Слідкуйте за нами

01-06-2023
Ваксман Еббі
  Книжкове життя Ніни Гілл[Текст] / Еббі Ваксман. - Харків : Vivat, 2021. - 347 c.

    Молода дівчина Ніна Гілл — запекла інтровертка, щаслива у своєму затишному світі. Книгарня, де працює Ніна, — то її святиня, якби тільки не окремі набридливі клієнти. Для спілкування цілком достатньо мами та ще кількох друзів. Аж тут раптом у її життя вривається купа людей: річ у тім, що батько, якого дівчина ніколи не знала, помирає, покинувши на Ніну чимало рідних, які прагнуть з нею познайомитися!

    Справжній нічний жах для інтроверта — зустрічі, розмови, нові компанії… До того ж і її запеклий ворог Том виявляється милим чоловіком, який хоче з нею ближче познайомитися. Можливо, саме час зважитися і вийти із зони комфорту? Особливо якщо Ніна захоче дізнатися більше про батька, на якого вона, здається, дуже схожа за вдачею.










Власенко І. В.   
  Симон[Текст] / Ірина Власенко. - Харків : Фоліо, 2023. - 158 с.

Симон — так називали його друзі в дитинстві. Згодом такий псевдо стоятиме під критичними статтями й фейлетонами журналіста Василя Симоненка. Проте гарячі та відверті вірші, яких так боялися «байстрюки катів осатанілих», підписуватиме переважно своїм ім’ям. Симоненко не боявся говорити правду, ніколи не був зручним і кишеньковим. Став насправді народним Поетом. Міг би стати вторим Шевченком, якби Смерть не ходила за ним назирці. Великою темною рибиною крутилася навколо, коли юнаком заплутався у лататті. Стояла в узголів’ї, коли його ледь живого після падіння з вітряка товариші принесли додому. І вже не відступила, коли внаслідок жорстокого побиття у відділку міліції, в нього загострилася давня хвороба. Радянська влада хотіла поховати і його поезію, накладаючи заборону на вірші. Однак слово правди знищити неможливо. 









Калина О.  

   Довга дорога додому[Текст] : роман / Оксана Калина. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 206 с.

      Україна, 90-ті роки. "Казарма" - слово із залізним присмаком. Так називався будинок, де жила головна героїня Мар’яна. Замість сімейного затишку тут панував деспотизм і страх. Батько Мар’яни був дуже жорстокою людиною і тримав у страху всю родину.

      З дитинства дівчина бажала батькові лише смерті. І коли він помер, донька видихнула з полегшенням. Гадала, що нарешті вільна. Але Мар’яна стає іграшкою в руках ще одного тирана. Брат Сергій прагне підкорити її та продати багатієві. Коли Мар’яна стає власністю Андрія, їй здається, що це кінець. Однак попереду довгий шлях. Від страху й безпорадності - до моторошної, ледь не потойбічної, помсти. Мар’яна не вірила в те, що настане справедливість. Тому вона сама віддасть належне тим, хто заслуговує на покарання…










Коломійчук Б. В.  
   Експрес до Галіції [Текст] : [роман] / Богдан Коломійчук. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. - 347 с.

     «Експрес до Ґаліції» — детективний роман Богдана Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування.

      Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з’ясувати, як пов’язані ці події і чому сліди, здавалося б, непов’язаних справ ведуть до Львова. 









Коціра Х. С.  
   Яблука Єви [Текст]: роман / Христина Коціра. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 223 с.

      Роман увійшов до Довгого списку в номінації Книга року ВВС-2022.

     Єва жила й дякувала Богу: чоловік роботящий, дітки здорові, велика війна пройшла повз. Але не знала, що земля їхня тепер не належить їм. Як безправну худобу завантажили їх у вагон й повезли невідомо куди. За лінією Керзона вона залишила рідну хату й попіл батьків і сестри, село яких спалили поляки. У поїзді Єва рятує від смерті немовля й на знак подяки від родини лемків отримує подарунок — дерев’яне яблучко...

      Іра, онука Єви, живе без мети, без мрії. Аж поки за завданням редакції не опиняється на Сході України. У Пісках, у жінки, що ховається з сином від обстрілів, вона бачить дерев’яне яблучко... 

      Червоним і чорним вишила доля життєві шляхи трьох жінок. «Чи не дарма все було?» — наче спитає одна. І цвітом яблуні доля дасть їй відповідь.






О'Лірі Б.  
   Квартира на двох [Текст] / Бет О'Лірі. - Харків : Vivat, 2022. - 334 с.

      Вони спали в одному ліжку, але ніколи не зустрічалися. Редакторка Тіффі та медбрат Леон — співмешканці, яким заборонено бачитися. Таке правило житла з підселенням. Винаймати одну квартиру й перебувати там у різний час, не перетинаючись. Записки — єдиний спосіб спілкування. Так хлопець і дівчина говорять про все. Тіффі дізнається, що Леон намагається витягти брата з в’язниці. Сама Тіффі рятується від переслідувань схибленого колишнього. Їхні життя невідворотно перетинаються. Але закохатися у свого сусіда, та ще й заочно — означає порушити правило. Та, можливо, це єдиний шанс нарешті зустрітися.











Талан С. О.  
   Осіння весна [Текст]: роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 299 с.

      Марія — шкільна вчителька. Мама двох маленьких діток і дружина Романа, з яким живе за звичкою, та аж ніяк не через кохання. Її молодість минає у сірості, й так само, мабуть, мине все життя. Без пристрасті й почуттів.

      Проте одного дощового дня її втомлений погляд помічає Олександра. Випадкова зустріч у кафе стає для неї подихом весни у тоскних осінніх буднях. Між Марією й Олександром починається роман.

      Їхні побачення мають залишатись таємними. Та чоловік Марійки щось підозрює. Він починає стежити за дружиною… і потрапляє під колеса машини Олександра. Дивом Роман виживає, але стає інвалідом.

      Жінка дає фальшиві свідчення, виправдовуючи коханого. Проте той зникає з її життя. Усе, що залишається Марії, — гарувати на кількох роботах, щоб забезпечити прикутого до візка чоловіка, який її ненавидить. Чому ж її весна скінчилася так швидко? Невже вона ніколи більше не побачить Олександра? Та доля вирішує, що кохання має право на другий шанс. Але якою ціною?




Фіалко Н. І.   
   Сила жіночої любові. Кн. 2[Текст] : роман / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, [2023]. - 335 с.

      У другій книзі роману «Повертайтесь журавлі додому», що має назву «Сила жіночої любові», авторка майстерно відтворює атмосферу 2000-2014 років. Описане становлення сім’ї Приходьків, яка вирішила будувати бізнес в Україні. Відбувається поступове пробудження національної приналежності, усвідомлення, що не хлібом єдиним живе людина. Розкриті складні перипетії сімейних стосунків і самих Приходьків, і їхніх дітей. Цей гостро-соціальний правдивий роман зацікавить багатьох прихильників творчості письменниці.












Харатішвілі Н.  
   Восьме життя (для Брільки) [Текст]: [роман] / Ніно Харатішвілі. - Київ : [Комора], 2022. - 1051 c.

      Грузія, 1900: Все починається, наче в казці. Кондитер зі своєї мандрівки до Відня привозить рецепт найсмачнішого гарячого шоколаду у світі. Шоколад густий і чорний, як ніч перед бурею, але гірким післясмаком часто стають фатальні події. Стривожений шоколатьє незабаром переконується, що його смачний напій несе це прокляття. Тим не менш він передає таємний рецепт доньці Стасі, яка час від часу готуватиме його впродовж свого майже столітнього життя.

      Німеччина, 2006 рік: Праонука Стасі Ніца розірвала зв’язок із родиною й переїхала до Берліна. У Грузії вирує громадянська війна, і Ніцина небога Брілька після подорожі на Захід відмовляється повертатися в Тбілісі, тож Ніца розповідає їй історію про те, як гарячий шоколад, приготований за старим сімейним рецептом, приносить розраду і нещастя вже шести поколінням 







1.    Ахундова Е.   Гейдар Алієв : ообистість і епоха : у 3-х т. [Текст]/ Ельміра Ахундова. - Київ : Видавничий дім Дмитра Бураго, 2021-2022. - 523 с.

2.    Байракдар. Карабаська трагедія[Текст]. - Київ : Видавничий дім Дмитра Бураго, 2020. - 319 грн.

3.    Бандера С. А.   Перспективи української революції [Текст]/ Степан Бандера. - Київ : Наш Формат, 2022. - 663 с.

4.    Геноцид української нації 1932-1933/2022 : свідчення[Текст] / упоряд. : Олеся Стасюк. - Київ ; Харків : Право, 2023. - 340 с.

5.    Геноцид українців 1932-1933 : за матеріалами досудових розслідувань [Текст] / упоряд.: О. Петришин. - Київ, Харків : Право, 2022. - 660 с.

6.    Данько Н. Л.   До кінця віків [Текст] : [роман] / Ніна Данько. - Кременчук : NOVABOOR, 2023. - 188 с.

7.    Масові та штучні голоди : пам'ятаємо, вшановуємо : Матеріали Міжнародного форуму (м. Київ, 7 верес. 2021 р.). Пам'яті жертв Голодомору - геноциду українців 1932-1933 рр., до 100-х роковин масового штучного голоду 1921-1923 рр., 75-х роковин масового штучного голоду 1946-1947 рр. [Текст] / Верховна  Рада України [та ін.]. - Харків : Право, 2021. - 233 с.

8.    Сімсіон  Ґ.   Ефект Розі [Текст] / Грем Сімсіон. - Харків : Vivat, 2020. - 351 c.

9.    Сімсіон  Ґ.   Проект "Розі" [Текст]/ Ґрем Сімсіон. - Харків : Vivat, 2020. - 319 c.

10.    Сердюк Г. Д.   З минулого - у вічність [Текст] / Григорій Сердюк. - Київ : Дєоніс, 2020. - 453 с.

11.    Старицький М. П.   За двома зайцями : комедія із міщанського побиту з співами і танцями у 4-х діях / Михайло Старицький. - Київ : Центр учбової літератури, 2021. - 91 с.

12.    Ульман Л.   Бентежні [Текст] : [роман] / Лінн Ульман. - Львів  : Видавництво Старого Лева, 2020. - 442 с.

13.    Фіалко Н. І.   Кохання з першого погляду [Текст] : [роман] / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2020]. - 292 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X