Слідкуйте за нами

03-05-2023
Ґеррітсен Т. Смертниці[Текст] : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 332 с.
        Книжка із карколомними поворотами сюжету не дасть вам спокою.
Мертва дівчина в морзі виявляється... живою. Патологоанатом Мора Айлз помічає це випадково і рятує її. Проте смертниця не квапиться дякувати. Вона вбиває охоронця й бере у заручники працівників та пацієнтів лікарні. Серед них — вагітна детектив Джейн Ріццолі. Мора і чоловік Джейн, ФБР-івець Гебріел, намагаються з’ясувати, кому і за що мститься незнайомка. Але вашингтонський спецзагін, який вривається до лікарні, розстрілює смертницю. В останню мить дівчина встигає шепнути Джейн одну-єдину фразу. Це — ключ, за допомогою якого можна відімкнути двері від злочинних секретів найвищих владних ешелонів США.












Гримич М. В. Лара[Текст] : роман / Марина Гримич. - Київ : Нора-Друк, 2022. - 303 с.
        «Лара» – триквел до роману Марини Гримич «Клавка». 
         Образ 26-річної головної героїні вже встиг полюбитися читачам. Завдяки їй вони занурюються в повсякдення Києва 1940-х років, зокрема тогочасної української письменницької спільноти, і водночас зацікавлено стежать за інтригою її приватного життя.
          У сиквелі – романі «Юра» – Клавка постає вже як мама студента фізичного факультету; обоє потрапляють у круговерть непростих подій 1968 року, які відбуваються в літературному й університетському середовищах Києва, а любовна лінія, що почалася в першому романі, отримує розвиток.
          А Лара – це вже Клавчина внучка. Образ цієї обдарованої, але дуже своєрідної дівчинки розкривається, знову ж таки, через спостереження, переживання, роздуми Клавки, якій доводиться вести сімейний корабель крізь часи Чорнобильської катастрофи. Лара – донька Юри і кримської татарки, і їй у романі випаде зробити свій перший серйозний вибір. Муситиме вона й зорієнтуватися в пікантній ситуації «дежавю» навколо любовної інтриги, яка склалася ще в «Клавці» і продовжилася в «Юрі». 







Гуменюк Н. П.   Та, що ламає вітер[Текст] : роман / Надія Гуменюк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 268 с.
         По закінченні Другої світової війни сімнадцятирічна Настя приїхала вчителькою у волинське село. З першої зустрічі молода красуня запала в серце капітану Круглову. Пообіцяв він зробити з неї огранений діамант, щоб сяяла лише для нього. Дорогими подарунками засипав, життям її розпоряджався. Та серце Настине сповнювалося щастям, коли на Романа дивилася, дарма що в нього зі статків лише звинувачення в неблагонадійності. Але загнав капітан її в пастку, як здобич... 














Львів. Париж. Круасани[Текст] : збірка / [уклад. : Ніка Нікалео]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 252 с.
         Львів - це маленький Париж. Так кажуть, і частково із цим можна навіть погодитися. Ці міста пасують одне одному, як круасани до кави. Вони дихають особливою атмосферою пристрасті та романтики. До них хочеться повертатися знову й знову. Проте, якщо у Львові панує гармонія й затишок, то щодо Парижа таке можна сказати лише про його історичну частину, яка разюче контрастує з периферіями.
         Героїні та герої історій збірки "Львів. Париж. Круасани" долають тисячі кілометрів у пошуках місць та міст щасливих людей. Тепле сонце Сицилії змушує забути про все погане в обіймах коханого чоловіка. Різдво у Відні має присмак цинамону та надії на щасливе життя з рідними людьми. А на бульварі Сен-Жермен молода жінка Елен впевнюється, що доля здатна підкидати не лише суворі випробування, а й часом - щедрі подарунки. І особливо співзвучна сьогодні історія авторства Марини Гримич, яка зазирає в часи Другої світової війни, коли маленька людина продирається крізь морок війни до свободи і щастя. А мешканка сучасного королівства в центрі Європи з головою занурюється у волонтерство, вірусом якого заражає навіть свого високородного прихильника, щойно над її Україною прогриміли перші вибухи ракет.
         Оповиті флером казки міста оповідають історії кохання, розлук, надії, прощань та зустрічей, щему ностальгій і любові до свого, українського. Історії людських доль, свідками яких стали затишні вулички та старовинні алеї. Герої цих оповідок знають: куди б не закинула їх доля, як би далеко не опинилися вони від дому - радіти життю можна бути будь-де. І будь-де бути щасливим, попри все. 



Руф Ю.   Вектор протидії. На зламі епох[Текст] : Поезія. Публіцистика / Юрій Руф. - Київ : Залізний Тато, 2022. - 239 с.
        Під обкладинкою цього видання розміщено збірки  поезій «На замі епох» та «Вектор протидії». Збірка присвячена українським воїнам, героям нинішньої російсько-української війни. У книзі описані події, сучасниками та учасниками яких ми є. Аналізуючи історичну минувшину та сучасні героїчні події, автор намагається дати відповіді на запитання, які сьогодні постали перед українцями. Хто ми? Якими є наші цінності? За що ми боремося? 















Руф Ю. Час революції[Текст] / Юрій Руф. - Київ : Залізний Тато, 2022. - 111 с.
        Авторська збірка  націоналістичної поезії, яка містить вірші написані від початку протистоянь на Майдані до моменту анексії Криму та відкритого прояву військової агресії з боку московщини на Донбасі. Вірші Руфа вражають своєю патріотичною силою, вони дуже потужні, як бурхливе джерело гірської води, яке точить каміння.















Руф Ю. Багряна лірика[Текст] / Юрій Руф. - Київ : Залізний Тато, 2022. - 65 с.
        Це збірка революційно-патріотичної поезії, присвячена пам’яті героїв, полеглих за волю України. Тематика збірки охоплює історичні події визвольної боротьби українського народу, сучасні суспільні проблеми, давні релігійні вірування та містить ліричні твори автора.  Як зазначає сам автор: «…мабуть, нам в цей час вкрай необхідні чіткі й гранично зрозумілі образи та гасла! Різки, стрімкі, агресивні у своїй простоті, але водночас дієві в не натужності розуміння їх прихованої, метафоричної сутності!...»
 













Руф Ю.   Ваніль чи сталь ?![Текст] : вірші / Юрій Руф. - Київ : Залізний Тато, 2022. - 137 с.
        «Ваніль чи сталь?!» — збірка віршів, написаних з початку 2019 року. До книги увійшли досить різнопланові тексти, створені у процесах переосмислення автором власних глибинних сенсів. Юрій Руф присвятив декілька поезій українським захисникам — воїнам Східного фронту, волонтерам та активістам, що підтримують збройну боротьбу проти московських окупантів. Зокрема, одна з поезій присвячена пам’яті загиблого на Луганщині офіцера механізованої бригади Мирослава Мисли.
Частина творів покладена на музику українськими рок-гуртами, оскільки їхня тематика є концептуально близькою для цих музичних стилів.










Ткаченко Г. П.   Втрачене життя[Текст] : роман/ Ганна Ткаченко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 205 с.
        Друга світова війна. Молоду вродливу вчительку Марію щиро люблять усі. Та доля поглумилася з неї: чоловік-зрадник Борис покинув її вагітною і навіть не навідується до сина Льоні. По селу почали розходитися чутки про наближення війни, а вже незабаром вони стали реальністю. Марія з Льонею і батьками вимушена евакуйовуватися. У сусідньому потязі вона мигцем бачить Бориса, який обіймає молоденьку медсестру. Життя жінки розбивається на друзки. Попереду — невідомість та виживання за Волгою. Марія стане заручницею домагань партійця Петровича, прагнучи врятувати сина й не потрапити в Сибір. Але доля подарує їй шанс: повернутися додому, в Україну. Цей шлях буде встелений тернами, що рватимуть тіло й душу. Дорога втрати, болю, кохання, що заступило смерть. І дорога надії повернути втрачене життя… 











Фінлі А.   Останній страх[Текст] : роман / Алекс Фінлі. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. - 414 с.
          Уся родина студента Мета Пайна — батько, мати, брат та молодша сестричка — знайдені мертвими під час відпустки в Мексиці. Офіційна причина загибелі: витік газу. Місцева поліція стверджує, що це нещасний випадок, але ФБР має іншу думку. Так само як і Мет. Ба більше: він підозрює, що смерть його родини може бути якось пов’язана з іншою смертю. Тією, що сталася багато років тому. Тоді, коли однієї ночі його рідний брат вбив свою вагітну подругу...
Тепер разом зі слідчою Сарою Келлер Мет має відкопати моторошну правду про злочин, у якому звинувачують брата. 












1.  Антологія сучасної новелістики та лірики України – 2022[Текст] : [укр. та рос. мовами] / [упоряд.: О. Апальков]. - Канів : Склянка Часу*Zeitglas, 2023. - 317 с.
2.  Бурова Н. М.   Письма артиллериста[Текст] : [мемуары] / Бурова Нина Михайловна. - Кременчуг, 2022. - 77 с.
3.  100 слів: В ритмі волі : поетичний альманах[Текст]. - Харків : 100 слів, 2022. - 149 с.
4.  Український щоденник : Визвольна війна України ХХІ ст. Т. ХІ : історична інформаційна хроніка захисту і Перемоги над російськими рашистами (лютий-вересень 2022 р.)[Текст] / уклад.: Володимир Шевченко. - Кременчук : NOVABOOK, 2022. - 451 c.









Коментарі: Залишити коментар
 
X