Слідкуйте за нами

10-04-2023
Говоруха І. О.   
   Плахта [Текст]/ Ірина Говоруха. - Київ : Саміт-книга, [2022]. - 393 с.

     «Плахта» – це книга-сповідь. Розповіді про побачене та пережите мешканцями Чернігова, Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Бородянки, сіл Київської та Чернігівської областей. Понад 250 інтерв’ю про окупацію та укриття в погребах без тепла й світла. Книга про віру, мужність, відвагу. Непохитну любов до рідної землі.  На її сторінках не буде відтворення бойових дій, подробиць ворожих атак і розвідувальних операцій. Лише історії звичайних українців, далеких від війни. Багатодітних і бездітних жінок. Пенсіонерок та зовсім юних дівчат. Розповіді бухгалтерів, учителів молодших класів, кухарів, майстрів манікюру та інженерів...















Даценко Ю.   
   Життя вічне: Історія провінційного хірурга [Текст] : роман / Юрій Даценко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 396 с.

     Продовження ретродетективів про Якова Ровнєра.
     1921 рік. Проскурівський лікар Яків Ровнєр за примхою долі перебирається до невеликого села Сутківці. Утім таємниці й загадки знаходять його навіть тут, адже незабаром до села прибуває столичний комісар, якого дуже цікавлять руїни місцевого замку. Подейкують, що під ними існує таємний підземний хід. Комісар влаштовує масштабні розкопки. І все недарма: під руїнами справді щось є. Але звідки про це було відомо комісарові? Яків не може повірити у звичайний збіг. Усе це якось стосується колишнього власника села Тадеуша Грабянки, про якого кажуть, начебто він володів скарбом. Яків Ровнєр починає власне розслідування. І що глибше він копатиме в древню історію роду Грабянок, то небезпечнішою виявиться правда. Адже там, посеред кісток та таємниць, оповитих павутинням, заховано не просто скарб, а могутню силу, здатну змінити хід світової історії…






Охріменко Л. Л. 
   Муха в окропі на окупованій території [Текст]: [роман] / Людмила Охріменко. - Житомир : Бук-Друк, 2022. - 176 с.

     Жіночий роман про окупацію. Події відбуваються у Горлівці в 2015 році. Три жінки рятують українських воїнів і дають можливість повернутися на територію, підвладну Україні. Роман вдало перебуває на межі між воєнним, жіночим і любовним. 















Охріменко Л. Л. 
   Оскар[Текст] : [роман] / Людмила Охріменко. - Житомир : Бук-Друк, 2022. - 219 с.

     "Кращий воєнний роман", Коронація слова-2021. В основі твору – історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року.
Ми зіткнулися з дуже сильним, підлим, безжальним ворогом. На передовій стоять справжні хлопці та дівчата, які охороняють наше мирне життя від цього ворога. І є розвідники, котрі збирають для військових дані і проводять такі операції, про які ми не знаємо, про які нам не розповідають. Книга саме про таких людей, які приймають саму першу лінію оборони, а може і наступу.










Скороход О. А.
   Наречена[Текст] : [містичний роман] / Олександр Скороход. - Київ : [ДЄОНІС ПЛЮС], 2023. - 232 с.

     Гостросюжетний роман «Наречена» засновано на українському народному переказі. Відстоючи добро, герої виборюють правду і справедливість. У нерівних зіткненнях і сутичках з нечистою силою, прості люди потрапляють у скрутні ситуації, долають неймовірні  перепони, зрештою перемагають, підтримуючи одне одного. Дійство відбувається на тлі села Чудинці, яке об'єднує, згуртовує, та надихає своїх мешканців. 













Циганчук К. А.
   Хто тебе вбив ?[Текст] / Ксенія Циганчук. - Харків : Фоліо, 2023. - 282 с.

     Колись вона знала, чого чекати від кожного наступного дня. Тепер усвідомила, що рутина — омана. Будь-якої миті усе може кардинально змінитися. Випадковий погляд, хибне припущення — і чужа таємниця затягує у смертельний вир. Драматичні події минулого не відпускають сім’ю Грушевських. Чи все так, як здається? А раптом вбивця весь час був поруч?














Армас Е.
   Іспанський любовний обман[Текст] : [роман] / Елена Армас. - Харків : Vivat, 2023. - 494 с.

     За чотири тижні Каталіна має бути на сестриному весіллі. А отже, має саме чотири тижні, щоб знайти супутника й шугнути до сонячної Іспанії, де невгамовна Каталінина рідня чекає на знайомство з її «американським бойфрендом». Маленька брехня мала б захистити безталанну дружку від співчутливих коментарів після розставання з колишнім, який уже не сам, зокрема й у списку запрошених. Допомогти зголошується красунчик Аарон Блекфорд — колега, із яким у Каталіни напружені стосунки (ох, як він її бісить). 
     Відмовитися від Ааронової пропозиції та мати проблеми чи пристати на Ааронову пропозицію та мати проблеми? Та що, як він не доводитиме її до сказу поза роботою? І що, як удавати закоханих доведеться недовго?










Беккет С.
   Хімія смерті. Перше розслідування[Текст] : роман / Саймон Беккет. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 383 с.

     Судовий антрополог Девід Гантер втратив дружину і дочку. Покинувши роботу, він переїздить до містечка Менем та влаштовується на посаду терапевта. Ніхто з нових знайомих і гадки не має про минуле Девіда. Здається, його життя потихеньку повертається у спокійне русло. Поки місцеві хлопці не знаходять на болоті тіло вбитої жінки. Згодом зникає ще одна жінка, а за кілька днів знаходять і її понівечене тіло. Схоже, в Менемі з’явився серійний убивця. У містечку наростає тривога. Мешканці підозрюють одне одного у скоєному. Девід не може стояти осторонь та втягується в розслідування. До того ж остання зникла - нова знайома Девіда.









Ґеррітсен Т.
   Грішна[Текст] : роман / Тесс Ґеррітсен. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 333 с.

     Бостон приголомшує жахлива звістка: у місцевому монастирі жорстоко вбито молоду послушницю. А незабаром стається ще одне вбивство: у закинутому ресторані знайдено понівечене тіло невідомої жінки. Здається, що ці два злочини аж ніяк не пов’язані між собою. Детектив Ріццолі та судмедекспертка Айлз починають складне розслідування. Крок за кроком вони заглиблюються в минуле жертв. Незабаром вони дізнаються, що у священних стінах монастиря коїлося таке, про що черниці воліли б мовчати. Спокуси та страшні секрети, таємниці індійського селища Бара, моторошні події минулого... І тепер прийшов час спокути...










Гунель Л.
   Пробудження[Текст] : роман / Лоран Гунель. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. - 168 с.

     Згодом казали, що все це почалося того дня, коли відомий лікар, знаний учений, заявив про неприпустиме. Посилаючись на докази, він сказав: будь-яка смерть людини до досягнення нею 120 років передчасна. Тоді вся країна наче з’їхала з глузду і поринула в хаос. ЗМІ поширювали інформацію про смертельний вірус. Людьми почав правити страх. А влада країни вдалася до драконівських методів обмеження свобод громадян. У центрі дивовижних доленосних подій опинився молодий інженер Том. Світ, у якому він жив, поступово перетворювався на якусь антиутопію. Однак Томів друг, ексцентричний грек, переконаний: комусь вигідні паніка й страх, у які занурили людей. Адже у такий спосіб ними легше керувати. Том і його друг єдині, хто готовий докопатися до істини. Бо лише так вони зможуть повернути свободу. І не лише собі. А й усьому людству. 








Омер М.
   Убивчий вплив[Текст] / Майк Омер. - Київ : BOOKCHEF, 2023. - 463 с.

Лейтенантка поліції Нью-Йорка Еббі Маллен, як інструктор зі звільнення заручників, щодня має справу з найгіршими сценаріями розвитку подій. Здається, її вже ніщо не може шокувати. Але все змінюється, коли їй несподівано телефонує Іден Флетчер, давня подруга із сумнозвісної секти Вілкокса. Вони не бачилися понад тридцять років, які минули від ночі масової загибелі сектантів у пожежі, коли обидві дівчини дивом вижили. Іден у відчаї: хтось викрав її сина і вимагає викуп у розмірі п’ять мільйонів доларів. Коли Еббі занурюється в справу, вона намагається зрозуміти, чому викрадач вибрав саме Іден. Але Іден відмовляється говорити. Вона мовчить про реліквії їхнього спільного минулого, що зберігає у своєму будинку. Про можливі мотиви викрадача. Про події, що минули відтоді, як вони з Еббі бачилися востаннє. Коли нарешті Еббі дізнається правду, то усвідомлює, що її минуле залишилося не так далеко позаду, як вона вважала...


Коментарі: Залишити коментар
 
X