Слідкуйте за нами

01-08-2023
 Атлантова, С.  
 Оповідки Загогульских : для мол. та сер. шк. віку / Соня Атлантова. - Харків : Ранок, 2023. - 99 с.

   Якщо хочеться додати в життя веселощів і фантазії, переверніться догори дриґом. І кумедні історії, химерні розповіді та карколомно казкові перетворення одразу поринуть у голову. Цей незвичний метод придумала Руся Загогульська, коли розповіла свою першу догоридриґову історію. Потім на експеримент погодився її брат Євгенко. Невдовзі всі Загогульські долучилися до вечірніх посиденьок та придумування небуденних оповідок. І ось вони вже в книжці Соні Атлантової. Читайте, перевертайтеся й творіть власні догоридриґові історії.






 Гувер, К.  
 Без Меріт / Коллін Гувер. - Харків : Vivat, 2023. - 187 c.

У цьому зворушливому романі авторка наголошує на важливості чесності в сім’ї, умінні прощати, довіряти та бути уважними одне до одного.

Це історія доволі незвичайної родини Восс, кожен із членів якої приховує силу-силенну таємниць. Зокрема, сімнадцятирічна Меріт вважає, що родичі її ігнорують. Дівчина починає вірити, що не заслуговує на любов і нікому не потрібна, тому ніхто не перейматиметься, якщо одного дня вони залишаться без неї — «без Меріт». Та, перш ніж укоротити собі віку, Меріт вирішує розкрити всі таємниці й змусити членів сім’ї нарешті визнати правду одне про одного.

Усі Восси повинні припинити брехати, визнати свої проблеми, налагодити теплі стосунки, а Меріт має відкритися дружбі, приязні й справжньому коханню.







Гуменюк, Н. П.  
 І дощ не змиє всі сліди : роман / Надія Гуменюк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 237 с.

Це перша частина дилогії - друга книга «Тінь командора» наразі в роботі, до кінця року має бути опублікована.

В Олянівці Лізу Яремко знали як фельдшерку і дбайливу матір маленької дівчинки. Доля жорстоко обійшлася із жінкою. Лізина донька вмирає. А незабаром на цвинтарі, біля могили дівчинки, знаходять тіло самої Лізи.   Поліція переконана: це самогубство. Але амбітна журналістка Рута Ружин вважає інакше.

Розслідувати цю загадкову історію її запрошує молодий і харизматичний чоловік Святослав. Він упевнений: хтось гальмує справу й заплутує сліди. Кому ж заважала проста сільська фельдшерка, вихована в дитбудинку? Згодом стає відомо, що Ліза не була сиротою. Її справжнє ім’я - Ізабель, а батько жінки - кубинець. Рута починає розмотувати клубок сімейних таємниць та небезпечних пристрастей. Усе це наче сюжети із захопливого кіно. І Рута ще не знає, яка роль у цій картині відведена їй та Святославові, що старанно приховує власну таємницю…


   


Каррізі, Д.   
Володар тіні / Донато Каррізі. - Харків : Vivat, 2023. - 286 c.

Року Божого 1521 папа Лев Х видав буллу, в якій було сказано, що Рим ніколи не повинен залишатися в темряві. П’ять століть по тому негода призвела до збоїв у роботі однієї з електростанцій. Щоб усунути пошкодження, постачання електроенергії довелося відключити на добу. І Рим поглинула темрява, пробудивши зло. На світанку з транзисторних приймачів місцеві мешканці почули послання: «Ми захопили Рим, Рим — наш. Захисники закону й сили правопорядку вже перейшли на наш бік». Тим часом серед хаосу й паніки тінь безжального серійного вбивці безшумно пересувається містом, залишаючи для Маркуса і Сандри підказки. Та чи вдасться фахівцеві з аномалій та колишній фотослідчій визначити особу монстра?

















Кеплер, Л.  
Пісочний чоловік / Ларс Кеплер. - Київ : КМ-БУКС, 2023. - 391 с.

Цикл гостросюжетних трилерів про детектива Йону Лінну та його колег - оперативницю Саґу Бауер та лікаря Еріка Марію Барка - одразу став міжнародною сенсацією, яку вже видали сумарним накладом у 12 мільйонів примірників більш ніж 40 мовами світу!

Пізньої ночі за межами Стокгольма тиняється юнак. Звати його Мікаель Колер-Фрост, і він тринадцять років тому зник безвісти разом зі своєю сестрою. Їх довго вважали жертвами найвідомішого серійного вбивці Швеції Юрека Вальтера, який зараз відбуває довічне покарання в психіатричній лікарні максимальної безпеки. Тепер Мікаель розповідає, що його сестра ще жива і в полоні у когось, кого він називає не інакше, як Пісочний чоловік.

Багато років тому комісар Йона Лінна пішов на страшну жертву, аби заарештувати Юрека. Він чудово знає, на які психологічні та фізичні тортури здатний цей убивця - і тепер виявляється, у нього є співучасник. Єдиний шанс врятувати сестру Мікаеля - це видобути інформацію з Юрека, і єдина здатна на це людина - агентка Служби національної безпеки Саґа Бауер. Їй доведеться під прикриттям потрапити до Юрека і спробувати переграти безжального вбивцю-маніяка у його власну гру.



Купер, Б.  
Захопливий світ технологій : енциклопедія / Боб Купер. - Харків : Ранок, 2023. - 27 с.

Ілюстрована енциклопедія про технології якнайліпше підходить для дошкільнят і молодших школярів. Вона ознайомить малечу з винаходами та інноваціями у світі технологій, які існують у нашому повсякденному житті: гаджети, комп’ютери та різні аксесуари до них. Діти також дізнаються про роботів і коботів та, цілком можливо, надихнуться винайти щось своє. Читайте книжки серії «Маленький Леонардо» й пробудіть у дитині цікавість до науки й дослідів!







Лікаренко, Н.  
Бавовнятко : казка з розмальовками / Наталія Лікаренко. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 24 c.

Казка «Бавовнятко» створена з метою пояснення дітям подій, спричинених військовою агресією проти України.

Цікавий динамічний сюжет, насичений пригодами, патріотизм, оптимізм та впевненість у перемозі – це те, що наразі потрібно маленьким читачам.










Самборська, С.  
На іншому боці / Софія Самборська. - Київ : ФранкоПак, 2023. - 290 с.

     Однієї ночі життя директорки дитячого притулку назавжди змінюють дивні знаки на долонях. Несподівано вона потрапляє до Будинку, з якого немає виходу. Його населяють люди-химери: Дівчина-Погода, Чоловік Без Обличчя, Мармурова Діва. Вони вважають, що Будинок рятує їх від сірої буденності життя, захищає, укриваючи собою. Однак поступово Він починає поглинати своїх незвичайних мешканців, перетворюючи їх на вигадливі останці. Чи існує вихід з дивного Будинку? Це прихисток чи пастка? Порятунок чи заслання? Дар чи кара? Як зміниться життя кожної жертви чудернацького дому? Читаючи похмуру химерну повість, ви зануритеся в атмосферу сюрреалістичного світу, сповненого абсурдних снів та не менш незвичайної реальності.







Флеґґ, Ф.  
Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка" : роман / Фенні Флеґґ. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 314 с.

Евелін переживає глибоку особисту кризу. Вона знайомиться зі старенькою Нінні, яка, попри важку долю, не втрачає жаги до життя.

Нінні розповідає Евелін історії їхнього містечка: про дівчину, яка після загибелі брата знаходить сили жити далі; про розбите серце красуні Рут; про мандрівного робітника, який закохався в Рут; про безробітних, яких у кафе «Зупинка» годували безкоштовно... Ці історії мають таку силу, що змінюють на краще життя тих, хто їх читає.











Флеґґ, Ф.   
Чудовий хлопець із кафе "Зупинка" : роман / Фенні Флеґґ. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 233 с.

Довгоочікуване продовження роману «Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка»

Містечко Вісл-Стоп занепало, проте пам'ять про нього — а передусім про кафе «Зупинка», що наче стало душею громади, — й надалі живе у серцях його колишніх жителів: Бада Тредґуда, Іджі Тредґуд, Дот Вімз та інших. Вона єднає їх на відстані, спонукає залишатися на зв’язку крізь роки та допомагати одне одному в біді. А потім продовжує існувати в їхніх нащадках, перетворюючись на мрію — відродити Вісл-Стоп. І можливо, одного дня їхня мрія стане реальністю…










11.    Bačiulienė, R.   Lietuvių-ukrainiečių patarlės. Kol gyveni, tol ir mokaisi.  / Rasa Bačiulienė. - Vilnius : Pamėginčius, 2023. - 128 c.
12.    Luminous.  : збірник художніх творів учасників проєкту (поезія, проза). - Харків : Мачулін, 2023. - 155 с.
13.    Артеменко, М.   Вусата історія : для дошк. та мол. шк. віку / Марія Артеменко. - Харків : Ранок, 2023. - 65 с.
14.    Бах, Р.   Джонатан Лівінгстон, мартин / Ричард Бах. - Київ : КМ-БУКС, 2023. - 125 с.
15.    Гуд, Т.   Незламне серце : для серед. та ст. шк. віку / Таня Гуд. - Харків : Ранок, 2023. - 125 с.
16.    Добрянський, В. В.   Убий мене, коли я упаду. Нотатки про палаючу Європу : роман / Василь Добрянський. - Харків : Фоліо, 2023. - 380 с.
17.    Кайперс, А.   Маленькі астронавти. 3, 2, 1, руш! : для мол. шк. віку / Андре Кайперс. - Харків : Ранок, 2023. - 61 с.
18.    Каррізі, Д.   Ловець невинних душ : роман / Донато Каррізі. - Харків : Vivat, 2023. - 431 c.
19.    Кокотюха, А. А.   Захмарний детектив. Горобці проти Опудала : для мол. шк. віку / Андрій Кокотюха. - Харків : Ранок, 2023. - 48 с.
20.    Кокотюха, А. А.   Лісовий детектив. Таємниця зниклих зайців : для мол. шк. віку / Андрій Кокотюха. - Харків : Ранок, 2023. - 48 с.
21.    Колєсніченко-Братунь, Н.   Пригоди Юрчика в Країні Мікробів : для мол. шк. віку / Наталія Колєсніченко-Братунь. - Харків : Ранок, 2023. - 40 с.
22.    Кузнєцова, Є.   Одинадцять помідорів і один маленький : повість / Євгенія Кузнєцова. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 83 с.
23.    Кузнєцова, Є.   Спитайте Мієчку : роман / Євгенія Кузнєцова. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 267 с.
24.    Малий українсько-литовський словник / Інститут литовської мови, КНУ ім. Т. Г. Шевченка, Луцький іститут розвитку людини Університету "Україна". - Вільнюс, Київ, Луцьк : Б.в., 2023. - 575 c
25.    Марчіано, Д.   Когтій. Вигнанець із планети Лоуток. Ч.1 : для мол. та серед. шк. віку / Джонні Марчіано. - Харків : Ранок, 2023. - 224 с.
26.    Рубан, С.   Відьма : новели / Сергій Рубан. - Київ : Ліра-К, 2023. - 126 с.
27.    Саліпа, О. І.   Без права повернення. Дикі паростки. Кн. 2 : роман / Ольга Саліпа. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 365 с.
28.    Спайрс, Е.   Бінкі. Космокіт : для мол. шк. віку / Ешлі Спайрс. - Харків : Ранок, 2023. - 64 с.
29.    Степаненко, М. І.   Просвітницька та мистецька діяльність. Україна-Європа-Азія 2000-2023 : художній альбом / Микола Степаненко. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 142 c.
30.    Тихозорова, К.   Дім : для дошк. віку / Катерина Тихозорова. - Харків : Ранок, 2023. - 36 с.
31.    Україна колядує : збірка колядок. - Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2023. - 77 с.
32.    Українські народні казки. - Харків : Ранок, 2023. - 293 с.
33.    Чужа, Ф. О.   Із племені небайдужих / Федір Чужа. - Кременчук : NOVABOOK, 2023. - 298 


Коментарі: Залишити коментар
 
X