
10.    Райдер К. Поцілунок у Нью-Йорку [Текст]: повість / Кетрін Райдер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 221 с.
11.    Ролдугін Є. О. Час відважних [Текст] / Євгеній Ролдугін. - Київ : Пропала грамота, 2023. - 96 с.
12.    Сеттерфілд Д. Там, у темній річці [Текст]: роман / Діана Сеттерфілд. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 428 с.
13.    Шевченко-Василенко В. Є. Пливе човен горя повен : історико-пригодницький роман [Текст] / Володимир Шевченко-Василенко. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 387 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X