Слідкуйте за нами

03-07-2023

Кеплер Л.  Гіпнотизер / Ларс Кеплер. - [Київ] : КМ-БУКС, [2023]. - 606 с.

Жахливе потрійне вбивство сталося у передмісті Стокгольма, і комісар поліції Йона Лінна береться за розслідування. Тільки один свідок жахливої різанини залишається в живих — п’ятнадцятирічний хлопець, чию родину вбили на його очах; але він також отримав більше ста ножових поранень і впав у шоковий стан. У відчайдушних пошуках зачіпок, комісар Лінна бачить тільки один варіант: гіпноз. Він закликає доктора Еріка Марію Барка загіпнотизувати хлопця, сподіваючись побачити вбивцю крізь очі жертви.











Кір'ян О. А.   Цвіте терен : роман /Оксана Кір’ян. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 222 с.

Люба незчулася, як стала самотньою літньою жінкою у розкішній квартирі. Колись — показна донька генерала, розумна та цілеспрямована, вона бачила весь світ біля своїх ніг. А тепер — пустка. Одного дня, прибираючи у старій батьківській квартирі, Люба знаходить лист-покаяння, який написала її мати Галина до своєї молодшої сестри Василини. Ця сповідь перевертає все життя жінки, як багато років тому перевернулася доля тітки Василини. Виявляється, Любина мати вкрала життя сестри заради власного щастя...










Ґранже Ж.-К.   Обраниці / Жан-Крістоф Ґранже. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 638 c.

Обраниці — це красиві, безтурботні дами Рейху, дружини впливових високопосадовців і бізнесменів, наближених до фюрера. Щодня вони зустрічаються у берлінському готелі «Адлон», щоб попліткувати і випити шампанського, в той час, як лічені дні відділяють Європу від початку Другої світової війни.

Одного дня на березі Шпрее знайдено понівечене жіноче тіло — вбито одну з так званих адлонських фрау. Проте це не перша жертва таємничого вбивці, який підстерігає красунь на берегах Шпрее або біля озер, завдаючи жахливих каліцтв...

Тим часом у спекотному Берліні, троє непересічних особистостей беруться до розслідування. Саймон Краус, талановитий психоаналітик, досвідчений жиголо, завжди готовий шантажувати своїх пацієнток. Франц Бевен, одноокий велетень-гестапівець, жорстокий і безжальний, який звинувачує весь світ у своїх невдачах. Мінна фон Гассель, багата спадкоємиця і віддана своїй справі психіатриня, прагне врятувати забутий Рейх. Ці непрофесійні слідчі йдуть по слідах монстра, аби викрити приголомшливу таємницю.

Зло не завжди ховається там, де ви його очікуєте знайти.




Павлюк І. С.   Я бачу, вас цікавить пітьма : [роман] / Ілларіон Павлюк. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 660 с.

Це — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність із собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій. 

Київського кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно.








Тартт Д.   Таємна історія : роман / Донна Тартт. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 556 с.

Молодий каліфорнієць Річард Пейпен вступає до приватного коледжу в Новій Англії. Соромлячись свого походження, він із захватом спостерігає за п’ятіркою обраних - студентів, що навчаються на курсі давньогрецької мови у харизматичного професора Джуліана. Близнюки Чарльз і Камілла, інтелігентний Генрі, витончений Френсіс та веселий Банні - всі вони ніби оповиті аурою недосяжності. Та ось завдяки щасливому випадку Річард стає студентом Джуліана і входить до цієї закритої спільноти. Молоді люди майже весь час разом, і ніщо не віщує біди. Проте любов до античної культури врешті-решт призводить до зовсім не давньогрецької трагедії, і на землю біля коледжу проливається кров…








Калина О.   Довга зима : роман / Оксана Калина. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 334 с.

Три жінки, на перший погляд, не мають нічого спільного. Лола — непоказна медсестра, давно розлучена мати трьох дітей, яка ще в юності заборонила собі почуття. Інна — залізна бізнес-леді, що ніколи не прощає образ і завжди домагається свого. Світлана — м’яка й жіночна красуня, яка звикла в усьому покладатися на чоловіка.

Але кожна з цих несхожих жінок колись любила Сашка. Його смерть несподівано зблизила їх. Світлана вважає, що їхня зустріч не випадкова. Мабуть, Сашко звів трьох дорогих йому людей разом перед якимись доленосними подіями. Подругам це припущення здається кумедним. Але настає 24 лютого, і кожна має наважитись на рішучі зміни в житті...








Кауфманн Д.   Кравчиня з Парижа / Джорджія Кауфманн. - Київ : Книголав, 2022. - 429 с.

Головна героїня роману Роза Кусстатчер створила велику модну імперію, у неї дар підбирати ідеальне вбрання для будь-якої події. Одного дня вона готувалася до найважливішої зустрічі у своєму житті, але раптом її звична впевненість зникла, Роза так розгубилася, що вперше не знала, що вдягнути. Перебуваючи у своєму розкішному нью-йоркському помешканні, вона нарешті наважується відкрити історію свого життя, яке не завжди було таке яскраве, в багатстві  і комфорті.

 Роза розповідає про своє дитинство у гірському італійському селі. Що з нею сталося, коли туди прийшли нацисти. Про втечу серед ночі, про надію і розбите серце у Швейцарії, про гламур і любов у Парижі. Про амбіції і провал у Ріо-де-Жанейро, про успіх і пошук себе в Нью-Йорку. Вона вперше дивиться на своє життя, яке минає у постійній втечі від травм  дитинства, вперше розповідає про насильство, якого вона зазнала під час війни. Але тепер вона більше не буде втікати.







Коментарі: Залишити коментар
 
X